Contacteer ons

Overtuig je klanten met sterke copywriting

Eigenlijk is het simpel: copywriters schrijven teksten, commerciële teksten. Het soort teksten die je diensten of producten helpen te verkopen aan de juiste mensen. Teksten die je klanten inspireren en doen terugkeren. Heb je copywriting voor jouw bedrijf nodig? Daar kunnen wij voor zorgen.

Hoe kunnen onze copywriters jou helpen?

Copywriting is als koken. Net zoals echte chefs gaan onze copywriters aan de slag met een aantal ingrediënten om een gerecht te creëren naar jouw smaak, én die van je gasten natuurlijk. De keuze van de ingrediënten laten we echter aan jou over. Jij weet immers beter dan wie ook wat je wil communiceren, wat je doel is en waar je bedrijf voor staat. Toch? Je hebt wellicht zelfs al een idee over wie je wil bereiken en welke tone of voice je daarvoor wil gebruiken.

Die informatie gebruiken we om een recept te creëren waar je doelgroep spontaan gaat van likkebaarden. We beginnen met de mise-en-place: we bekijken samen met jou wat de ingrediënten zijn. Met andere woorden, we luisteren naar je verhaal en bepalen samen met jou welke richting je uit wil. We organiseren daarvoor een brainstorm en leggen vast welke doelgroep je wil bereiken.

Pas daarna gaan onze chefs – pardon copywriters – aan de slag om een toprecept te creëren. Jouw ingrediënten, onze eigen Green Bananas-saus en wat kruiding voor extra pit. Zo krijg je een recept dat smaakt naar meer, ook voor je (potentiële) klanten.
Oh ja, nog even dit. Jij bepaalt natuurlijk wat voor recept het wordt. Dit is wat het bv. allemaal zou kunnen zijn:

  • De teksten voor je website of webshop: Van korte teksten tot SEO-copywriting, van productteksten tot blogposts, onze copywriters helpen je graag.
  • Nog geen bedrijfsnaam? We breken er graag ons hoofd over enne… we bedenken er onmiddellijk een sterke baseline bij.
  • Haja, we kunnen je ook helpen met nieuwsbrieven, copy voor sociale media, persberichten, advertentieteksten en copy voor allerlei drukwerk.

En we kunnen natuurlijk ook gewoon jouw teksten proeflezen of vertalen.

Copywriting: hoe doen we dat?

ontwerpfase

Van briefing tot brainstorm en concepten.

Wat wil je communiceren? Wat voor teksten heb je nodig? We luisteren naar je en organiseren een brainstorm.

goedgekeurd design

Welke tone of voice? Welke doelgroep?

We leggen vast welke doelgroep je wil bereiken. Je tone of voice bepalen we ook samen op basis van je input.

tekst website schrijven

Onze copywriters gaan aan de slag

Onze copywriters zorgen voor catchy content, al dan niet op basis van keywords of input die je hebt bezorgd.

Of we ook nog meer kunnen doen voor jou?

Jazeker, we zijn een marketing- en communicatiebureau ten voeten uit. We schrijven dus niet alleen content voor je website, we nemen bij Green Bananas ook graag andere aspecten van je (online) marketing op ons. We zijn gespecialiseerd in webdesign en webshops maken, dus we ontwikkelen maar al te graag je website. En we kunnen bijvoorbeeld ook voor samenhang op alle vlakken zorgen met een duidelijke communicatiestrategie. Wil je met je bedrijf op sociale media aanwezig zijn? Dan kun je je social media marketing aan ons toevertrouwen. Ook voor retargeting, Google Ads en affiliate marketing staat ons team voor je klaar. Heb je visitekaartjes, een catalogus, brochure, etiketten of een flyer nodig? Jup, één adres.

Enkele vragen en antwoorden over communicatie en copywriting

What's the deal met contentmarketing?

Met contentmarketing gebruik je consistent kwalitatieve, relevante content om je doelgroep aan te trekken, te behouden en liefst ook nog eens te converteren tot klant. In een zee van content is het zaak om op te vallen. Wij ondersteunen je graag om een contentplan op te stellen waarmee je jouw doelen bereikt.

Hoe bepaal ik mijn communicatiestrategie?

Welk verhaal wil je vertellen? Hoe vertellen je concurrenten dat verhaal? Hoe spreek je je doelgroep het beste aan? Welke kanalen gebruik je daarvoor het beste? Hoe springt jouw boodschap eruit? Welke beelden ondersteunen jouw woorden het beste? Oké, dat zijn nu gewoon een heleboel extra vragen. Maar hét antwoord op zo’n complexe vraag vind je ook niet in 1, 2, 3. Neem contact op met ons team en we babbelen er graag eens uitgebreider over.

Kunnen jullie mijn website vertalen?

Met plezier! Welke bron- en doeltaal ook, wij kunnen de juiste mensen inschakelen om jouw website te vertalen en zo je doelgroep uit te breiden.

Waarvoor zijn social media nuttig als bedrijf?

Mensen brengen heel veel tijd door op social media. Met een smartphone – constant binnen handbereik – is je aanwezigheid op bijvoorbeeld Facebook & Instagram belangrijk. Je kunt, met een correcte strategiebepaling, deze middelen gebruiken om je merk sterker en bekender te maken. Bovendien kun je social media gebruiken als promotiekanaal. Er zijn natuurlijk nog meer manieren waarop en redenen waarvoor social media voor jouw zaak nuttig kunnen zijn. Kom eens langs en we bespreken graag de mogelijkheden.

Wij schreven al commerciële teksten voor deze toppers.

Of je nu een website, een flyer of een ander communicatiemiddel wil, je hebt woorden nodig om je boodschap over te brengen. Wil je er ook het hoogst mogelijk rendement mee behalen, dan heb je woorden nodig die je bezoekers aanspreken en potentiële klanten overtuigen en hen aanzetten tot actie. Je verkoopt je producten of diensten immers niet enkel met mooie foto’s. Sterke copywriting heb je dus nodig.

Ook als je bv. gewoon je vindbaarheid in Google wil verhogen. Dan kunnen we je helpen met SEO-content. Daarvoor doen we ook een zoekwoordanalyse. Op basis van de resultaten hiervan gaan onze copywriters én onze ontwikkelaars aan de slag. Samen optimaliseren ze je webproject en helpen je hoger scoren in de zoekresultaten.

Van potentiële kopers echte kopers maken en dan nog liefst kopers die blijven terugkomen. Daar draait het allemaal om. Onze copywriters spreken daarvoor de taal van je websitebezoeker en maken hen duidelijk waar ze welke actie verwachten. En dat uiteraard in een tone of voice die past bij je bedrijf. Wil je luchtig communiceren, of juist heel zakelijk? Speels, zweverig of humoristisch? We leggen een schrijfstijl vast die je publiek het meeste aanspreekt. Hier en daar nog een call to action, en daarmee is de kous af.

Zo eenvoudig is het natuurlijk niet. Maar wij helpen je graag. Ben je zelf niet zo sterk met woorden? Vind je het moeilijk om overtuigende teksten te schrijven? Weet je niet goed hoe je je boodschap precies moet schrijven? Stuur ons een mail, zo lang of kort als je zelf wil, en dan spreken we eens af om te luisteren naar je wensen.

Pennen we binnenkort jouw boodschap neer?

Kunnen we jou helpen met wervende copywriting?

Krijg je het zelf niet zo goed uitgedrukt? Onze copywriters toveren maar al te graag met woorden die mensen aanzetten tot actie. Mogen ze voor jou ook toveren?

Privacy Preferences
Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door op ‘Ok, ik aanvaard’ te klikken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden van deze website.