Contacteer ons Schrijf je in op de nieuwsbrief

Rebranding: blaas je merk nieuw leven in

De merkidentiteit van je bedrijf veranderen na een crisis, fusie of verandering in de maatschappij? Wij zorgen voor een feilloze rebranding zodat jij (positief) kunt opvallen in de massa!

Waarom rebranding jou kan helpen met je bedrijfsdoelen:

Als bedrijf wil je opvallen in de massa en de aandacht van potentiële klanten trekken. Steeds opnieuw en opnieuw. Een manier om dit te doen is door middel van rebranding. Wat is dat juist? Simpel: het veranderen van de merkidentiteit. We geven je kort een overzicht waarom rebranding in jouw voordeel kan spelen en wanneer je het nodig hebt:

  • Wij zorgen voor rebranding wanneer je jouw aanbod beter wilt afstemmen op je doelgroep bij een veranderende klantbehoefte.
  • Komt er een fusie of een overname aan? Ook dan is het aanpassen van je merkidentiteit geen slecht idee.
  • Wij verbeteren graag je imago ten gevolge van een slechte reputatie na een crisis klein of groot.
  • Sla je een nieuwe weg in? Wil je een nieuwe doelgroep bereiken? De groene bananen denken graag mee na over de herpositionering van je merk.
  • En natuurlijk staat de maatschappij nooit stil. Daarom is het voor elk bedrijf belangrijk om zich steeds aan te passen aan de veranderende trends en eisen in de markt.

Zo’n rebranding hoeft niet steeds heel grootschalig te zijn. Ook kleine ondernemers kunnen er baat bij hebben om een merkontwikkeling te ondergaan zonder grootse investeringen te moeten doen. Dit kan bijvoorbeeld gaan over een moderner logo-ontwerp en het vastleggen van je nieuwe missie na een marktonderzoek tot het vernieuwen van je visuele identiteit en het vinden (én bereiken) van een nieuwe doelgroep.

In 3 stappen een vernieuwde identiteit.

Stap 1 Ontwerpfase

Doelstelling vastleggen

Welk doel wens je te bereiken? Op basis daarvan starten we ons onderzoek en doen we een concreet strategie- en budgetvoorstel.

Goedgekeurd design

Plan van aanpak

Na jouw ’go!’ starten we met de voorbereidingen, van het vastleggen van een stappenplan tot de betrokkenen informeren.

marketingbureau webdesign

Uitvoering en opvolging

Stapsgewijs introduceren we je nieuwe of aangepaste identiteit in de wereld en houden we nauwlettend het proces in het oog.

Rebranding strategie is slechts één van onze vele passies

Met de juiste aanpak kan rebranding een krachtige strategie zijn om jouw bedrijf naar het volgende niveau te tillen. En die juiste aanpak vind je bij Green Bananas. Denk maar aan je nieuw logo-ontwerp, je huisstijl ontwerpen of een volledig nieuwe conceptontwikkeling op maat.

Als webdesign- en communicatiebureau bieden we niet alleen ondersteuning bij je rebranding, maar helpen we je ook bij tal van andere zaken. Zo kun je op onze website-ontwikkelaars rekenen voor je nieuwe website of webshop in Magento/WooCommerce. En ook voor de nodige marketing kun je bij ons aankloppen, zoals social media marketing, Google Ads, e-mailmarketing, contentmarketing en meer. Wij zorgen steeds voor een op maat gemaakte mix om jouw doelen te bereiken. Ook via offline marketing!

Alles wat je moet weten over de impact van goede communicatie

What’s the deal met contentmarketing?

Met contentmarketing gebruik je consistent kwalitatieve, relevante content om je doelgroep aan te trekken, te behouden en liefst ook nog eens te converteren tot klant. In een zee van content is het zaak om op te vallen. Wij ondersteunen je graag om een contentplan op te stellen waarmee je jouw doelen bereikt.

Hoe bepaal ik mijn communicatiestrategie?

