Contacteer ons Schrijf je in op de nieuwsbrief

Affiliate marketing? Nog zo’n interessante manier om je website te promoten!

Kort samengevat: bij affiliate marketing slaan adverteerders (jij) en affiliate partners (de andere partij) de handen in elkaar om de producten of diensten van de adverteerder te promoten in ruil voor een (kleine) vergoeding. Bij Green Bananas hebben we er heel wat ervaring mee, en die ervaring zetten we graag in om als tussenschakel dienst te doen. Meer weten? Contacteer ons maar!

Zoek je een partner voor affiliate marketing, dan heb je hem zojuist gevonden.

Wat houdt affiliate marketing precies in? En wat zijn de voordelen voor je bedrijf?

Bij affiliate marketing zijn drie partijen betrokken:

  • adverteerder
  • affiliate
  • gebruikers van het internet

De adverteerder (dat ben jij dan!) wil zijn producten en diensten promoten en bezorgt daarom reclamebanners aan de affiliate. Die plaatst die banners met de juiste links en feeds op zijn eigen website. Wanneer gebruikers van het internet, of dus de bezoekers van die website, klikken op zo’n banner, komen ze terecht op de website van de adverteerder. Missie geslaagd!

Er kan ook nog een partij bij betrokken zijn: een affiliate platform. Voorbeelden zijn TradeTracker, Daisycon, Awin. Zij beschikken over een netwerk van affiliates en kunnen adverteerders in contact brengen met de interessantste affiliates. Je kunt ook zonder platform je eigen affiliate programma opzetten.

Affiliates helpen adverteerders dus om meer verkeer en hopelijk leads te verzamelen. Gratis? Nee. In ruil voor de kliks of views betaal je als adverteerder een bepaalde commissie. Over het bedrag beslis je zelf.

De belangrijkste voordelen?

Affiliate marketing is een eerder kostenefficiënte manier van online marketing waarbij de resultaten bovendien zeer gemakkelijk te meten zijn. Zo kun je bijvoorbeeld eenvoudig bekijken welke affiliates voor hoeveel omzet zorgen, welke banners ‘werken’ en welke minder, welke campagnes de meeste leads teweegbrengen …

Hoe Green Bananas jou dan kan helpen?

Wij begeleiden je graag in de juiste keuze van affiliate partners via een affiliate platform naar keuze, ontwerpen banners die aansluiten bij de huisstijl van je bedrijf en denken mee na over de soorten campagnes waarmee je bepaalde doelen kunt beogen. We helpen ook graag met opzet van een eigen affiliate programma en/of we zorgen voor creatie van landingspagina’s die wérken op je bestaande website of een microwebsite. Er zijn gewoon zo veel opties, joh! Tijdens een kennismakingsgesprek lichten we graag een en ander toe.

Zo gaan we te werk voor affiliate marketing.

Stap 1 Ontwerpfase

Van brainstorm tot strategie.

We zoeken de juiste affiliate op basis van jouw doelen en denken na over de soort advertenties die je zou willen plaatsen.

Goedgekeurd design

Over mooie ontwerpen …

Zodra de strategie duidelijk is, worden de advertenties tot in de puntjes visueel uitgewerkt om online te gaan.

marketingbureau conceptontwikkeling

Tot opvolging en bijsturing!

Natuurlijk volgen we alles op en meten we de resultaten van de campagnes met de nodige trackingsoftware.

De zoektocht naar de juiste partner

Oké, je bent klaar om in de affiliate marketing te duiken! Maar waar vind je nu dé perfecte affiliate? Dat is het moment waar wij dus inspringen. Aan de hand van een online platform hebben wij een overzicht van duizenden potentiële affiliates die jouw bedrijf willen promoten. Deze bekijken we samen en we kiezen hier jouw partners uit.

Is de strategie bepaald? Hebben we vastgelegd welke actie of campagne je wil communiceren via affiliates? Zijn de partners gekozen? Dan rolt de bal verder. We ondersteunen je met het grafische gedeelte, zoals het maken van de banners en advertenties die online moeten komen. Nadien zorgen we voor opvolging van de resultaten … en sturen we bij waar nodig om de doelen te behalen. Wil je weten hoe we dat allemaal doen? Lees dan gerust eens door onze werkwijze.

Misschien stel je je ook al enkele vragen over SEO en SEA?

Wat is SEO?

SEO is het optimaliseren van (mobiele) websites voor mensen die zoekmachines gebruiken. SEO ofwel Search Engine Optimization is het optimaliseren van een (mobiele) website door het verbeteren van interne en externe factoren van je website. Hier denken we aan technologie, content & autoriteit. Door SEO actief te gaan toepassen en optimaliseren zorgen we ervoor dat je op relevante zoekwoorden (keywords of trefwoorden) beter zult scoren in de zoekresultaten. In België denken we dan vooral aan Google.

Wat is SEA?

