Contacteer ons Schrijf je in op de nieuwsbrief

Sneller gevonden worden online? Wij zijn SEO-specialist.

SEO staat voor Search Engine Optimization. Een SEO-specialist optimaliseert dus jouw websit zodat je gemakkelijker gevonden wordt online. En daar kunnen wij dus bij helpen.

SEO-optimalisatie: word sneller gewonden dan ooit!

The Best Place to Hide a Dead Body is Page Two of Google

Pagina twee is intussen verdwenen maar de onderliggende boodschap is nog steeds brandend actueel. Je wilt zo hoog mogelijk staan in de zoekresultaten van Google of een andere zoekmachine. Hoe beter je scoort, hoe groter de kans dat een potentiële klant op jouw website terecht komt.

En dat is dus wat de SEO-specialisten hier bij Green Bananas doen: zorgen dat jij of beter jouw website, zo hoog mogelijk staat de zoekresultaten als iemand zoekt naar het keyword waarvoor jij gevonden wilt worden. Simpel toch?

Ons team voert daarvoor een grondige website-check uit en bekijkt welke zaken beter kunnen. Er zijn immers tal van elementen, zowel on-page als off-page, die mee bepalen hoe goed je scoort online. En daarmee gaan wij dus aan de slag.

On-page SEO en off-page SEO: onlosmakelijk verbonden.

Stap 1 Ontwerpfase

On-page SEO

We analyseren in detail alle pagina’s van je website: Is de opbouw van je tekst ok? Komt het keyword voldoende aan bod? Zijn er voldoende links? Afbeeldingen? …

Goedgekeurd design

Off-page SEO

We bekijken ook de technische kant van je website. Hoe ziet het met de snelheid? Zijn er zaken in de code van je website die je online vindbaarheid negatief beïnvloeden? …

Met SEO-optimalisaties en gerichte ingrepen werken we vervolgens één na één alle verbeterpunten weg. En zo wordt je dus voortaan veel sneller gevonden online.

SEO-specialist, website-ontwikkelaar, communicatiespecialist, …

Hier bij Green Bananas zijn we zo’n beetje van alle markten thuis. Tenminste toch als het gaat over marketing, communicatie en website-ontwikkeling gaat. We zijn dus niet alleen SEO-specialist, we kunnen je ook helpen met een heleboel andere zaken.

Een nieuwe website of webshop nodig? Onze grafische ontwerpers zorgen met plezier voor een uniek en creatief webdesign dat helemaal past bij jouw zaak. Onze developers zetten dat vervolgens om in een gebruiksvriendelijke website of -shop en indien je dat wenst zorgen onze copywriters ook nog voor de nodige sprekende content.

Extra bezoekers voor je website? Reken op ons voor online marketing, social media marketing, Google Ads, … Enne, we nemen ook graag je offline marketingverhaal voor onze rekening. Wil je een brochure laten maken? Ben je op zoek naar drukwerk op maat, autobestickering, … ? Reken op Green Bananas.

Enkele vragen en antwoorden over SEO en SEA

Wat is SEO?

SEO is het optimaliseren van (mobiele) websites voor mensen die zoekmachines gebruiken. SEO ofwel Search Engine Optimization is het optimaliseren van een (mobiele) website door het verbeteren van interne en externe factoren van je website. Hier denken we aan technologie, content & autoriteit. Door SEO actief te gaan toepassen en optimaliseren zorgen we ervoor dat je op relevante zoekwoorden (keywords of trefwoorden) beter zult scoren in de zoekresultaten. In België denken we dan vooral aan Google.

Wat is SEA?

SEA staat voor Search Engine Advertising. Belangrijke zoekmachines bieden het allemaal aan: betaalde advertenties gekoppeld aan bepaalde zoekwoorden of termen. Hiermee zorg je er dus voor dat je website naar boven komt bij de advertenties in bijvoorbeeld Google. De advertenties in Google (Google AdWords) zijn te herkennen aan het woordje ‘Advertentie’. Verder lijken ze zoveel mogelijk op organische zoekresultaten, maar weet dus dat deze betaald worden door een adverteerder.   Wat is Search Engine Advertising

Wat kiezen? SEO of SEA? Beide?

