Contacteer ons Schrijf je in op de nieuwsbrief

Socialmediamarketing: geef je business een boost

Wil je te weten komen wat er leeft bij je community of potentiële klanten? Wil je met hen in interactie kunnen gaan via Facebook, Instagram, LinkedIn of een ander sociaal kanaal? Of je naamsbekendheid verhogen? Tijd voor socialmediamarketing! En wij helpen je daar graag mee, wat je doel ook is. Organisch of via advertenties.

Hoe kunnen we jou helpen?

  • Wil je groeien? Via een marketingscan onderzoeken we jouw  sterktes en zwaktes, en zetten we een concreet actieplan op poten voor jouw sociale media.
  • Heb je nog geen strategie of nog geen flauw idee hoe te starten, dan denken we graag na over de beste strategie om op sociale media je doelen te bereiken. Da’s immers de basis van goede socialmediamarketing.
  • Nog niet aanwezig op sociale media? Wij starten je Facebookpagina op, maken je Instagramprofiel aan, zetten je bedrijf op LinkedIn … en zorgen voor de nodige connecties zodat alles klopt – ook om (later) advertenties te maken.
  • Weet je niet goed wat te delen op social media? Wij denken mee na en zorgen voor een verhalend, samenhangend geheel, op basis van jouw input en onze kennis van zaken. Het resultaat is een contentkalender: een overzicht van alle posts voor al jouw kanalen voor een bepaalde periode.
  • Heb je zelf voldoende ideeën en beeldmateriaal maar kun je wel wat hulp gebruiken voor de copy bij je posts? Onze copywriters zorgen ervoor.
  • Of sta je net wel sterk in je pen, maar is je oog voor grafisch ontwerp wat minder ontwikkeld? Dan bezorgen we je graag templates voor op je verschillende socialmediakanalen. Voor verschillende soorten posts in verschillende formaten (want jeej voor Stories!). In PhotoShop, Canva of andere software, naar jouw keuze. Want misschien wil je zelf ook wel beelden kunnen maken?
  • We antwoorden indien gewenst op inkomende berichten op de verschillende kanalen en proberen de conversatie gaande te houden.
  • We zetten campagnes op zoals het hoort. We maken sowieso een voorstel op, waarbij we rekening houden met de strategie en doelstellingen. Gewoon een post boosten? Daar doen we niet aan mee.

Hoe gaan we te werk voor jouw socialmediamarketing?

Stap 1 Ontwerpfase

Van strategie tot brainstorm en concepten.

Nadat we samen de strategie bepaald hebben, brainstormen we en doen we je een voorstel van het plan van aanpak.

Goedgekeurd design

Van contentplanning tot contentcreatie.

Zodra de doelen duidelijk en de kanalen bepaald zijn, gaan onze creatievelingen aan de slag.

social media strategie

Van organisch bereik tot advertenties.

We posten de content op de juiste momenten en adverteren om je doelen te helpen bereiken.

Hoe kunnen we jou nog helpen?

Niet enkel socialmediamarketingcampagnes (look at this, Scrabble!) nemen we voor onze rekening, we kunnen ook zorgen voor een nieuw webdesign, webshopbeheer, allerlei grafisch ontwerp, e-mailmarketing, copywriting (inclusief SEO-writing), Google Ads, fotografie voor je website en nog veel meer. En wat dacht je van een SEO-optimalisatie? Green Bananas staat dus met plezier in om het totaalpakket van jouw idee uit te werken.

 

Hoe we dat allemaal doen? Dankzij een gemotiveerd en enthousiast team natuurlijk. Naast knappe koppen zijn we ook nog eens getalenteerd! Jazeker, en door al die koppen samen te steken bloeien er mooie en doordachte ideeën.

socialmediamarketing

Alles begint bij een marketing scan

Voor wie is een marketing scan nuttig?

Voor jou. Voor je concurrent die al lang geen nieuwe klanten meer over de vloer kreeg. Voor je favoriete kapperszaak die het over een andere boeg wilt gooien. Voor die ene nonkel die net zijn eigen webshop heeft gelanceerd, maar nog geen marketingstrategie heeft. Kortom: voor elke ondernemer die wilt groeien!

Waarom een concurrentie-analyse uitvoeren?

Als onderdeel van een marketing scan kan een concurrentie-analyse niet ontbreken. Wat is er nu leerrijker dan de sterktes en zwaktes van je concurrenten te ontdekken? Het spoort je aan om nog beter te doen én bovendien is het een ideale inspiratieboost!

Wat na een marketinganalyse op maat?

Dan steken we de koppen bij elkaar en steken we de handen uit de mouwen natuurlijk! Althans als je graag onze hulp wilt. Onze ervaren marketeers denken graag na over jouw mogelijkheden en doen je een voorstel gebaseerd op de analyses uit de marketing scan. Met deze voorstellen kunnen we dan aan de slag door de juiste doelstellingen op te zetten met een bijpassende strategie.

Van strategie tot goed gevulde contentkalender.

Welke sociale media gebruikt je doelgroep? Wat voor updates wil je plaatsen? Wat kun en wil je eigenlijk bereiken door via Instagram foto’s te delen? Wil je adverteren op Facebook? Moet je op TikTok zitten? Social media zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Ook voor je bedrijf kunnen ze een sterke toegevoegde waarde hebben. Je kunt ze inzetten voor zichtbaarheid en naamsbekendheid, en natuurlijk kun je je fans naar je website of webshop leiden. Maar het komt er dan natuurlijk wel op aan om je socialmediamarketing écht goed aan te pakken.

Op ons team kun je rekenen voor advies en ondersteuning bij je socialmediamarketing. Nadat we samen de strategie hebben bepaald, gaan we aan de slag. We zorgen ervoor dat je bent waar je klanten zijn, dat ze met jou in interactie kunnen gaan en dat je hen relevante content bezorgt, passend bij je hele contentmarketing. Wil je je doelen nog sneller behalen? Dan stellen we je misschien ook wel voor om te adverteren op Facebook. We kunnen de Facebook-pixel op je website installeren, advertenties opstellen, via retargeting bezoekers van je website stimuleren om toch die actie uit te voeren, en nog veel meer. Hoe kunnen we jouw business helpen?

Socialmediamarketing in een notendop video!

Op zoek naar een partner voor jouw socialmediamarketing?

Ja? Spreken we dan eens af? Dan luisteren we graag naar jouw doelen en bekijken we hoe we jou kunnen helpen.

Privacy Preferences
Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door op ‘Ok, ik aanvaard’ te klikken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden van deze website.