Contacteer ons Schrijf je in op de nieuwsbrief

SEO-optimalisatie: een constante investering om hoger in de zoekresultaten te geraken en blijven

Wil je hoger scoren in de zoekresultaten? Snappen we volledig. Wie niet?! Met SEO-optimalisatie maken én houden we je website SEO-proof. Samenwerken? De opties bespreken? Vraag het aan. Nu ja, niet ‘het’, maar op z’n minst een kennismakingsgesprek.

Wij verhogen jouw vindbaarheid

Zoekmachines. We gebruiken ze allemaal. Willen we iets weten of kopen, dan grijpen we vaak naar onze smartphone of computer. En we googelen. We klikken op het eerste resultaat, klikken wat in het rond om te zien of die site het antwoord biedt, keren terug naar de zoekresultaten als dat niet het geval is, gaan naar het volgende zoekresultaat, en zo verder. Tot we gevonden hebben wat we zochten.

Zo gaat het bij jouw potentiële klanten ook. Je wil dus duidelijk zo hoog mogelijk in de zoekresultaten verschijnen als een surfer op zoek is naar jouw product of dienst. Ook in de regio waar jij of je doelgroep zit, wil je bovendien zo goed mogelijk scoren. Lokale SEO (en Green Bananas) to the rescue.

Je weet wat ze zeggen: de beste plaats om een lijk te verbergen, da’s de tweede pagina van de Google zoekresultaten. Lichtelijk overdreven, we geven het toe. Maar toch niet te onderschatten, de waarde van op de eerste pagina te verschijnen. Enter: SEO-optimalisatie of zoekmachine-optimalisatie. Enneuh… SEO-marketing, dat is echt wel ons ding.

Zoekmachine-optimalisatie: hoe gaan we te werk?

Stap 1 Ontwerpfase

Website- en keywordanalyse

Welke woorden gebruiken surfers om jouw product of dienst te vinden? Wat is de zoekintentie van je doelgroep? Hoe wil jij gevonden worden? En hoe goed scoort je website nu?

Goedgekeurd design

Optimalisatie & creatie

We optimaliseren je website op elk vlak dat relevant is voor je SEO-score, van de technische kant tot pure copy. We schrijven ook nieuwe teksten.

zoekmachine-optimalisatie

SEO staat nooit stil

SEO-optimalisatie is een langetermijnverhaal. Wil je bovenaan blijven staan, dan zijn regelmatige aanpassingen the way to score.

We zijn véél meer dan een SEO-bureau.

SEO-optimalisatie zit ons dan misschien niet per se in de genen, maar we hebben het wel serieus in onze vingers. En niet alleen dat. Wil je een nieuwe website laten maken? Dan kun je beroep doen op ons ervaren team. Je website laten vertalen en op zoek naar een vertaalbureau? Mail ons maar! Ook van webshops bouwen en webshopbeheer weten we het een en ander. Of wil je met Google Ads, Google Shopping of Display meer klanten aantrekken? Zorgen we voor. Denk je erover social media voor je bedrijf in te schakelen, maar weet je niet goed hoe je dat best aanpakt of heb je zelf geen tijd (of zin) om er écht mee bezig te zijn? Wij adviseren je graag en zorgen voor ideeën of een heuse contentkalender. Starten met marketing maar nog geen idee waar te beginnen? We voeren graag een volledige marketing scan uit, zodat je een houvast én een concreet actieplan in de hand hebt. Ook grafisch zijn we nogal krakken: stempelontwerp, flyerontwerp, brochure-ontwerp, catalogussen, visitekaartjes, spandoeken, totems en allerlei ander grafisch ontwerp, we doen het graag.

Wat is het verschil tussen SEO en SEA?

Wat is SEO?

SEO is het optimaliseren van (mobiele) websites voor mensen die zoekmachines gebruiken. SEO ofwel Search Engine Optimization is het optimaliseren van een (mobiele) website door het verbeteren van interne en externe factoren van je website. Hier denken we aan technologie, content & autoriteit. Door SEO actief te gaan toepassen en optimaliseren zorgen we ervoor dat je op relevante zoekwoorden (keywords of trefwoorden) beter zult scoren in de zoekresultaten. In België denken we dan vooral aan Google.

Wat is SEA?

SEA staat voor Search Engine Advertising. Belangrijke zoekmachines bieden het allemaal aan: betaalde advertenties gekoppeld aan bepaalde zoekwoorden of termen. Hiermee zorg je er dus voor dat je website naar boven komt bij de advertenties in bijvoorbeeld Google. De advertenties in Google (Google AdWords) zijn te herkennen aan het woordje ‘Advertentie’. Verder lijken ze zoveel mogelijk op organische zoekresultaten, maar weet dus dat deze betaald worden door een adverteerder.   Wat is Search Engine Advertising

Wat kiezen? SEO of SEA? Beide?

