Contacteer ons Schrijf je in op de nieuwsbrief

SEO-analyse nodig? Wij zorgen er voor.

Je website niet bovenaan de zoekresultaten op Google bij het intikken van een belangrijk keyword? Een SEO-analyse kan helpen. Daarmee maken we een volledige analyse van je website voor een goed zicht op hoe goed je scoort online. En dat vertalen we dan in een concreet actieplan.

Waarom een SEO-scan laten uitvoeren?

Met een SEO-check van je website maken we een detail-analyse van je website en gaan na hoe we de content op je website kunnen optimaliseren voor betere online prestaties.

Na afloop van de analyse weet je dus:

  • Hoe je hoger scoort in de Google zoekresultaten voor de juiste keywords.
  • Hoe je potentiële klanten (beter) naar je website kunt trekken.
  • Waar je sterktes en zwaktes liggen en waar je dus aan kunt werken.

En we kunnen je natuurlijk ook helpen met de aanpassingen die nodig zijn om beter te scoren online en je doelen te bereiken. Als SEO-specialist weten wij tenslotte perfect aan welke voorwaarden moet voldaan zijn voor optimale prestaties.

Wil je zelf ook meer zicht op mogelijke verbeterpunten voor je website? Het team van Green Bananas voert met veel plezier ook een SEO-analyse van jouw website uit.

In drie stappen een SEO-analyse

Stap 1 Ontwerpfase

Q&A-time!

We overlopen samen je doelen aan de hand van een aantal vragen over je bedrijf en wat je nu allemaal doet, SEO-gewijs. We bespreken alles samen en stellen nóg meer vragen indien nodig.

Goedgekeurd design

Enter: SEO-scan

Ons team van ervaren marketeers gaat aan de slag. We analyseren elk aspect van jouw website, evalueren je huidige Google posities, lichten je Google Analytics door etc.

website kinesist

Actiepunten op maat

We gieten al onze bevindingen in een duidelijke presentatie of opsomming met concrete actiepunten waarmee je aan de slag kunt. Of waarmee wij voor jou verder aan de slag gaan, natuurlijk.

Green Bananas: van SEO-check tot … nog zowat van alles.

Als marketing- en communicatiebureau kunnen we je niet alleen helpen met SEO-analyses maar ook nog met heel wat andere zaken. Zo kunnen onze copywriters niet alleen instaan van SEO-optimalisaties maar schrijven ze ook met plezier nieuwe straffe content voor je website. En we nemen ook graag je volledige marketing voor onze rekening: ben je dus op zoek naar een partner voor Google Ads, e-mailmarketing, socialmediamarketing en retargeting.

Heb je daarvoor ook grafisch ontwerp nodig? Ben je misschien op zoek naar visitekaartjes of drukwerk op maat? Of ben je op zoek naar knap webdesign voor je bestaande website? Wil je een volledig nieuwe website of webshop als dan niet met een kassakoppelingen? Yup. Doen we allemaal. En we hanteren daarbij steeds dezelfde onze werkwijze: samen met de klant, jij dus, denken we na over de mogelijkheden en bedenken we een unieke strategie op maat van de vooropgestelde doelstellingen.

Ben je nu benieuwd welke projecten wij zoal hebben gerealiseerd? In ons portfolio tonen we met trots enkele van onze toppers. Zo werkten we al samen met Van Eyck Sport, Van De Moer Instruments, Occa en Mentes. Klinkt dat als muziek in de oren? Contacteer Green Bananas, wij staan in voor je SEO-analyse en meer.

Wat is SEO? We beantwoorden enkele veelgestelde vragen

Wat is SEO?

SEO is het optimaliseren van (mobiele) websites voor mensen die zoekmachines gebruiken. SEO ofwel Search Engine Optimization is het optimaliseren van een (mobiele) website door het verbeteren van interne en externe factoren van je website. Hier denken we aan technologie, content & autoriteit. Door SEO actief te gaan toepassen en optimaliseren zorgen we ervoor dat je op relevante zoekwoorden (keywords of trefwoorden) beter zult scoren in de zoekresultaten. In België denken we dan vooral aan Google.

Wat is SEA?

SEA staat voor Search Engine Advertising. Belangrijke zoekmachines bieden het allemaal aan: betaalde advertenties gekoppeld aan bepaalde zoekwoorden of termen. Hiermee zorg je er dus voor dat je website naar boven komt bij de advertenties in bijvoorbeeld Google. De advertenties in Google (Google AdWords) zijn te herkennen aan het woordje ‘Advertentie’. Verder lijken ze zoveel mogelijk op organische zoekresultaten, maar weet dus dat deze betaald worden door een adverteerder.   Wat is Search Engine Advertising

Wat kiezen? SEO of SEA? Beide?

