Contacteer ons

Google Analytics voor beginners: een expert aan het woord

Google wat? Met deze gratis tool kun je heel wat inzichten verwerven over wat er op je website leeft, om dan vervolgens nog gerichter te gaan communiceren naar je doelgroep. Een must voor wie wilt groeien! Cursus Google Analytics voor beginners nodig? Wij helpen je graag op weg.

Huh?! Wat is dat, Google Analytics?

Een beestje dat onmisbaar is in je marketingstrategie! Deze analysetool verzamelt allerlei data over je website waarmee je vervolgens aan de slag kunt. Zo weet je precies waar je doelgroep interesse in heeft, hoe goed je campagnes presteren en noem maar op. Kom, we doen het gewoon gauw even, dat opnoemen:

  • Ontdek wie je bezoekers zijn en hoe ze op jouw website terecht zijn gekomen.
  • Analyseer het gedrag van je websitebezoekers. Welke pagina’s bekijken ze, hoelang blijven ze op je website, via welk middel surfen ze op je site…
  • Bekijk welke producten het meest worden bezocht en verkocht.
  • Ga na welke zoektermen mensen gebruiken in de zoekbalk.

Deze en nog veel andere inzichten haal je gemakkelijk uit jouw Google Analytics account. En als je met deze data aan de slag gaat en bijstuurt waar je kunt, dan ben je helemaal geslaagd voor de cursus Google Analytics voor beginners!

Oh ja … Op elke website die ons team ontwikkelt, of het nu een WordPress-website, Magento-webshop of een website is die op om het even welke technologie ’draait’: wij integreren standaard Google Analytics. Zo kunnen we zelf alles wat in de gaten houden. Natuurlijk verlenen we jou indien gewenst ook toegang tot je dashboard, en we geven graag enkele tips van de cijfertjes die je best wat opvolgt.

GA4?!
Universal Analytics is al enkele jaren dé gegevensverzamelingstechnologie voor webgebaseerde Analytics. Vanaf juli 2023 stopt die manier van gegevens verwerken echter. Vanaf dan wordt Google Analytics 4 of GA4 de nieuwe norm. Uiteraard zorgen wij ervoor dat onze klanten up-to-date blijven en voeren wij proactief de nodige aanpassingen uit.

Google Analytics voor beginners: 3 stappen

ontwerpfase

Google Analytics-account aanmaken

Start met het maken van een account en het instellen van Google Analytics op je website. Dit vraagt om ietwat technische kennis, dus schakel eventueel een specialist in.

goedgekeurd design

Data verzamelen … en natuurlijk analyseren

Vervolgens kun je alle gegevens doorzoeken en je conclusies eruit trekken. In slechts enkele stappen weet jij waar jouw sterktes en zwaktes liggen en hoe je hierop kunt inspelen.

grafisch design

Gerichte campagnes en strategieën uitwerken

Aan de hand van je conclusies kun je een doordachte strategie opstellen om je campagnes, website, SEO-strategie,… te optimaliseren. Zo haal je meer resultaat uit je websiteverkeer!

Google Analytics, SEO-analyse, marketingstrategieën en meer

Met enkel wat tips ’Google Analytics voor beginners’ ben je er nog niet. Daarom kun je bij ons ook terecht voor heel wat andere zaken om je rijpingsproces te boosten. Want met het verzamelen en analyseren van je data alleen kom je er niet. Het is niet een doel op zich, maar wel een ultrabelangrijk middel om resultaatgerichte acties te ondernemen.

Ons team bestaat dan ook uit heel wat verschillende spelers, elk met hun eigen specialiteiten. Zo kun je bij Green Bananas ook terecht voor SEO-analyse, social media advertenties, gepersonaliseerde e-mailmarketing, een volledige website of webshop op maat van jouw doelgroep, animatievideo, standenbouw, het uitwerken van je huisstijl, grafisch ontwerp en drukwerk op maat, gerichte Google Ads en alles daartussen.

Benieuwd naar meer? Maak kennis met ons fantastische team van enthousiastelingen en ontdek onze werkwijze. Dan weet je direct wat jou te wachten staat wanneer je contact opneemt met Green Bananas.

Van Google Analytics voor beginners tot expert: een greep uit ons portfolio:

Google Analytics? Green Bananas helpt je graag!

Voor heel wat van onze klanten volgen wij de cijfers van hun website op via Google Analytics. In het kader van ’meten is weten’ maken we voor hen ook gedetailleerde rapportages, zodat we samen aan hun succesverhaal werken. Zij hebben dus geen ’Google Analytics voor beginners’-handleiding meer nodig. Ook jij kunt samenwerken met een expert om je website, advertenties of noem maar op te optimaliseren.

Starten met Google Analytics? Voor beginners raden wij een basisanalyse aan!

Wil je liever je analyse door specialisten laten uitvoeren? Zie je door het bos de bomen niet meer? Green Bananas helpt je graag!

Privacy Preferences
Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door op ‘Ok, ik aanvaard’ te klikken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden van deze website.