Stagiair: Dmitriy Van der Elst

stagiair web development Aalst

Dmitriy Van der Elst

Web developer

Studierichting: Elektronica-ICT, Odisee Co-Hogeschool Technologiecampus Gent

Interesses: (nieuwe) technologie, doe-het-zelven (solderen, programmeren, dingen maken), gamen en sinds kort terug wat lopen

Wat hield mijn stage bij Green Bananas in?

Ik mocht een site met verschillende converters en tools opzetten en ontwikkelen. Alle code is geschreven in HTML, CSS, JavaScript, PHP en Python. Hiernaast heb ik ook een aantal andere taken uitgevoerd zoals het ontwikkelen van een uitbreiding op Contact Form 7 om serienummers te controleren, het toepassen van een nieuw design op een site en een aantal andere kleinere taken.

Waarom koos ik voor Green Bananas als stageplaats?

Het leek mij een leuke en leerrijke ervaring om te werken in een niet te groot team waarin verschillende jobs zoals developer en grafische designer in elkaar vloeien om samen een project uit te voeren.

Wat was mijn beste ervaring tijdens mijn stage?

Door het coronavirus was er spijtig genoeg niet te veel tijd hiervoor, maar de positieve (en speelse) instelling van iedereen in het team zorgde iedere dag wel voor een leuke beleving. Ook vond ik het samenwerken met mijn mede-stagiairs leuk. Ik heb wat van hen geleerd, en zij van mij, hoop ik.

Wat na Green Bananas en mijn studies?

Naarmate ik meer en meer programmeertalen, frameworks, bibliotheken, technologieën, etc… leer kennen, krijg ik meer zin om er iets mee te doen. In de toekomst zou ik graag in een vast team werken (of freelance in verschillende teams) waar ik met like-minded mensen kan samenwerken en meer dingen van/aan hen kan leren, niet per se programmeren. Ik ben ook graag bezig met custom computers en randapparaten zoals custom toetsenborden en wie weet kan ik daar iets mee doen. Het belangrijkste is dat ik een aantal skills heb ontwikkeld die ik op verschillende manieren kan inzetten, dus de toekomst ligt ver van vast.

Getriggerd? Neem zeker eens een kijkje!