In een ideaal traject combineer je beide. Het is belangrijk om te weten dat als je advertenties aankoopt je onmiddellijk aanwezig bent in zoekmachines en dat je zo direct leads kunt beginnen te generen. Maar ga je meer voor resultaten op langere termijn, dan is SEO onmisbaar. Scoren op een natuurlijke manier is immers key. Wij bezorgen je steeds een duidelijk overzicht van hoe mensen op zoek gaan naar jouw product of dienst. Met de juiste strategie én een professioneel webdesign zorgen we ervoor dat je meer potentiële klanten aantrekt.

Welke online advertentievormen zijn er?

Je kunt online adverteren via zoekmachines en sociale media. Via zoekmachines (vooral Google, maar in mindere mate ook Bing) bestaan er verschillende advertenties, elk met een specifiek nut:
  • Search Ads: om een dienst, product, website of bedrijf in de kijker te zetten in de zoekresultaten
  • Display Ads: om een dienst, product, website of bedrijf in de kijker te zetten op andere sites
  • Shopping Ads: om een specifiek product in de kijker te zetten bovenaan de zoekresultaten of op de Google Shoppingpagina

Kan ik SEA gebruiken voor retargeting?

Jazeker! Retargeting is een heel gerichte manier van adverteren op social media als Facebook en Instagram. Je toont een advertentie aan mensen die eerder op je website zaten, met de bedoeling ze een duwtje in de rug te geven om terug te keren. Je bereikt dus alleen mensen die mogelijk al interesse hadden in je bedrijf, product of dienst. Daardoor is het een van de meest kostenefficiënte advertentiemethodes die er zijn.

Wanneer heb ik een SEO-check nodig?

Via een SEO-scan ontdek je hoe goed je op SEO scoort en waar je aan kan werken om beter vindbaar te worden. Zowel voor, tijdens als na het lanceren van je website kan je best een analyse maken. Of je nu een kleine of grote ondernemer bent. Wil je weten hoe je het best jouw doelgroep kan bereiken? Wil je hoger scoren in Google? Of benieuwd waar je nog aan kan werken, SEO-gewijs? Wij voeren graag jouw SEO-check uit!

Wat als… de traffic op mijn website gestagneerd is?

Dan kan je maar best eens een SEO-check laten uitvoeren en bijhorende SEO-gerichte acties ondernemen. SEO is namelijk geen eenmalig iets, je moet er continu mee bezig zijn. En ook via gerichte SEA maak je op een relatief goedkope manier kans op nieuwe en meer websitebezoekers! Green Bananas bekijkt graag de mogelijkheden met jou.

Hoe komt mijn website bovenaan in Google?

Relevante content, lokale SEO, de juiste keywords, logische structuur, continu analyseren en bijsturen... Je ziet het, heel wat factoren spelen hierbij een rol, waardoor het vaak zeer tijdrovend is om hoog te scoren in Google. Door iemand anders te laten werken aan je SEO kan jij je focussen op waar je echt goed in bent.

Hoeveel kost SEA?

Jij bepaalt helemaal zelf welk budget je wilt besteden aan adverteren op Google. Tot op de cent! En dat maakt SEA net zo interessant, nietwaar?

Voor deze ondernemers gingen we al aan de slag voor SEO

Beter zichtbaar zijn online? Nieuwe potentiële klanten aantrekken? Dat kan met SEO en daar kunnen wij je dus bij helpen maar niet zonder eerst uitgebreid tijd te maken voor jou. Haja, tenslotte gaat het allemaal over jouw verhaal en jouw doelstellingen. En dat verhaal willen we zo vindbaar mogelijk maken.

Green Bananas is er voor iedereen: zowel voor grote bedrijven als kleine zelfstandigen gaan we met evenveel plezier en passie aan de slag om een website te verbeteren of een communicatieplan op maat op te stellen. We mochten onze kunsten trouwens al voor heel wat klanten tonen. Benieuwd naar onze realisaties? In ons portfolio tonen we met trots de projecten waar wij een deel van uitmaken.

Wil je een SEO-analyse laten uitvoeren door een expert?

Wij nemen graag jouw website onder de loep en bezorgen je een actieplan om je website te optimaliseren!

Privacy Preferences
Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door op ‘Ok, ik aanvaard’ te klikken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden van deze website.