Stagiair: Laure Dhont

stage Laure

Laure Dhont

Content creator

Studierichting: Communicatiemanagement, Erasmushogeschool Brussel

Interesses: Borduren, boeken lezen, wandelen, gezellig samenzijn met vrienden en familie

Wat hield mijn stage bij Green Bananas in?

Op mijn takenlijst stonden heel wat verschillende soorten opdrachten, maar de focus lag vooral op copywriting. Zo schreef ik blogberichten, mocht ik een volledige contentkalender opstellen en leerde ik SEO-teksten te schrijven.

Daarnaast kreeg ik ook de kans op mij te verdiepen in de wereld van Google Ads en Google Analytics. Het fijne was dat ik steeds voor verschillende klanten mocht werken, wat zorgde voor heel wat variatie en uitdagingen.

Ook de wekelijkse contentmeeting mocht ik bijwonen en bovendien kreeg ik de kans om een fotoshoot voor een klant bij te wonen.

Waarom koos ik voor Green Bananas als stageplaats?

Waarom niet? Als een gestructureerd iemand was ik vastbesloten om stage te doen bij een bedrijf waar iedereen iedereen kent en waar je niet steeds via via moet gaan communiceren. Dus een klein maar fijn team als Green Bananas was zeker welkom.

Daarnaast wou ik ook graag ergens werken waar er gelachen mag worden en waar je jezelf direct op je gemak kan voelen. Doordat ik hier en daar een humoristische touch vond op de website was ik al vrij snel verkocht. En de zin ‘work hard, play hard’ gaf de doorslag. En ja hoor, mijn voorgevoelens hebben mij niet in de steek gelaten nu ik erop terugkijk. Green Bananas was de perfecte stageplek voor mij!

Wat was mijn beste ervaring tijdens mijn stage?

Als stagiaire mocht ik, samen met nog andere stagiaires, mee op teamdag. Zo gingen we met het hele team wat verfrissing zoeken in Nieuwdonk en maakten we er een gezellige namiddag van. Ideaal om iedereen wat beter te leren kennen.

Maar algemeen vond ik mijn hele stage een aangename ervaring. Het klinkt cliché, maar het was echt een leerrijke periode. Die drie maanden vlogen voorbij.

Wat na Green Bananas en mijn studies?

Momenteel blijf ik nog even vertoeven op het kantoor van Green Bananas als jobstudent. Met mijn diploma als communicatiemanager op zak ben ik klaar om het werkleven te gaan verkennen en nog meer te groeien als marketeer. Mijn studies? Dat is verleden tijd!

Getriggerd? Neem zeker eens een kijkje!

Stagiair Arne
Arne Swillens

Frontend- en backenddeveloper

Bekijk het verhaal