Contacteer ons Schrijf je in op de nieuwsbrief

Animatievideo’s voor meer betrokken bezoekers

Jazeker! Consumenten kijken graag naar video’s, zelfs tot 4 keer liever dan dat ze een tekst lezen over hetzelfde onderwerp. Videocontent ‘plakt’ beter dan tekst. Dusseuh… animatievideo’s zijn dus ongeveer altijd een goed idee en wij kunnen je daarbij helpen.

Een beeld zegt meer dan duizend woorden.

Het is misschien afgezaagd maar het blijft een waarheid als een koe. Niet alleen kijken consumenten graag naar video’s en blijft je boodschap beter hangen, het is ook eenvoudiger om via video emoties over te brengen of ingewikkelde diensten uit te leggen. Animatievideo’s, bedrijfsvideo’s en promotiefilmpjes zijn dus alleszins een valabel alternatief voor een tekst.

Wist je ook dat ze goed zijn voor SEO? Zowel op sociale media als in de zoekresultaten van Google krijgen online video’s voorrang. Je wordt dus gemakkelijker gevonden online en dat kan op zijn beurt leiden tot extra bezoekers voor je website en dus mogelijk extra conversies.

Oh ja, we willen hier ook graag aan toevoegen dat YouTube al enkele jaren het populairste sociale media platform is, na Facebook uiteraard.

Een animatievideo laten maken? Zo gaan we te werk!

Stap 1 Ontwerpfase

Rond de tafel …

We gaan na wat precies je doelstellingen zijn. Welk beeld wil je geven van je bedrijf? Jezelf? Je producten of diensten? Waarvoor zal de video gebruikt worden? Heb je misschien zelf al iets voor ogen?

Goedgekeurd design

Aan de tekentafel …

Ons team van grafische ontwerpers werkt een concept uit op basis van jouw input. We maken (samen met jou) een script en bepalen de stijl van de video. We bekijken of er aanpassingen nodig zijn op basis van jouw feedback.

marketingbureau conceptontwikkeling

Actie!!!

Tijd voor het echte werk: we werken de video volledig uit volgens jouw voorkeuren, voorzien de nodige tekst, voice-over en/of muziek, gieten alles in zijn definitieve vorm en bezorgen je het eindresultaat.

Welke boodschap wil jij overbrengen via video?
Bert van Green Bananas

Bert

Grafisch vormgever & webdesigner

Ik hou ervan om me creatief te kunnen uitleven met video. Een boodschap duidelijk overbrengen via bewegende beelden en animaties is een plezante combinatie van verbeelding en tactiek.

Welke boodschap wil jij overbrengen via video?

Of we ook nog andere dingen doen dan animatiefilmpjes maken?

Natuuuurlijk!! We zijn een marketingbureau, webdesignbureau en communicatiebureau. Je kunt dus bij ons terecht voor al je online marketing en on- en offline marketing en communicatie. En we kunnen ook de ontwikkeling van je website en webshop voor onze rekening nemen. We zorgen daarbij uiteraard voor een aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk webdesign. Gebruiksvriendelijkheid is trouwens een van onze stokpaardjes, net zoals responsive webdesign. We gaan voor niets minder dan een optimale website-ervaring voor al je bezoekers, ongeacht de manier waarop ze je website of webshop bezoeken. Animatievideo’s en andere online video’s voegen daar nog een extra dimensie aan toe: video’s worden immers beschouwd als extreem gebruiksvriendelijk en ‘mobile-friendly’. Mooi meegenomen toch?

Ha ja, onze copywriters kunnen ook zorgen voor inspirerende content indien gewenst. En we verzorgen ook graag al je ander grafisch ontwerp. Waarom kom je niet eens kennismaken eigenlijk? We gaan graag samen met jou na wat voor jouw project de beste aanpak is.

Enkele voorbeelden van video’s die we gemaakt hebben:

Misschien stel je je nog enkele vragen over animatievideo’s?

Hoeveel kost het om een video te laten maken?