Welk verhaal wil je vertellen? Hoe vertellen je concurrenten dat verhaal? Hoe spreek je je doelgroep het beste aan? Welke kanalen gebruik je daarvoor het beste? Hoe springt jouw boodschap eruit? Welke beelden ondersteunen jouw woorden het beste? Oké, dat zijn nu gewoon een heleboel extra vragen. Maar hét antwoord op zo’n complexe vraag vind je ook niet in 1, 2, 3. Neem contact op met ons team en we babbelen er graag eens uitgebreider over. Hier alvast enkele tips rond spannende content maken.

Waarvoor zijn social media nuttig als bedrijf?

Mensen brengen heel veel tijd door op social media. Met een smartphone – constant binnen handbereik – is je aanwezigheid op bijvoorbeeld Facebook & Instagram belangrijk. Je kunt, met een correcte strategiebepaling, deze middelen gebruiken om je merk sterker en bekender te maken. Bovendien kun je social media gebruiken als promotiekanaal. Er zijn natuurlijk nog meer manieren waarop en redenen waarvoor social media voor jouw zaak nuttig kunnen zijn. Kom eens langs en we bespreken graag de mogelijkheden.

Kunnen jullie mijn website vertalen?

Met plezier! Welke bron- en doeltaal ook, wij kunnen de juiste mensen inschakelen om jouw website te vertalen en zo je doelgroep uit te breiden.

Waarom heb ik een tone of voice nodig voor mijn succesverhaal?

De tone of voice van je merk is de manier waarop je jouw doelgroep aanspreekt. Formeel of informeel? Humoristisch of serieus? Luchtig of feitelijk? … Doe je dit consistent? Dan maak je jouw merk herkenbaar én werk je aan een uniek merkimago. De perfecte manier dus om je van je concurrenten te onderscheiden!

Mijn leads stijgen niet meer en ik krijg geen nieuwe klanten bij. Wat nu?

Misschien is het tijd om je communicatie eens onder de loep te nemen en nieuwe strategieën uit te proberen. Klanten aanwerven vraagt tijd en kennis. Via een marketingscan van Green Bananas weet jij direct waar je aan kan werken om je project te laten groeien!

Kan ik met mijn drukwerk bij jullie terecht?

Natuurlijk! Ook visitekaartjes, flyers en autobestickering zijn doelgerichte middelen om te communiceren naar je doelpubliek. Denk je aan nog iets anders? Onze grafische ontwerpers staan al te popelen om aan jouw ontwerp te beginnen!

Offline of online communicatie, wat scoort het best?

Afhankelijk van jouw doelgroep*, je boodschap én je doelen kies je voor offline marketing of online marketing. Of beiden. Het gaat vooral over HOE je de verschillende communicatiekanalen inzet. Wil je weten welke middelen bij jouw bedrijf en doelgroep passen? Vraag het aan ons! * Hoe je doelgroep bepalen? Klik op de link 😉

Waarom werken met een communicatiebureau?

Omdat het naast heel wat voordelen, ook veel plezier en kennis biedt! Met al meer dan 10 jaar ervaring weet Green Bananas van aanpakken door de juiste hulpmiddelen en strategieën aan te reiken. Samen sta je sterker (én creatiever) dan alleen! Laat je communicatie dus aan echte experts over en bespaar tijd en energie die je in andere zaken kan steken. Ontdek wat een leuk team er achter Green Bananas zit!

Voor deze merken mochten we al een unieke identiteit creëren:

In het verleden hebben wij al met diverse partners samengewerkt, waaronder een paar tot op heden nog steeds in ons takenpakket zitten. Zo krijgt de website van Van Eyck Sport, Platteau Ramen, Timmermans Tuinmeubelen, Time To Meat… nog geregeld een update om de SEO-score hoog te houden.
Daarnaast werkten we ook al met deze namen samen voor het versterken van hun bedrijfsdoelen:

Als je een volledig overzicht wilt van onze projecten en cases, neem dan zeker een kijkje in ons portfolio. Contacteer ons gerust wanneer je vragen hebt over rebranding of onze andere diensten.

Wil je rebranden?

Of wil je eerst de mogelijkheden bekijken met ons team? Geef ons een seintje, dan laten we je graag weten hoe we jouw merk kunnen laten rijpen.

Privacy Preferences
Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door op ‘Ok, ik aanvaard’ te klikken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden van deze website.