Contacteer ons Schrijf je in op de nieuwsbrief

Google Ads nodig? Wij zetten graag jouw campagnes op.

Bovenaan verschijnen in de zoekresultaten van Google? Daardoor ook meer bezoekers naar je website trekken? Dat kan met goed gerichte Google Ads. En daar kunnen wij je bij helpen. We zijn niet voor niets een trotse Google Partner!

Gooi een ‘perfect score’ met Google advertenties

Een ‘perfect score’, een kwestie van geluk? Niet met Google Ads en Green Bananas. Adverteren in Google, dat heet SEA, of Search Engine Advertising. Het levert je gegarandeerd extra zichtbaarheid online op. Een zoekopdracht op een trefwoord uit jouw Google Ads advertentie(s)? Dan staat jouw website helemaal bovenaan of naast de zoekresultaten. Zo val je meer op en krijg je meer bezoekers en dus potentiële klanten op je website. Voeg daar onze focus op conversie-optimalisatie aan toe en ook jij zal al gauw aan het dansen gaan! Geweldig toch?

Goed kunnen mikken is inderdaad wel een voorwaarde maar… that’s where we come in! Als communicatiebureau met eigen inhouse Google Ads-specialisten stippelen wij het hele traject van je pijlen uit. Van bij het vertrek tot aan de felbegeerde triple twenty! Tot drie keer toe!
Wij zorgen voor:

  • Goede Ads teksten: we schrijven verhalen die relevant zijn voor je gekozen keywords en benadrukken daarin wat jou uniek maakt. En we vertellen potentiële klanten natuurlijk ook welke actie ze moeten ondernemen (= Call-to-action).
  • Google-Ads advertenties die bij de juiste mensen terechtkomen
  • De juiste landingspagina’s. Je wil surfers toch niet gewoon naar je homepage sturen terwijl je net die ene actie in de kijker wou zetten?

En we volgen natuurlijk ook de resultaten van je campagne op. We sturen bij waar nodig enne… we letten uiteraard ook op de centjes. Die ‘perfect score’ weet je wel…

In 3 stappen naar een Google advertentie.

Ontwerpfase

Van doelstelling tot concrete voorstellen.

Welk doel en welke doelgroep wens je te bereiken? Op basis daarvan doen we concrete content- en budgetvoorstellen.

Goedgekeurd design

Van goedkeuring tot lancering advertentie(s).

Na jouw goedkeuring lanceren we je Ads. Als je nog geen landingspagina had, zorgen we daar ook voor.

AdWords Google

Opvolging van begin tot einde en rapportage.

We monitoren je advertentie(s) van startdatum tot einddatum. We bezorgen je achteraf ook een duidelijk rapport.

Adverteren in Google? Altijd een meerwaarde!

Werpt de SEO-content (SEO = Search Engine Optimization) op je website vandaag al zijn vruchten af? Zelfs in dat geval hebben Google Ads via SEA (= Search Engine Advertising) zo hun voordelen:

  • Bij SEA kies je zelf op welke zoekwoorden je website weergegeven moet worden. Een nieuwe doelgroep aanspreken kan dus heel eenvoudig.
  • Aan ieder zoekwoord kan de meest geschikte landingspagina gekoppeld worden. Zonder SEA kiest Google de pagina die het best past bij de zoekopdracht van de surfer.
  • Advertenties zijn onmiddellijk zichtbaar in Google. SEO-teksten zijn pas na verloop van tijd zichtbaar.

SEO, SEA, wat is dat allemaal?

Wat is SEO?

SEO is het optimaliseren van (mobiele) websites voor mensen die zoekmachines gebruiken. SEO ofwel Search Engine Optimization is het optimaliseren van een (mobiele) website door het verbeteren van interne en externe factoren van je website. Hier denken we aan technologie, content & autoriteit. Door SEO actief te gaan toepassen en optimaliseren zorgen we ervoor dat je op relevante zoekwoorden (keywords of trefwoorden) beter zult scoren in de zoekresultaten. In België denken we dan vooral aan Google.

Wat is SEA?

SEA staat voor Search Engine Advertising. Belangrijke zoekmachines bieden het allemaal aan: betaalde advertenties gekoppeld aan bepaalde zoekwoorden of termen. Hiermee zorg je er dus voor dat je website naar boven komt bij de advertenties in bijvoorbeeld Google. De advertenties in Google (Google AdWords) zijn te herkennen aan het woordje ‘Advertentie’. Verder lijken ze zoveel mogelijk op organische zoekresultaten, maar weet dus dat deze betaald worden door een adverteerder.   Wat is Search Engine Advertising

Wat kiezen? SEO of SEA? Beide?

