Contacteer ons

Socialmediamarketing: geef je business een boost

Wil je te weten komen wat er leeft bij je community of potentiële klanten? Wil je met hen in interactie kunnen gaan via Facebook, Instagram, LinkedIn of een ander sociaal kanaal? Of je naamsbekendheid verhogen? Tijd voor socialmediamarketing! En wij helpen je daar graag mee, wat je doel ook is. Organisch of via advertenties.

Hoe kunnen we jou helpen?

  • Heb je nog geen strategie of nog geen flauw idee hoe te starten, dan denken we graag na over de beste strategie om op sociale media je doelen te bereiken. Da’s immers de basis van goede socialmediamarketing.
  • Nog niet aanwezig op sociale media? Wij starten je Facebookpagina op, maken je Instagramprofiel aan, zetten je bedrijf op LinkedIn … en zorgen voor de nodige connecties zodat alles klopt – ook om (later) advertenties te maken.
  • Weet je niet goed wat te delen op social media? Wij denken mee na en zorgen voor een verhalend, samenhangend geheel, op basis van jouw input en onze kennis van zaken. Het resultaat is een contentkalender: een overzicht van alle posts voor al jouw kanalen voor een bepaalde periode.
  • Heb je zelf voldoende ideeën en beeldmateriaal maar kun je wel wat hulp gebruiken voor de copy bij je posts? Onze copywriters zorgen ervoor.
  • Of sta je net wel sterk in je pen, maar is je oog voor grafisch ontwerp wat minder ontwikkeld? Dan bezorgen we je graag templates voor op je verschillende socialmediakanalen. Voor verschillende soorten posts in verschillende formaten (want jeej voor Stories!). In PhotoShop, Canva of andere software, naar jouw keuze. Want misschien wil je zelf ook wel beelden kunnen maken?
  • We antwoorden indien gewenst op inkomende berichten op de verschillende kanalen en proberen de conversatie gaande te houden.
  • We zetten campagnes op zoals het hoort. We maken sowieso een voorstel op, waarbij we rekening houden met de strategie en doelstellingen. Gewoon een post boosten? Daar doen we niet aan mee.

Hoe gaan we te werk voor jouw socialmediamarketing?

ontwerpfase

Van strategie tot brainstorm en concepten.

Nadat we samen de strategie bepaald hebben, brainstormen we en doen we je een voorstel van het plan van aanpak.

goedgekeurd design

Van contentplanning tot contentcreatie.

Zodra de doelen duidelijk en de kanalen bepaald zijn, gaan onze creatievelingen aan de slag.

social media strategie

Van organisch bereik tot advertenties.

We posten de content op de juiste momenten en adverteren om je doelen te helpen bereiken.

Hoe kunnen we jou nog helpen?

Niet enkel socialmediamarketingcampagnes (look at this, Scrabble!) nemen we voor onze rekening, we kunnen ook zorgen voor een nieuw webdesign, webshopbeheer, allerlei grafisch ontwerp, e-mailmarketing, copywriting (inclusief SEO-writing), Google Ads, fotografie voor je website en nog veel meer. En wat dacht je van een marketing scan? Green Bananas staat dus met plezier in om het totaalpakket van jouw idee uit te werken.

socialmediamarketing

Enkele vragen en antwoorden over SEO en SEA

Wat is SEO?

SEO is het optimaliseren van (mobiele) websites voor mensen die zoekmachines gebruiken.

SEO ofwel Search Engine Optimization is het optimaliseren van een (mobiele) website door het verbeteren van interne en externe factoren van je website. Hier denken we aan technologie, content & autoriteit. Door SEO actief te gaan toepassen en optimaliseren zorgen we ervoor dat je op relevante zoekwoorden (keywords of trefwoorden) beter zult scoren in de zoekresultaten. In België denken we dan vooral aan Google.

Wat is SEA?

SEA staat voor Search Engine Advertising.

Belangrijke zoekmachines bieden het allemaal aan: betaalde advertenties gekoppeld aan bepaalde zoekwoorden of termen. Hiermee zorg je er dus voor dat je website naar boven komt bij de advertenties in bijvoorbeeld Google.

De advertenties in Google (Google AdWords) zijn te herkennen aan het woordje ‘Advertentie’. Verder lijken ze zoveel mogelijk op organische zoekresultaten, maar weet dus dat deze betaald worden door een adverteerder.