Achter een (animatie)video zit een heel proces van creativiteit en technische vaardigheden. Eerst en vooral heb je beeldmateriaal nodig. Wij sturen graag onze cameraman jouw richting uit voor het maken van aantrekkelijke beelden. Liever een animatievideo? Een van onze enthousiaste grafische designers tekent met veel plezier jouw animaties van nul af aan. Je zou eens moeten weten welke heerlijke projecten er al uit zijn iPad getoverd werden. Uiteraard wordt dan alles aan elkaar gemonteerd. Een geluidje nodig? Wij zorgen voor de juiste muziek en/of voiceover. Kies je voor dit laatste? Dan schrijven onze copywriters graag een indrukwekkend script uit naar jouw wensen. Hou er bovendien rekening mee dat niet alle muziek gratis is en er dus wellicht licentiekosten zijn. Tot slot speelt de lengte van jouw video ook een rol in het budget. Ook kan je nog voor enkele extra opties kiezen, afhankelijk van jouw doel. Zo raden we bijvoorbeeld aan om voor een Facebookvideo ook met ondertitels te werken, aangezien niet iedereen steeds zijn geluid aanzet op de smartphone. Benieuwd naar de kostprijs van jouw video? Vraag vandaag nog je gratis offerte aan!

Waarom een (animatie)video laten maken?

Omdat video’s werken natuurlijk! Het is het ideale middel om je boodschap compact, helder en origineel over te brengen naar je doelgroep. Mensen houden van bewegende beelden, zeker als de video er professioneel en leuk uitziet. Kijk maar naar hoe sterk TikTok de afgelopen jaren gestegen is. Bovendien maak je jouw merk persoonlijker wanneer je via een video je onderneming een gezicht geeft. Een video integreren op je website kan ook de sessieduur van je bezoeker aanzienlijk verhogen. Allemaal pluspunten om mee te nemen!

Zorgen jullie voor de cameraman/vrouw en meer?

Ja, met plezier! Laat ons weten waarvoor jij een cameraman/vrouw nodig hebt, wij regelen de rest!

Waarom zou je kiezen voor een (animatie)video van Green Bananas?

Wij doen alles met passie, zorg en kennis. En niet alleen! Wij luisteren naar jou én brainstormen met jou over allerlei ideeën.
  • Animaties maken wij helemaal zelf, met de hand! Zo leveren wij unieke, gepersonaliseerde video’s om u tegen te zeggen.
  • Wij hebben al meer dan 10 jaar ervaring in marketing en webdesign. Wij weten dus van aanpakken!
  • Wij hebben de juiste tools, kennis en vakmannen om van jouw project een rijp project te maken.
  • Geen robotwerk. Wel een team van vlees en bloed dat aan jouw video werkt met de goesting om er een knaller van te maken.
  • Een vraag? Wij staan graag voor je klaar met een antwoord op maat!

Hoe wordt de finale video gedeeld met mij?

Een spiksplinternieuwe video laten maken? Wij bezorgen jou het finale bestand in gangbare extensies. Wil je bijvoorbeeld je video integreren op je website? Green Bananas heeft een eigen Vimeo-account waarmee we eenvoudig de video zelf online kunnen plaatsen. Of we sturen jou de link met de video door. Of je plaatst de video op jouw eigen Vimeo- of YouTube-account. Alles is mogelijk!

Meer interactie met je websitebezoekers met animatievideo’s.

Hou jij ook van wat leven in de brouwerij? Wil je meer en beter contact met je websitebezoekers? Dan zijn animatievideo’s, bedrijfsfilms en -video’s daarvoor een dankbaar middel. Bij Green Bananas zorgen we ervoor dat jouw video’s je bezoekers inspireren en motiveren, dat je (potentiële) klanten reacties achterlaten en de stap zetten om ook echt in gesprek te gaan met jullie. Klinkt goed? Laat van je horen, deel je ideeën en doelstellingen. We werken graag een voorstel op maat uit.

Juist ja, dat hebben we nog niet vermeld: bij Green Bananas werken we altijd op maat. Alles begint hier met een koffie en een gezellige babbel. We gaan samen met jou op zoek naar de beste aanpak voor jouw project, rekening houdend met je eigen doelstellingen. Of je nu op zoek bent naar een inspirerende animatievideo, contentmarketing, e-mailmarketing, socialmediamarketing, zoekmachinemarketing, logo-ontwerp of nog iets helemaal anders, de eerste stap naar het bereiken van je doelstellingen is hier altijd dezelfde. Heb je graag vooraf al een idee van ons kunnen? Neem dan nu alvast een kijkje in ons portfolio en bel of mail ons als je zin hebt om ‘Actie’ te roepen voor de opname van je eigen bedrijfsfilm of -video! Tot binnenkort?

Alle belangrijke info in 42 seconden? Bekijk dan deze zelfgemaakte video 😉

Op zoek naar een partner voor animatievideo’s?

Green Bananas zet zich graag in voor animatievideo’s. Neem nu contact op en we babbelen eens over de mogelijkheden.

Privacy Preferences
Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door op ‘Ok, ik aanvaard’ te klikken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden van deze website.