Contacteer ons Schrijf je in op de nieuwsbrief

Wat is copywriting? Overtuigen met straffe teksten.

En daar kunnen wij je dus bij helpen! Of je nu op zoek bent naar copy voor sociale media of persberichten, teksten voor je website, nieuwsbrieven, advertentieteksten, copy voor allerlei drukwerk, … Het schrijven van teksten op maat van je bedrijf en doelstellingen is de geliefkoosde bezigheid van onze copywriters.  Kortom, op zoek naar goede copywriting voor je bedrijf? Wij zorgen ervoor. 

Win extra klanten met copywriting op maat!

Goede copywriting gaat veel verder dan het schrijven van een tekst. Er is een wezenlijk verschil tussen een copywriter en een tekstschrijver. Al schrijven beide natuurlijk een verhaal. Copy gaat echter over jouw bedrijf, je product of dienst. Het gaat over:

 • Klanten overtuigen met commerciële teksten.
 • De juiste toon vinden.
 • Rekening houden met je doelgroep (of eventueel buyer persona)
 • Teksten op maat van jouw doelen.

En er zit vaak ook een weldoordachte strategie achter.  Kortom, copy helpt je om je diensten of producten te verkopen aan de juiste mensen. Het zijn teksten die inspireren, nieuwe klanten overhalen en bestaande klanten doen terugkeren. Zeg dus niet zomaar copy tegen tekst.

Voor we teksten schrijven, nemen we dan ook eerst de tijd om met jou rond de tafel zitten. Copywriting gaat tenslotte in de eerste plaats over jouw bedrijf en klanten en dus willen we daar graag alles over weten. We willen natuurlijk ook horen wat je wil communiceren en wat je doel is. Misschien heb je zelfs al een idee van hoe je het wil aanpakken, wie je wil bereiken en welke toon je wil gebruiken? Samen met jou gieten we het hele verhaal dan in een duidelijk kader en een aantal vast omlijnde doelstellingen.

En dan is het aan onze copywriters natuurlijk. Op basis van jouw input schrijven ze precies de tekst – pardon copy – die jij nodig hebt, helemaal op maat van jouw bedrijf en doelstellingen. Enne, dat kan eigenlijk zo’n beetje van alles zijn:

 • Heb je teksten nodig voor je website of webshop?
  Van productteksten tot blogposts, van korte teksten tot SEO copywriting, ons team van specialisten  helpt je graag om de juiste woorden te vinden.
 • Ben je nog op zoek naar een bedrijfsnaam? Iets dat perfect weergeeft wie je bent en wat je doet?
  We breken er graag ons hoofd over. Enne, … daar hoort uiteraard een sterke baseline bij.
 • Nieuwsbrieven, teksten voor sociale media, persberichten, advertenties, drukwerk, …
  Reken op ons!

En we kunnen natuurlijk ook gewoon jouw teksten proeflezen of vertalen.

Naar sprekende copy in 1, 2, 3!

Stap 1 Ontwerpfase

Van briefing tot brainstorm en concepten.

Wat wil je communiceren? Wat voor teksten heb je nodig? We luisteren naar je en organiseren een brainstorm.

Goedgekeurd design

Welke tone of voice? Welke doelgroep?

We leggen vast welke doelgroep je wil bereiken. Je tone of voice bepalen we ook samen op basis van je input.

tekst website schrijven

Onze copywriters gaan aan de slag

Onze copywriters zorgen voor catchy content, al dan niet op basis van keywords of input die je hebt bezorgd.

Green Bananas: zoveel meer dan copywriting!

We doen natuurlijk nog wel meer dan copywriting. Veel meer zelfs. Eigenlijk kun je bij ons terecht voor alles wat te maken heeft met communicatie en dat mag je gerust heel breed zien. Tenslotte zijn er tientallen manieren om te communiceren met je (potentiële) klanten. Om maar een paar voorbeelden te noemen:

 • Via Google en andere zoekmachines: Google Ads, Bing Ads, SEO-teksten op jouw website, … Laat dat maar aan ons over.
 • Via sociale media: wij kunnen al je social media marketing verzorgen. Organische posts, advertenties, … Wervende copy, de juiste beelden en de uiteindelijke plaatsing. Wij zorgen ervoor.
 • Via je website of webshop: een creatief en professioneel webdesign nodig voor je bestaande website? Een compleet nieuwe website of webshop? Kunnen we doen.

En wat denk je van drukwerk op maat: Heb je visitekaartjes, een catalogus, brochure, etiketten of een flyer nodig? We helpen je graag.

Goh ja, eigenlijk is er nog meer: je kunt bijvoorbeeld ook bij ons terecht voor al je grafisch ontwerp (van logo tot volledige huisstijl). Of voor een volledige marketing scan of website check. Of … Misschien is het gewoon beter dat je even een kijkje neemt op onze dienstenpagina.

Enkele vragen en antwoorden over communicatie en copywriting

What’s the deal met contentmarketing?

Met contentmarketing gebruik je consistent kwalitatieve, relevante content om je doelgroep aan te trekken, te behouden en liefst ook nog eens te converteren tot klant. In een zee van content is het zaak om op te vallen. Wij ondersteunen je graag om een contentplan op te stellen waarmee je jouw doelen bereikt.

Hoe bepaal ik mijn communicatiestrategie?

