Contacteer ons Schrijf je in op de nieuwsbrief

Bereik je doelgroep met de juiste communicatie

Vertel ons je verhaal, en we tonen de wereld wie je bent. Of nee, dat doen we niet. We richten ons specifiek op jouw doelgroep of een deel ervan. Daar draait het immers om bij communicatie: zorgen dat je boodschap enkel en alleen bij de juiste mensen terecht komt, dat die mensen je boodschap ook begrijpen en actie ondernemen.

Opvallen in de massa.

120.000. Dat is het aantal prikkels dat je hersenen elke dag opnieuw verwerken. En daar is jouw boodschap er eentje van, net zoals tal van nieuwsbrieven, reclameboodschappen online en offline en nog veel meer. Snel op de bal spelen, de juiste mensen bereiken en vooral opvallen, het wordt elke dag belangrijker. Meer dan ooit is het dus belangrijk dat je voldoende aandacht schenkt aan je communicatie. Je product of dienst moet voldoende opvallen. Je boodschap moet duidelijk zijn, gemakkelijk leesbaar en… de grootste uitdaging van allemaal: ze moet terecht komen bij de juiste mensen. Daarom buigen we ons graag over de communicatiestrategie die het beste past bij jouw merk. Volledig op maat.

Stap voor stap naar een goede communicatiestrategie.

Stap 1 Ontwerpfase

Van het verhaal van jouw bedrijf tot analyse.

Welk verhaal wil je vertellen? Op welk probleem stoot je momenteel? We luisteren naar je en maken een eerste analyse.

communicatie Aalst

Van positionering tot contentstrategie.

We bepalen je positionering tegenover je doelgroep en omschrijven je strategie. Waar wil je wat zeggen, en op welke manier precies?

communicatiebureau

Van concepten tot uitvoering van je strategie.

We vertalen je strategie naar concepten en stroomlijnen je hele communicatie in woorden en beelden, op de juiste kanalen.

Van groene naar gele banaan.

Goede communicatie is vandaag belangrijker dan ooit. Door de massale en voortdurende stroom aan prikkels is het tegelijk ook complexer dan ooit om daar voor te zorgen. Bij Green Bananas helpen we je graag met een communicatiestrategie op maat van je bedrijf en vooral ook je (potentiële) klanten. Zo krijg je niet alleen meer leads, ze zijn ook van betere kwaliteit. Gevolg: meer verkoop en een grotere omzet. Tenminste toch als het volledige plaatje klopt. Communicatie is vandaag onlosmakelijk verbonden met je website, sociale media … Een sterk webdesign, ondersteund door indrukwekkende beelden, een uitgekiende huisstijl met een professioneel logo-ontwerp als basis en contentmarketing met ruimte voor relevante copywriting en SEO-optimalisatie maken dus integraal deel uit van je communicatiestrategie. Bovendien zijn er daarnaast nog andere opties: van flyerontwerp en visitekaartjes tot heuse standenbouw voor bijvoorbeeld een beursdeelname.

Bij communicatiebureau Green Bananas zetten we de expertise van het volledige team in om jouw doelen te verwezenlijken. Van onrijp concept naar rijp project, wij zijn klaar om de gewenste resultaten te boeken. Maak nu een afspraak en laat je project rijpen bij marketing- en communicatiebureau Green Bananas!

Vragen én antwoorden over communicatie

What’s the deal met contentmarketing?

Met contentmarketing gebruik je consistent kwalitatieve, relevante content om je doelgroep aan te trekken, te behouden en liefst ook nog eens te converteren tot klant. In een zee van content is het zaak om op te vallen. Wij ondersteunen je graag om een contentplan op te stellen waarmee je jouw doelen bereikt.

Hoe bepaal ik mijn communicatiestrategie?

Welk verhaal wil je vertellen? Hoe vertellen je concurrenten dat verhaal? Hoe spreek je je doelgroep het beste aan? Welke kanalen gebruik je daarvoor het beste? Hoe springt jouw boodschap eruit? Welke beelden ondersteunen jouw woorden het beste? Oké, dat zijn nu gewoon een heleboel extra vragen. Maar hét antwoord op zo’n complexe vraag vind je ook niet in 1, 2, 3. Neem contact op met ons team en we babbelen er graag eens uitgebreider over. Hier alvast enkele tips rond spannende content maken.

Waarvoor zijn social media nuttig als bedrijf?

