Contacteer ons Schrijf je in op de nieuwsbrief

Contentmarketing? Scoren bij je doelgroep.

Om het in voetbaltermen te zeggen, je scoort er zelfs een echte hattrick mee. Als je het goed doet tenminste. Met een doordachte strategie op maat van jouw doelgroep, bouw je aan je merk, bouw je geloofwaardigheid op en word je gevonden online, ook op de lange termijn. En als gespecialiseerd contentmarketingbureau kunnen wij je daarbij dus helpen.

Slimme en creatieve content op maat

Contentmarketing is zoveel meer dan een verzameling van willekeurige teksten. Goede content moet je doelgroep aanspreken en moet ook je eigen doelstellingen als ondernemer ondersteunen. Bovendien dient je content ook aangepast te zijn aan de gebruikte kanalen. Zo dienen de teksten op je website bijvoorbeeld te beantwoorden aan de gangbare SEO regels om vlot vindbaar te zijn. Voor social media is dat dan weer niet noodzakelijk het geval. Creativiteit en originaliteit zijn daar belangrijker. Alleen mag je daarbij niet uit het oog verliezen dat je teksten en boodschappen ook relevant moeten zijn.

En dan komt de kennis en expertise van een specialist natuurlijk goed van pas. Als contentmarketingbureau bepalen we hier bij Green Bananas samen met jou welke contentstrategie de beste is voor jouw klanten en doelstellingen. Overdaad schaadt en dus bekijken we daarbij ook hoeveel boodschappen je het beste kunt brengen en op welke kanalen. Zo bepalen we precies de juiste mix voor jou. En dat gieten we vervolgens allemaal in een contentkalender helemaal op maat.

Pas daarna gaan onze copywriters aan de slag. Zij creëren sterke content die helemaal aansluit bij wat jij wil bereiken, rekening houdend met al het bovenstaande. De juiste content op de juiste plaats, is hun devies.

Jouw contentmarketingstrategie? Die bepalen we zo!

Stap 1 Ontwerpfase

Van het verhaal van jouw bedrijf tot analyse.

Wat wil je communiceren? Wat voor teksten heb je nodig? We luisteren naar je, maken een eerste analyse en organiseren een brainstorm.

communicatie Aalst

Welke tone of voice? Welke doelgroep?

We leggen vast welke doelgroep je wil bereiken. Wat zijn de juiste kanalen om te gebruiken? Je tone of voice bepalen we ook samen op basis van je input.

communicatiebureau

Onze copywriters gaan aan de slag.

Onze copywriters zorgen voor de contentcreatie. Ze schrijven straffe content die converteert, helemaal op maat van jouw verhaal.

Green Bananas: contentmarketingbureau en meer.

Bij Green Bananas willen we dat jouw merk scoort. We beperken ons daarom niet alleen tot content marketing. Je kunt ook bij ons terecht voor grafisch ontwerpallerhande: van een nieuw logo voor je zaak tot een volledig nieuwe huisstijl of drukwerk op maat. Wij zorgen er voor. Een nieuwe website of webshop nodig? Doen we ook. Een hoge vindbaarheid online begint ten slotte al bij de structuur en de technische kenmerken van jouw website. En we zorgen daarbij natuurlijk ook dat het er allemaal goed uitziet met webdesign dat spreekt. Goh, ja, … Misschien kijk je beter gewoon even op onze diensten pagina.

Oh, en wist je trouwens dat we met een volledige marketing scan of website check kunnen analyseren waar verbetering mogelijk is? Zo kunnen we je met enkele gerichte ingrepen snel helpen om een maximale impact te bereiken bij jouw (potentiële) klanten. 

Vragen én antwoorden over communicatie en copywriting

What’s the deal met contentmarketing?

Met contentmarketing gebruik je consistent kwalitatieve, relevante content om je doelgroep aan te trekken, te behouden en liefst ook nog eens te converteren tot klant. In een zee van content is het zaak om op te vallen. Wij ondersteunen je graag om een contentplan op te stellen waarmee je jouw doelen bereikt.

Hoe bepaal ik mijn communicatiestrategie?