Welk verhaal wil je vertellen? Hoe vertellen je concurrenten dat verhaal? Hoe spreek je je doelgroep het beste aan? Welke kanalen gebruik je daarvoor het beste? Hoe springt jouw boodschap eruit? Welke beelden ondersteunen jouw woorden het beste? Oké, dat zijn nu gewoon een heleboel extra vragen. Maar hét antwoord op zo’n complexe vraag vind je ook niet in 1, 2, 3. Neem contact op met ons team en we babbelen er graag eens uitgebreider over. Hier alvast enkele tips rond spannende content maken.

Waarvoor zijn social media nuttig als bedrijf?

Mensen brengen heel veel tijd door op social media. Met een smartphone – constant binnen handbereik – is je aanwezigheid op bijvoorbeeld Facebook & Instagram belangrijk. Je kunt, met een correcte strategiebepaling, deze middelen gebruiken om je merk sterker en bekender te maken. Bovendien kun je social media gebruiken als promotiekanaal. Er zijn natuurlijk nog meer manieren waarop en redenen waarvoor social media voor jouw zaak nuttig kunnen zijn. Kom eens langs en we bespreken graag de mogelijkheden.

Kunnen jullie mijn website vertalen?

Met plezier! Welke bron- en doeltaal ook, wij kunnen de juiste mensen inschakelen om jouw website te vertalen en zo je doelgroep uit te breiden.

Waarom heb ik een tone of voice nodig voor mijn succesverhaal?

De tone of voice van je merk is de manier waarop je jouw doelgroep aanspreekt. Formeel of informeel? Humoristisch of serieus? Luchtig of feitelijk? … Doe je dit consistent? Dan maak je jouw merk herkenbaar én werk je aan een uniek merkimago. De perfecte manier dus om je van je concurrenten te onderscheiden!

Mijn leads stijgen niet meer en ik krijg geen nieuwe klanten bij. Wat nu?

Misschien is het tijd om je communicatie eens onder de loep te nemen en nieuwe strategieën uit te proberen. Klanten aanwerven vraagt tijd en kennis. Via een marketingscan van Green Bananas weet jij direct waar je aan kan werken om je project te laten groeien!

Kan ik met mijn drukwerk bij jullie terecht?

Natuurlijk! Ook visitekaartjes, flyers en autobestickering zijn doelgerichte middelen om te communiceren naar je doelpubliek. Denk je aan nog iets anders? Onze grafische ontwerpers staan al te popelen om aan jouw ontwerp te beginnen!

Offline of online communicatie, wat scoort het best?

Afhankelijk van jouw doelgroep*, je boodschap én je doelen kies je voor offline marketing of online marketing. Of beiden. Het gaat vooral over HOE je de verschillende communicatiekanalen inzet. Wil je weten welke middelen bij jouw bedrijf en doelgroep passen? Vraag het aan ons! * Hoe je doelgroep bepalen? Klik op de link 😉

Waarom werken met een communicatiebureau?

Omdat het naast heel wat voordelen, ook veel plezier en kennis biedt! Met al meer dan 10 jaar ervaring weet Green Bananas van aanpakken door de juiste hulpmiddelen en strategieën aan te reiken. Samen sta je sterker (én creatiever) dan alleen! Laat je communicatie dus aan echte experts over en bespaar tijd en energie die je in andere zaken kan steken. Ontdek wat een leuk team er achter Green Bananas zit!

Wij schreven al straffe copy voor deze toppers.

Wil je dat al jouw inspanningen zowel online als offline ook het hoogst mogelijke rendement opleveren, dan heb je krachtige woorden nodig die je bezoekers aanspreken en potentiële klanten overtuigen en hen aanzetten tot actie. En dat is dus waar onze copywriters voor zorgen. En daar zijn onze copywriters dus in gespecialiseerd.

Wist je trouwens dat we met SEO-content ook je vindbaarheid in Google kunnen verhogen. We doen daarvoor een zoekwoordanalyse en zetten daarna onze copywriters én onze ontwikkelaars aan het werk. Samen helpen ze je om hoger te scoren in de zoekresultaten.

Enne, we slagen er daarbij probleemloos in om de juiste stijl en de juiste toon te vinden om je boodschap perfect te laten passen bij je bedrijf. Wil je luchtig communiceren, of juist heel zakelijk? Speels, zweverig of humoristisch? We leggen een schrijfstijl vast die je publiek het meeste aanspreekt en we voorzien uiteraard ook de nodige calls to action.

Ontdek de kracht van copywriting. Ervaar zelf wat goede copy voor jou kan doen en kom tot verrassende resultaten.  Wil je een bepaalde actie in de kijker zetten? Wil je investeren in employer branding? Wat ook de boodschap is die je wilt brengen, ons team schrijft met veel plezier creatieve content  die helemaal beantwoordt aan jouw verwachtingen.

Kun je voor dit alles wel wat hulp gebruiken? Vind je het niet eenvoudig om overtuigende teksten te schrijven? Weet je niet goed hoe je je boodschap precies moet schrijven? Wij helpen je graag. Kom ons jouw verhaal vertellen. Zet het alvast even in een mail. Dan spreken we eens af om te luisteren naar je wensen en doelstellingen.

Pennen we binnenkort jouw boodschap neer?

Kunnen we jou helpen met wervende copywriting?

Onze copywriters zijn echte woordentovenaars! Ze gebruiken maar al te graag hun magische krachten om mensen aan te zetten tot actie. Mogen ze voor jou ook toveren?

Privacy Preferences
Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door op ‘Ok, ik aanvaard’ te klikken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden van deze website.