Stagiair: Ellen Boxstael

Ellen, stagiaire

Ellen Boxstael

Content creator

Studierichting: Communicatiemanagement – Arteveldehogeschool

Interesses: Alles wat met talen te maken heeft, marketing, reizen, Formule 1

Wat hield mijn stage bij Green Bananas in?

Tijdens mijn stage mocht ik vooral mijn taal- en schrijfskills verbeteren. Daarnaast kreeg ik af en toe ook een opdracht die al meer marketinggericht was. Ik heb talloze SEO-teksten en blogposts geschreven en mocht daarnaast verschillende contentkalenders ontwerpen en uitwerken in PhotoShop. Ook nieuwsbrieven, recepten, landingspagina’s en social media ads hebben geen geheimen meer voor mij. Samengevat heb ik dus een uitgebreid takenpakket en tal van verantwoordelijkheden gekregen.

Waarom koos ik voor Green Bananas als stageplaats?

Omdat ik in Aalst naar school ben geweest, kende ik het bedrijf al. De unieke huisstijl is mij zeker en vast bijgebleven tijdens mijn opleiding en kwam als eerste in mij op toen ik een stageplaats moest zoeken. Ik ben met veel enthousiasme (en stress) gaan solliciteren en kreeg te horen dat er nog 2 andere kandidaten waren. Om de beste keuze te kunnen maken, moest ik een taak maken waarbij ik een SEO-tekst moest schrijven in het Nederlands en Engels. Toen ik dan de e-mail kreeg dat ik de stageplaats had kunnen bemachtigen, kon mijn dag niet meer stuk en keek ik al uit naar 24 januari. Tijdens het sollicitatiegesprek vermeldde Kelly dat er een heel gezellige en informele stijl heerste in de samenwerking tussen de collega’s. En of de sfeer goed zat! Tijdens mijn stage heb ik een flink stukje afgelachen en ben altijd vol enthousiasme gaan werken.

Wat was mijn beste ervaring tijdens mijn stage?

1 ervaring opnoemen is wel heel moeilijk. Ik heb tijdens mijn stage zoveel bijgeleerd, maar ook totaal nieuwe dingen leren kennen/ leren mee werken, zoals bijvoorbeeld WordPress en Magento. Ik kreeg redelijk snel taken waar ik zelfstandig aan mocht werken en kreeg ook veel vertrouwen van hun kant. Ik vond het ook echt super dat mijn teksten en andere realisaties effectief gebruikt werden en dat ik ze online kon opzoeken. De voorbije 3 maanden waren de meest leerrijke en plezante dagen van mijn opleiding. Bij Green Bananas mogen werken was een echte droom en ik kon mij geen betere stageplaats voorstellen!

Wat na Green Bananas en mijn studies?

Eerst en vooral ga ik afstuderen. Dankzij mijn stage bij Green Bananas weet ik ook dat ik echt met copywriting en contentcreatie wil verdergaan. De marketingmicrobe heeft mij nu echt goed te pakken en dus hoop ik dat ik binnenkort aan de slag kan gaan als copywriter en content creator en mij zo verder kan verdiepen in de wondere wereld van marketing. Ik weet dat de marketingwereld nog een paar geheimen voor mij heeft, maar ik kijk ernaar uit om ze te ontdekken!

Getriggerd? Neem zeker eens een kijkje!