Welk verhaal wil je vertellen? Hoe vertellen je concurrenten dat verhaal? Hoe spreek je je doelgroep het beste aan? Welke kanalen gebruik je daarvoor het beste? Hoe springt jouw boodschap eruit? Welke beelden ondersteunen jouw woorden het beste? Oké, dat zijn nu gewoon een heleboel extra vragen. Maar hét antwoord op zo’n complexe vraag vind je ook niet in 1, 2, 3. Neem contact op met ons team en we babbelen er graag eens uitgebreider over. Hier alvast enkele tips rond spannende content maken.

Waarvoor zijn social media nuttig als bedrijf?

Mensen brengen heel veel tijd door op social media. Met een smartphone – constant binnen handbereik – is je aanwezigheid op bijvoorbeeld Facebook & Instagram belangrijk. Je kunt, met een correcte strategiebepaling, deze middelen gebruiken om je merk sterker en bekender te maken. Bovendien kun je social media gebruiken als promotiekanaal. Er zijn natuurlijk nog meer manieren waarop en redenen waarvoor social media voor jouw zaak nuttig kunnen zijn. Kom eens langs en we bespreken graag de mogelijkheden.

Kunnen jullie mijn website vertalen?

Met plezier! Welke bron- en doeltaal ook, wij kunnen de juiste mensen inschakelen om jouw website te vertalen en zo je doelgroep uit te breiden.

Waarom heb ik een tone of voice nodig voor mijn succesverhaal?

De tone of voice van je merk is de manier waarop je jouw doelgroep aanspreekt. Formeel of informeel? Humoristisch of serieus? Luchtig of feitelijk? … Doe je dit consistent? Dan maak je jouw merk herkenbaar én werk je aan een uniek merkimago. De perfecte manier dus om je van je concurrenten te onderscheiden!

Mijn leads stijgen niet meer en ik krijg geen nieuwe klanten bij. Wat nu?

Misschien is het tijd om je communicatie eens onder de loep te nemen en nieuwe strategieën uit te proberen. Klanten aanwerven vraagt tijd en kennis. Via een marketingscan van Green Bananas weet jij direct waar je aan kan werken om je project te laten groeien!

Kan ik met mijn drukwerk bij jullie terecht?

Natuurlijk! Ook visitekaartjes, flyers en autobestickering zijn doelgerichte middelen om te communiceren naar je doelpubliek. Denk je aan nog iets anders? Onze grafische ontwerpers staan al te popelen om aan jouw ontwerp te beginnen!

Offline of online communicatie, wat scoort het best?

Afhankelijk van jouw doelgroep*, je boodschap én je doelen kies je voor offline marketing of online marketing. Of beiden. Het gaat vooral over HOE je de verschillende communicatiekanalen inzet. Wil je weten welke middelen bij jouw bedrijf en doelgroep passen? Vraag het aan ons! * Hoe je doelgroep bepalen? Klik op de link 😉

Waarom werken met een communicatiebureau?

Omdat het naast heel wat voordelen, ook veel plezier en kennis biedt! Met al meer dan 10 jaar ervaring weet Green Bananas van aanpakken door de juiste hulpmiddelen en strategieën aan te reiken. Samen sta je sterker (én creatiever) dan alleen! Laat je communicatie dus aan echte experts over en bespaar tijd en energie die je in andere zaken kan steken. Ontdek wat een leuk team er achter Green Bananas zit!

Voor deze bedrijven gingen onze content marketeers al eerder aan de slag.

Conversie-optimalisatie. Daar draait het voor ons allemaal om. We willen jouw boodschap op de meest effectieve manier overbrengen aan jouw klanten.  We doen dat met opvallende content die helemaal is afgestemd op je doelgroep. Daarbij zorgen we als contentbureau  (of moet dat zijn contènt bureau? 😉 ) voor teksten in de juiste vorm voor elk kanaal. SEO content voor op je website, social media posts, een advertentie campagne, een informatieve brochure, … Als professioneel contentmarketingbureau weten we als geen ander wat nodig is om je klanten aan te zetten tot actie.

Mogen we ook jou helpen met contentmarketing?

Heb je zelf niet onmiddellijk tijd om juiste content te creëren? Als contentmarketingbureau helpen we je graag met effectieve en doeltreffende content. Neem contact op voor een gezellige babbel. Dan bekijken we samen wat de beste contentstrategie voor jou is.

Privacy Preferences
Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door op ‘Ok, ik aanvaard’ te klikken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden van deze website.