Mensen brengen heel veel tijd door op social media. Met een smartphone – constant binnen handbereik – is je aanwezigheid op bijvoorbeeld Facebook & Instagram belangrijk. Je kunt, met een correcte strategiebepaling, deze middelen gebruiken om je merk sterker en bekender te maken. Bovendien kun je social media gebruiken als promotiekanaal. Er zijn natuurlijk nog meer manieren waarop en redenen waarvoor social media voor jouw zaak nuttig kunnen zijn. Kom eens langs en we bespreken graag de mogelijkheden.

Kunnen jullie mijn website vertalen?

Met plezier! Welke bron- en doeltaal ook, wij kunnen de juiste mensen inschakelen om jouw website te vertalen en zo je doelgroep uit te breiden.

Waarom heb ik een tone of voice nodig voor mijn succesverhaal?

De tone of voice van je merk is de manier waarop je jouw doelgroep aanspreekt. Formeel of informeel? Humoristisch of serieus? Luchtig of feitelijk? … Doe je dit consistent? Dan maak je jouw merk herkenbaar én werk je aan een uniek merkimago. De perfecte manier dus om je van je concurrenten te onderscheiden!

Mijn leads stijgen niet meer en ik krijg geen nieuwe klanten bij. Wat nu?

Misschien is het tijd om je communicatie eens onder de loep te nemen en nieuwe strategieën uit te proberen. Klanten aanwerven vraagt tijd en kennis. Via een marketingscan van Green Bananas weet jij direct waar je aan kan werken om je project te laten groeien!

Kan ik met mijn drukwerk bij jullie terecht?

Natuurlijk! Ook visitekaartjes, flyers en autobestickering zijn doelgerichte middelen om te communiceren naar je doelpubliek. Denk je aan nog iets anders? Onze grafische ontwerpers staan al te popelen om aan jouw ontwerp te beginnen!

Offline of online communicatie, wat scoort het best?

Afhankelijk van jouw doelgroep*, je boodschap én je doelen kies je voor offline marketing of online marketing. Of beiden. Het gaat vooral over HOE je de verschillende communicatiekanalen inzet. Wil je weten welke middelen bij jouw bedrijf en doelgroep passen? Vraag het aan ons! * Hoe je doelgroep bepalen? Klik op de link 😉

Waarom werken met een communicatiebureau?

Omdat het naast heel wat voordelen, ook veel plezier en kennis biedt! Met al meer dan 10 jaar ervaring weet Green Bananas van aanpakken door de juiste hulpmiddelen en strategieën aan te reiken. Samen sta je sterker (én creatiever) dan alleen! Laat je communicatie dus aan echte experts over en bespaar tijd en energie die je in andere zaken kan steken. Ontdek wat een leuk team er achter Green Bananas zit!

Deze bedrijven vertelden ons hun verhaal, wij zorgden voor de rest.

Vertel ons je verhaal … en we tonen de wereld wie je bent. Goede communicatie over je bedrijf is vandaag belangrijker dan ooit. Het is zoveel meer dan eenvoudigweg informatie van de ene drager naar de andere overbrengen. Het gewenste doel van elke vorm van communicatie is wel altijd hetzelfde: zorgen dat de juiste mensen je boodschap ontvangen en begrijpen. Het is dan ook logisch dat professionele bedrijfscommunicatie deel uitmaakt van je verkoopstrategie. Pas als je potentiële klant je boodschap ontvangt en begrijpt, zal hij al dan niet overgaan tot actie. Bij Green Bananas brengen we de motivaties en behoeften van je potentiële klanten in kaart en zorgen we dat het volledige plaatje klopt, zowel de vorm als de inhoud, zodat met de juiste strategie die potentiële klanten kunnen geconverteerd worden naar nieuwe, terugkerende klanten.

In het verleden mochten we al onze krachten bundelen voor grote en nog grotere namen. Haier, Alosta, Van Eyck Sport, Time To Meat en Panasonic Batteries zijn maar enkele namen, maar neem zeker eens een kijkje in ons portfolio om te ontdekken voor welke bedrijven we de communicatie mochten en mogen verzorgen.

Op zoek naar een communicatiebureau?

Gevonden! Ons team denkt graag mee na over jouw communicatiestrategie, zowel online als offline. Neem nu contact op en start het rijpingsproces.

Privacy Preferences
Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door op ‘Ok, ik aanvaard’ te klikken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden van deze website.