Contacteer ons Schrijf je in op de nieuwsbrief

404 page met dat tikkeltje meer? Wij zorgen ervoor

Een 404-pagina lijkt een pagina waaraan je niet al te veel aandacht wil besteden. En toch kan je 404 page origineel, relevant, behulpzaam en zelfs nuttig zijn.

Heb je een error page nodig?

Stel: je hebt een (nieuwe) website laten maken. Vol nuttige, mooie pagina’s. En een 404-pagina? De kans is vrij groot dat je daar niet eens hebt bij stilgestaan. Wellicht betekent dat ook dat je 404-pagina heel erg standaard is: wat tekst om duidelijk te maken aan je bezoeker dat hij op een onbestaande / verwijderde pagina is terechtgekomen en (hopelijk) een knop om hem naar een bestaande pagina te herleiden. Verder niets bijzonders, want who cares, het is zelfs niet eens de bedoeling dat mensen vaak je 404 page zien?

Wel ja, dat klopt inderdaad. De 404-pagina wil je in feite zo weinig mogelijk laten zien aan je bezoekers. Maar het gebeurt. Ofwel werkt er een interne link niet meer en heb je hem nog niet herleid of vervangen, ofwel klikken mensen bijvoorbeeld door van een advertentie, artikel, post op social media, … naar jouw website, maar heb jij die pagina of dat product intussen weggehaald. De surfer belandt op een saaie, doodlopende 404-pagina … en weg is hij! Niet elke surfer, maar een heel groot deel wél.

Dus: ja, je hebt een 404 page nodig. Met een goeie 404-pagina kun je meer bezoekers op je website houden.

Zo maken we je 404.

Stap 1 Ontwerpfase

Van ruw idee tot de eerste webdesign-voorstellen.

We starten met een design op basis van een concept of een briefing van de klant.

Goedgekeurd design

Van goedkeuringsronde tot finaal goedgekeurd ontwerp.

We perfectioneren design & teksten tot je helemaal tevreden bent.

professionele webshop laten bouwen

We ontwikkelen je 404-pagina tot in de puntjes.

Onze ontwikkelaars zorgen dat de 404-functionaliteit perfect werkt.

Hoe kun je scoren met je error page?

Hoe kun je surfers die terechtkomen op een errorpagina toch op je website proberen te houden?

 • Hou de ‘teleurstellende’ boodschap kort en krachtig, maar voeg er wat humor aan toe.
 • Zorg voor een sterk (al dan niet grappig) beeld. Heb je een mascotte, dan kun je die op een ludieke manier inzetten.
 • Voeg een of meerdere knoppen en/of nuttige links toe. Standaard leidt een knop de bezoeker terug naar de homepagina, maar denk gerust out of the box.
 • Integreer een zoekbalk om het de gebruiker gemakkelijk te maken via een zoekopdracht toch te vinden wat hij kwam zoeken.

Hoe je het ook aanpakt, zorg er wel voor dat het past bij je bedrijf en waarvoor je staat. Enneuh, wij helpen je uiteraard graag om je 404 page te ontwerpen en/of te ontwikkelen.

Alsjeblieft, enkele antwoorden op andere vragen over websites en webdesign!

Hoeveel kost een professionele website?

Wij bouwen betaalbare websites en webshops. We werken evenwel altijd op maat, want elk project is uniek, toch? Als je ons wat meer informatie over jouw project bezorgt, bekijken we wat er volgens ons exact nodig is en bezorgen we je een gratis offerte. Waarom kiezen voor Green Bananas voor de ontwikkeling van je website?
 • onze websites zijn geoptimaliseerd voor Google en andere zoekmachines
 • webdesign op maat
 • je krijgt toegang tot het beheersysteem en kunt zo makkelijk zelf de content van je website wijzigen
 • makkelijk en zelf bezoekersaantallen monitoren via analytics
 • eenvoudig leads opvolgen via het beheersysteem en via mail
 • het Green Bananas-team is een tros van vakmensen met elk zijn specialiteit om jouw project nog beter te laten rijpen
 • wij staan 7/7 klaar om je vragen te beantwoorden en om je extra leads te bezorgen

Zorgt een nieuwe site voor meer leads?

Jawel! Wacht, we kaderen het even. Het is meer dan ooit belangrijk dat je website een functioneel webdesign heeft, professioneel oogt en makkelijk te gebruiken is. Je wilt natuurlijk dat je potentiële klanten makkelijk de weg vinden naar je contactgegevens. Naast het design is het belangrijk dat je scoort in Google en andere zoekmachines. Hier staan wij jou in bij en zorgen we met een correcte SEO-strategie voor een boost in de rankings. Natuurlijk kunnen we je ook bijstaan met bijvoorbeeld socialmediamarketing om meer uit je doelgroep te halen en op een correcte manier je doelgroep te bereiken. Samengevat, een nieuw webdesign en goede marketingstrategie, de gouden combinatie.

Wat is jullie werkwijze?