In een ideaal traject combineer je beide. Het is belangrijk om te weten dat als je advertenties aankoopt je onmiddellijk aanwezig bent in zoekmachines en dat je zo direct leads kunt beginnen te generen. Maar ga je meer voor resultaten op langere termijn, dan is SEO onmisbaar. Scoren op een natuurlijke manier is immers key. Wij bezorgen je steeds een duidelijk overzicht van hoe mensen op zoek gaan naar jouw product of dienst. Met de juiste strategie én een professioneel webdesign zorgen we ervoor dat je meer potentiële klanten aantrekt.

Welke online advertentievormen zijn er?

Je kunt online adverteren via zoekmachines en sociale media. Via zoekmachines (vooral Google, maar in mindere mate ook Bing) bestaan er verschillende advertenties, elk met een specifiek nut:
  • Search Ads: om een dienst, product, website of bedrijf in de kijker te zetten in de zoekresultaten
  • Display Ads: om een dienst, product, website of bedrijf in de kijker te zetten op andere sites
  • Shopping Ads: om een specifiek product in de kijker te zetten bovenaan de zoekresultaten of op de Google Shoppingpagina

Kan ik SEA gebruiken voor retargeting?

Jazeker! Retargeting is een heel gerichte manier van adverteren op social media als Facebook en Instagram. Je toont een advertentie aan mensen die eerder op je website zaten, met de bedoeling ze een duwtje in de rug te geven om terug te keren. Je bereikt dus alleen mensen die mogelijk al interesse hadden in je bedrijf, product of dienst. Daardoor is het een van de meest kostenefficiënte advertentiemethodes die er zijn.

Wanneer heb ik een SEO-check nodig?

Via een SEO-scan ontdek je hoe goed je op SEO scoort en waar je aan kan werken om beter vindbaar te worden. Zowel voor, tijdens als na het lanceren van je website kan je best een analyse maken. Of je nu een kleine of grote ondernemer bent. Wil je weten hoe je het best jouw doelgroep kan bereiken? Wil je hoger scoren in Google? Of benieuwd waar je nog aan kan werken, SEO-gewijs? Wij voeren graag jouw SEO-check uit!

Wat als… de traffic op mijn website gestagneerd is?

Dan kan je maar best eens een SEO-check laten uitvoeren en bijhorende SEO-gerichte acties ondernemen. SEO is namelijk geen eenmalig iets, je moet er continu mee bezig zijn. En ook via gerichte SEA maak je op een relatief goedkope manier kans op nieuwe en meer websitebezoekers! Green Bananas bekijkt graag de mogelijkheden met jou.

Hoe komt mijn website bovenaan in Google?

Relevante content, lokale SEO, de juiste keywords, logische structuur, continu analyseren en bijsturen... Je ziet het, heel wat factoren spelen hierbij een rol, waardoor het vaak zeer tijdrovend is om hoog te scoren in Google. Door iemand anders te laten werken aan je SEO kan jij je focussen op waar je echt goed in bent.

Hoeveel kost SEA?

Jij bepaalt helemaal zelf welk budget je wilt besteden aan adverteren op Google. Tot op de cent! En dat maakt SEA net zo interessant, nietwaar?

Voor deze klanten gingen we al aan de slag met SEO.

Extra bezoekers voor je website of webshop? Nieuwe potentiële klanten aantrekken? Met SEO kom je al een heel eind. Met onze unieke aanpak en onze uitgebreide SEO-kennis en -ervaring laten we jouw boodschap en verhaal alvast een stuk luider weerklinken online, ook en vooral lokaal.

Graag een idee van ons kunnen? Voor deze klanten mochten we al een SEO-analyse en SEO-optimalisaties uitvoeren. Neem trouwens zeker ook eens een kijkje in ons portfolio voor een beeld van de andere projecten waarvoor we onze kunsten als SEO-specialist al mochten tonen.

Mogen wij jouw online vindbaarheid vergroten?

Denk je dat het wel iets kan worden tussen ons? Laat het ons weten en we bezorgen je een offerte en een antwoord op al jouw vragen.

Privacy Preferences
Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door op ‘Ok, ik aanvaard’ te klikken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden van deze website.