Contacteer ons Schrijf je in op de nieuwsbrief

Green Bananas steunt Zuiddag

Zuiddag, een naam die u misschien niet bekend voorkomt maar die uiteindelijk veel betekent. Zuiddag is een organisatie voor en door jongeren en stimuleert jongeren wereldwijd om samen te strijden voor een duurzame en rechtvaardige maatschappij. Zuiddag is vooral gekend van de jaarlijkse campagne ‘Work for Change’ waarbij meer dan twaalfduizend Vlaamse en Brusselse scholieren tussen 15 en 20 jaar één dag niet naar school gaan, maar in de kleren van beroepskrachten kruipen. Hun verdiende loon van 40/50 euro staan ze af aan een jongerenproject in het Zuiden. Op donderdag 22 oktober kwam Gracia Ekwalanga een dagje meedraaien bij Green Bananas:

Toen ik te weten kwam dat er zo iets bestond als Zuiddag, was ik heel enthousiast en echt blij. Niet alleen omdat ik 1 dag niet naar school moest maar ook omdat ik vind dat het een heel goed project is. Het biedt ons de kans om echt op zoek te gaan naar onze droomjob. Het is een dag waar je echt los kunt gaan en met dat bedoel ik niet dat je zotte dingen moet doen, verre van, maar dat je een job kan kiezen die je echt fascineert, een job die je later zelf zou willen doen. Dat kan gaan van hostess naar piloot, of van leerkracht naar marketeer, noem maar op.
Aangezien dat ik volgend jaar misschien Marketing wil studeren ( ik heb ook nog andere ideeën in mijn hoofd, maar Marketing staat op nummer 1), leek het me logisch dat ik op zoek moest gaan naar een marketingbureau en “Green Bananas” sprak me direct aan. De naam alleen al maar. En ik moet zeggen dat ik totaal niet teleurgesteld ben. Wat ik vooral tof vind, is de sfeer hier op het kantoor en de mensen die hier werken. Je zit wel achter een bureau maar het werk is nooit hetzelfde. Elke dag is er iets nieuws en dat vind ik zeer boeiend. Hier kan ik mijn creativiteit laten werken en mijn echte persoonlijkheid laten zien.
Ik denk dat ik mijn beslissing al heb genomen voor volgend jaar, hopelijk word ik later een collega van hen 🙂


.

Privacy Preferences
Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door op ‘Ok, ik aanvaard’ te klikken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden van deze website.