Wat is Search Engine Advertising

Wat kiezen? SEO of SEA? Beide?

In een ideaal traject combineer je beide. Het is belangrijk om te weten dat als je advertenties aankoopt je onmiddellijk aanwezig bent in zoekmachines en dat je zo direct leads kunt beginnen te generen. Maar ga je meer voor resultaten op langere termijn, dan is SEO onmisbaar. Scoren op een natuurlijke manier is immers key.

Wij bezorgen je steeds een duidelijk overzicht van hoe mensen op zoek gaan naar jouw product of dienst. Met de juiste strategie én een professioneel webdesign zorgen we ervoor dat je meer potentiële klanten aantrekt.

Kunnen social media iets betekenen voor mijn project?

Jawel! Mensen brengen heel veel tijd door op social media. De smartphone is altijd binnen handbereik. Daarom is je aanwezigheid op bijvoorbeeld Facebook & Instagram belangrijk. Niet per se in de eerste plaats met een promotionele insteek, maar je kunt effectief deze middelen gebruiken om je merk sterker en bekender te maken.

Let wel, er is een groot verschil tussen bijvoorbeeld Google en Facebook. Mensen die een product of dienst actief zoeken, die gebruiken Google. Social media zoals Facebook en Instagram kun je dan weer inzetten om je bezoekers opnieuw in aanraking te laten komen met je merk.

Welke online advertentievormen zijn er?

Je kunt online adverteren via zoekmachines en sociale media.

Via zoekmachines (vooral Google, maar in mindere mate ook Bing) bestaan er verschillende advertenties, elk met een specifiek nut:

  • Search Ads: om een dienst, product, website of bedrijf in de kijker te zetten in de zoekresultaten
  • Display Ads: om een dienst, product, website of bedrijf in de kijker te zetten op andere sites
  • Shopping Ads: om een specifiek product in de kijker te zetten bovenaan de zoekresultaten of op de Google Shoppingpagina

Wat is retargeting?

Retargeting is een heel gerichte manier van adverteren op social media als Facebook en Instagram. Je toont een advertentie aan mensen die eerder op je website zaten, met de bedoeling ze een duwtje in de rug te geven om terug te keren. Je bereikt dus alleen mensen die mogelijk al interesse hadden in je bedrijf, product of dienst. Daardoor is het een van de meest kostenefficiënte advertentiemethodes die er zijn.

Kan ik adverteren op social media?

Ja. Zoals je kunt adverteren via Google, kun je ook advertenties tonen op Facebook, Instagram en LinkedIn. Een uitstekend voorbeeld van social media ads is retargeting: daarmee kun je surfers die ooit je website bezochten, advertenties tonen en zo terugbrengen naar je website of webshop.  Heel gericht, want je focust puur op mensen die al interesse hadden in je bedrijf.

Van strategie tot goed gevulde contentkalender.

Welke sociale media gebruikt je doelgroep? Wat voor updates wil je plaatsen? Wat kun en wil je eigenlijk bereiken door via Instagram foto’s te delen? Wil je adverteren op Facebook? Moet je op TikTok zitten? Social media zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Ook voor je bedrijf kunnen ze een sterke toegevoegde waarde hebben. Je kunt ze inzetten voor zichtbaarheid en naamsbekendheid, en natuurlijk kun je je fans naar je website of webshop leiden. Maar het komt er dan natuurlijk wel op aan om je socialmediamarketing écht goed aan te pakken.

Op ons team kun je rekenen voor advies en ondersteuning bij je socialmediamarketing. Nadat we samen de strategie hebben bepaald, gaan we aan de slag. We zorgen ervoor dat je bent waar je klanten zijn, dat ze met jou in interactie kunnen gaan en dat je hen relevante content bezorgt, passend bij je hele contentmarketing. Wil je je doelen nog sneller behalen? Dan stellen we je misschien ook wel voor om te adverteren op Facebook. We kunnen de Facebook-pixel op je website installeren, advertenties opstellen, via retargeting bezoekers van je website stimuleren om toch die actie uit te voeren, en nog veel meer. Hoe kunnen we jouw business helpen?

Op zoek naar een partner voor jouw socialmediamarketing?

Ja? Spreken we dan eens af? Dan luisteren we graag naar jouw doelen en bekijken we hoe we jou kunnen helpen.

Privacy Preferences
Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door op ‘Ok, ik aanvaard’ te klikken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden van deze website.