SEA staat voor Search Engine Advertising. Belangrijke zoekmachines bieden het allemaal aan: betaalde advertenties gekoppeld aan bepaalde zoekwoorden of termen. Hiermee zorg je er dus voor dat je website naar boven komt bij de advertenties in bijvoorbeeld Google. De advertenties in Google (Google AdWords) zijn te herkennen aan het woordje ‘Advertentie’. Verder lijken ze zoveel mogelijk op organische zoekresultaten, maar weet dus dat deze betaald worden door een adverteerder.   Wat is Search Engine Advertising

Wat kiezen? SEO of SEA? Beide?

In een ideaal traject combineer je beide. Het is belangrijk om te weten dat als je advertenties aankoopt je onmiddellijk aanwezig bent in zoekmachines en dat je zo direct leads kunt beginnen te generen. Maar ga je meer voor resultaten op langere termijn, dan is SEO onmisbaar. Scoren op een natuurlijke manier is immers key. Wij bezorgen je steeds een duidelijk overzicht van hoe mensen op zoek gaan naar jouw product of dienst. Met de juiste strategie én een professioneel webdesign zorgen we ervoor dat je meer potentiële klanten aantrekt.

Welke online advertentievormen zijn er?

Je kunt online adverteren via zoekmachines en sociale media. Via zoekmachines (vooral Google, maar in mindere mate ook Bing) bestaan er verschillende advertenties, elk met een specifiek nut:
  • Search Ads: om een dienst, product, website of bedrijf in de kijker te zetten in de zoekresultaten
  • Display Ads: om een dienst, product, website of bedrijf in de kijker te zetten op andere sites
  • Shopping Ads: om een specifiek product in de kijker te zetten bovenaan de zoekresultaten of op de Google Shoppingpagina

Kan ik SEA gebruiken voor retargeting?

Jazeker! Retargeting is een heel gerichte manier van adverteren op social media als Facebook en Instagram. Je toont een advertentie aan mensen die eerder op je website zaten, met de bedoeling ze een duwtje in de rug te geven om terug te keren. Je bereikt dus alleen mensen die mogelijk al interesse hadden in je bedrijf, product of dienst. Daardoor is het een van de meest kostenefficiënte advertentiemethodes die er zijn.

Wanneer heb ik een SEO-check nodig?

Via een SEO-scan ontdek je hoe goed je op SEO scoort en waar je aan kan werken om beter vindbaar te worden. Zowel voor, tijdens als na het lanceren van je website kan je best een analyse maken. Of je nu een kleine of grote ondernemer bent. Wil je weten hoe je het best jouw doelgroep kan bereiken? Wil je hoger scoren in Google? Of benieuwd waar je nog aan kan werken, SEO-gewijs? Wij voeren graag jouw SEO-check uit!

Wat als… de traffic op mijn website gestagneerd is?

Dan kan je maar best eens een SEO-check laten uitvoeren en bijhorende SEO-gerichte acties ondernemen. SEO is namelijk geen eenmalig iets, je moet er continu mee bezig zijn. En ook via gerichte SEA maak je op een relatief goedkope manier kans op nieuwe en meer websitebezoekers! Green Bananas bekijkt graag de mogelijkheden met jou.

Hoe komt mijn website bovenaan in Google?

Relevante content, lokale SEO, de juiste keywords, logische structuur, continu analyseren en bijsturen... Je ziet het, heel wat factoren spelen hierbij een rol, waardoor het vaak zeer tijdrovend is om hoog te scoren in Google. Door iemand anders te laten werken aan je SEO kan jij je focussen op waar je echt goed in bent.

Hoeveel kost SEA?

Jij bepaalt helemaal zelf welk budget je wilt besteden aan adverteren op Google. Tot op de cent! En dat maakt SEA net zo interessant, nietwaar?

Voor welke vormen van online marketing kies jij (nog)?

Affiliate marketing is maar een klein aspect van de vele diensten die wij aanbieden. Zit je vast met je ideeën of wil je toch graag wat meer hulp? Wij kunnen jou helpen, bijvoorbeeld met grafisch ontwerp van flyers, visitekaartjes of gelijk welk drukwerk, webdesign of autobestickering. Wil je een nieuwe website laten maken? Of kun je hulp gebruiken met een marketing scan,  e-mailmarketing, socialmediamarketing of gelijk welke andere vorm van online marketing? Ons adres is De Ridderstraat 36 in Aalst!

Wij staan alvast te popelen om voor jou de beste aanpak te zoeken en je te helpen groeien met jouw onderneming. Heb je nog vragen? Aarzel zeker niet om ons te contacteren.

Op zoek naar een partner voor affiliate marketing?

Green Bananas zet zich graag in voor affiliate marketing. Neem nu contact op en we babbelen eens over de mogelijkheden.

Privacy Preferences
Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door op ‘Ok, ik aanvaard’ te klikken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden van deze website.