In een ideaal traject combineer je beide. Het is belangrijk om te weten dat als je advertenties aankoopt je onmiddellijk aanwezig bent in zoekmachines en dat je zo direct leads kunt beginnen te generen. Maar ga je meer voor resultaten op langere termijn, dan is SEO onmisbaar. Scoren op een natuurlijke manier is immers key. Wij bezorgen je steeds een duidelijk overzicht van hoe mensen op zoek gaan naar jouw product of dienst. Met de juiste strategie én een professioneel webdesign zorgen we ervoor dat je meer potentiële klanten aantrekt.

Welke online advertentievormen zijn er?

Je kunt online adverteren via zoekmachines en sociale media. Via zoekmachines (vooral Google, maar in mindere mate ook Bing) bestaan er verschillende advertenties, elk met een specifiek nut:
  • Search Ads: om een dienst, product, website of bedrijf in de kijker te zetten in de zoekresultaten
  • Display Ads: om een dienst, product, website of bedrijf in de kijker te zetten op andere sites
  • Shopping Ads: om een specifiek product in de kijker te zetten bovenaan de zoekresultaten of op de Google Shoppingpagina

Kan ik SEA gebruiken voor retargeting?

Jazeker! Retargeting is een heel gerichte manier van adverteren op social media als Facebook en Instagram. Je toont een advertentie aan mensen die eerder op je website zaten, met de bedoeling ze een duwtje in de rug te geven om terug te keren. Je bereikt dus alleen mensen die mogelijk al interesse hadden in je bedrijf, product of dienst. Daardoor is het een van de meest kostenefficiënte advertentiemethodes die er zijn.

Wanneer heb ik een SEO-check nodig?

Via een SEO-scan ontdek je hoe goed je op SEO scoort en waar je aan kan werken om beter vindbaar te worden. Zowel voor, tijdens als na het lanceren van je website kan je best een analyse maken. Of je nu een kleine of grote ondernemer bent. Wil je weten hoe je het best jouw doelgroep kan bereiken? Wil je hoger scoren in Google? Of benieuwd waar je nog aan kan werken, SEO-gewijs? Wij voeren graag jouw SEO-check uit!

Wat als… de traffic op mijn website gestagneerd is?

Dan kan je maar best eens een SEO-check laten uitvoeren en bijhorende SEO-gerichte acties ondernemen. SEO is namelijk geen eenmalig iets, je moet er continu mee bezig zijn. En ook via gerichte SEA maak je op een relatief goedkope manier kans op nieuwe en meer websitebezoekers! Green Bananas bekijkt graag de mogelijkheden met jou.

Hoe komt mijn website bovenaan in Google?

Relevante content, lokale SEO, de juiste keywords, logische structuur, continu analyseren en bijsturen... Je ziet het, heel wat factoren spelen hierbij een rol, waardoor het vaak zeer tijdrovend is om hoog te scoren in Google. Door iemand anders te laten werken aan je SEO kan jij je focussen op waar je echt goed in bent.

Hoeveel kost SEA?

Jij bepaalt helemaal zelf welk budget je wilt besteden aan adverteren op Google. Tot op de cent! En dat maakt SEA net zo interessant, nietwaar?

Voor deze bedrijven mochten we al AdWords-campagnes opzetten.

Naast Google Ads houden we ons als marketing- en communicatiebureau bezig met allerlei andere zaken om jouw off- en online succes te helpen schrijven. Je kunt op ons rekenen voor webdesign, grafisch ontwerp en drukwerk op maat, social media marketing, retargeting en e-mailmarketing. We kunnen ook je webshop ontwikkelen in Magento, WooCommerce of een andere software, of misschien kun je wel onze hulp gebruiken voor fotografie voor op je website, of conceptontwikkeling? We horen het graag van je. Neem intussen zeker al een kijkje in ons portfolio om onze verschillende projecten te ontdekken.

Heb je meer interesse in adverteren via Microsoft Advertising? Met Bing Ads helpen we je ook graag.

Green Bananas, jouw Google Partner?

Op zoek naar een partner voor jouw Google Ads?

Er zitten hier enkele Google AdWords-specialisten in ons team, dus je kunt ervan op aan dat je Google advertenties in goede handen zijn bij ons. Bespreken we samen eens de mogelijkheden?

Privacy Preferences
Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door op ‘Ok, ik aanvaard’ te klikken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden van deze website.