Elk project of rijpingsproces begint met een afspraak. Dit kan een fysieke afspraak zijn, of een videocall. Jij kiest wat voor jou het makkelijkste is. Voor elk project maken we steeds een offerte, zodat alles voor jou heel duidelijk is. Zodra we daarop een ‘go’ ontvangen, gaan we aan de slag. We gaan sowieso pas coderen op het moment dat jij akkoord bent met de look & feel. Tijdens de uitwerking zijn er verschillende contactmomenten, waardoor je makkelijk de stand van zaken kunt opvolgen. Als laatste stap is er natuurlijk de oplevering van het project. Lees hier meer over onze werkwijze.

Wat is responsive (web)design?

Bij responsive webdesign streven we een optimale webervaring voor een breed scala aan apparaten na, van desktop computerschermen tot mobiele telefoons. Het ontwerp van een responsive website schaalt mee met de afmetingen van een scherm, zonder in te leveren op leesbaarheid van tekst of bruikbaarheid van de gebruikersinterface. Anders gezegd, we zorgen ervoor dat je website of webshop op alle toestellen goed leesbaar is en dat je via elk medium leads kan genereren.

Kan ik zelf aanpassingen uitvoeren aan het platform?

Kies je voor Green Bananas om je website te laten maken? Dan krijg je bij oplevering indien gewenst een korte opleiding en ontvang je een handleiding. Op die manier kun je makkelijk zelf nieuwe elementen toevoegen aan je website. Meer weten over hoe dit in zijn werk gaat? Contacteer ons en wij bespreken alles even door.

Is het makkelijk om aanpassingen uit te voeren?

We maken steeds gebruik van een Content Management systeem. Zo’n systeem maakt het mogelijk om makkelijk zelf aanpassingen te doen: nieuwe foto’s toevoegen, producten toevoegen, blogposts en nieuwsberichtjes schrijven … Als klant kun je dus effectief zelf aan de slag gaan en je project verder zelf laten rijpen. Natuurlijk staan we steeds voor je klaar om je website uit te breiden en je meer leads te bezorgen door bijvoorbeeld een SEO/SEA-campagne of een socialmediacampagne.

Maken jullie ook one-page websites?

Ja hoor! Met een onepager staan je bedrijfsgegevens allemaal samen op slechts één pagina. Je neemt je websitebezoekers zo mee in een verhaal zonder dat ze steeds een nieuwe pagina moeten laden. Is dat wat jij zoekt? Geef ons een belletje en ontdek alle voordelen!

Een professionele webshop voor een apotheek maken, dat deden we ook al voor Apotheek Renneboog uit Aalst.

De Groene Bananen, die leveren enkel maatwerk af. Jouw project is uniek, dus je webshop toch ook? We starten met een uniek webdesign, dat tot in de details is afgewerkt. Het visuele plaatje klopt, maar de webdesigner houdt er ook rekening mee dat je shop ook gebruiksvriendelijk overkomt. Zie je het toch allemaal nog iets anders? Geen probleem, we sturen bij tot het webdesign perfect aansluit bij jouw verwachtingen. Ook onze copywriters springen in hun pennen als je dat wenst: ze schrijven SEO-proof teksten, titeltjes, productomschrijvingen … Met de juiste woorden zorgen ze ervoor dat jouw klant op de website terechtkomt, er blijft hangen én liefst ook nog een bestelling plaatst. Onze ontwikkelaars coderen nadien alles tot een eindresultaat dat performant en responsive is. Zodra alles goed werkt, gaat je webshop live.

Daarna stopt het verhaal niet. Want hoe gaan surfers op je webwinkel terechtkomen als ze jou niet kennen? Daar komt internetmarketing om het hoekje kijken. Wij helpen je ook daarmee zeer graag.

Oh ja, ook als je op zoek bent naar een (nieuw) logo, visitekaartjes, flyers, stickers en ander drukwerk op maat, kunnen we je van dienst zijn. Blader maar eens door ons portfolio om te ontdekken hoe we onze klanten al blij hebben kunnen maken – of maak meteen een afspraak om samen de opties te bespreken. Wil je ook een professionele webshop voor je apotheek laten maken? Laat het ons weten. We zetten ons maar al te graag in om jouw nieuwe, gebruiksvriendelijke, mooie webshop vlotjes te laten draaien.

Kijk, zo ziet onze 404-pagina eruit!

voorbeeld 404-page

P.S.: Er bestaan ook alternatieven voor een 404-pagina. Als er een goede zoekfunctie op je website staat, kun je bijvoorbeeld zorgen dat een foute link een zoekopdracht triggert. Meer weten? Wij lichten de opties graag toe.

Wil je een website met een 404-pagina die werkt?

Wil je ook een aantrekkelijke 404 page, die ervoor zorgt dat meer bezoekers toch op je website blijven? Ons team helpt je graag de weg te vinden naar een errorpagina die perfect past bij jouw website.

Privacy Preferences
Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door op ‘Ok, ik aanvaard’ te klikken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden van deze website.