In een ideaal traject combineer je beide. Het is belangrijk om te weten dat als je advertenties aankoopt je onmiddellijk aanwezig bent in zoekmachines en dat je zo direct leads kunt beginnen te generen. Maar ga je meer voor resultaten op langere termijn, dan is SEO onmisbaar. Scoren op een natuurlijke manier is immers key. Wij bezorgen je steeds een duidelijk overzicht van hoe mensen op zoek gaan naar jouw product of dienst. Met de juiste strategie én een professioneel webdesign zorgen we ervoor dat je meer potentiële klanten aantrekt.

Welke online advertentievormen zijn er?

Je kunt online adverteren via zoekmachines en sociale media. Via zoekmachines (vooral Google, maar in mindere mate ook Bing) bestaan er verschillende advertenties, elk met een specifiek nut:
  • Search Ads: om een dienst, product, website of bedrijf in de kijker te zetten in de zoekresultaten
  • Display Ads: om een dienst, product, website of bedrijf in de kijker te zetten op andere sites
  • Shopping Ads: om een specifiek product in de kijker te zetten bovenaan de zoekresultaten of op de Google Shoppingpagina

Kan ik SEA gebruiken voor retargeting?

Jazeker! Retargeting is een heel gerichte manier van adverteren op social media als Facebook en Instagram. Je toont een advertentie aan mensen die eerder op je website zaten, met de bedoeling ze een duwtje in de rug te geven om terug te keren. Je bereikt dus alleen mensen die mogelijk al interesse hadden in je bedrijf, product of dienst. Daardoor is het een van de meest kostenefficiënte advertentiemethodes die er zijn.

Wanneer heb ik een SEO-check nodig?

Via een SEO-scan ontdek je hoe goed je op SEO scoort en waar je aan kan werken om beter vindbaar te worden. Zowel voor, tijdens als na het lanceren van je website kan je best een analyse maken. Of je nu een kleine of grote ondernemer bent. Wil je weten hoe je het best jouw doelgroep kan bereiken? Wil je hoger scoren in Google? Of benieuwd waar je nog aan kan werken, SEO-gewijs? Wij voeren graag jouw SEO-check uit!

Wat als… de traffic op mijn website gestagneerd is?

Dan kan je maar best eens een SEO-check laten uitvoeren en bijhorende SEO-gerichte acties ondernemen. SEO is namelijk geen eenmalig iets, je moet er continu mee bezig zijn. En ook via gerichte SEA maak je op een relatief goedkope manier kans op nieuwe en meer websitebezoekers! Green Bananas bekijkt graag de mogelijkheden met jou.

Hoe komt mijn website bovenaan in Google?

Relevante content, lokale SEO, de juiste keywords, logische structuur, continu analyseren en bijsturen... Je ziet het, heel wat factoren spelen hierbij een rol, waardoor het vaak zeer tijdrovend is om hoog te scoren in Google. Door iemand anders te laten werken aan je SEO kan jij je focussen op waar je echt goed in bent.

Hoeveel kost SEA?

Jij bepaalt helemaal zelf welk budget je wilt besteden aan adverteren op Google. Tot op de cent! En dat maakt SEA net zo interessant, nietwaar?

We zorgden voor content- en SEO-optimalisatie voor deze toppers.

Hoe komen bezoekers op jouw website terecht? Surfen ze rechtstreeks naar je website? Komen ze er voornamelijk terecht via social media? Trek je ze aan via advertenties? Of wil je vooral dat ze op een organische manier bij je terechtkomen, via de zoekmachines? Ons team van SEO-experts gaat aan de slag om jouw site volledig SEO-proof te maken, of we beginnen helemaal opnieuw met een nieuwe website of webshop. Onze webdevelopers en copywriters werken daarbij nauw samen. SEO-optimalisatie gaat immers verder dan enkel en alleen relevante content. Ook een heleboel technische aspecten beïnvloeden je ranking. Spreken we eens af om te bekijken wat we voor jouw project kunnen betekenen?

Wil je je ranking in Google verbeteren?

Is je website ergens verstopt in de diepste krochten van het internet? Ons team zet zich graag in om de gepaste SEO-aanpak te vinden en jouw vindbaarheid te verhogen.

Privacy Preferences
Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door op ‘Ok, ik aanvaard’ te klikken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden van deze website.