Stagiair: Laurie Jacobs

Laurie, Stagiaire

Laurie Jacobs

Content creator

Studierichting: Marketing en Communicatie, Arteveldehogeschool

Interesses: Leiding geven in de Chiro, reizen, contentcreatie, muziek

Wat hield mijn stage bij Green Bananas in?

Afgelopen jaar heb ik de kans gekregen om mee te draaien in het contentteam van Green Bananas. Mijn takenpakket bestond voornamelijk uit het schrijven van SEO-teksten en blogposts, maar ook het uitwerken van contentkalenders voor verschillende klanten kon je op mijn planning terugvinden. Daarnaast leerde ik social media ads te maken en werkte ik al snel met programma’s zoals PhotoShop en Google Ads. Geen tijd dus om je te vervelen met dit gevarieerde takenpakket!

Waarom koos ik voor Green Bananas als stageplaats?

In heel wat opleidingen krijg je pas in je laatste jaar de kans om effectief je handen uit de mouwen te steken. Niet bij mij. Actief aan de slag gaan met de geleerde theorie op een echte werkplek is de kern van mijn opleiding. In totaal loop ik 24 weken stage, en dat is natuurlijk niet niks. Mijn leerkrachten hadden dan ook meteen aangeraden om tijdig te beginnen zoeken. Ik heb meerdere bedrijven vergeleken met elkaar, maar Green Bananas sprong er voor mij meteen uit. Het enthousiasme dat ze alleen al op hun website uitstraalden gaf me al zin om daar te beginnen. Ik stuurde een mailtje en tijdens mijn sollicitatiegesprek kwam dat enthousiasme alleen maar terug. Er waren uiteraard nog enkele andere kandidaten, dus ik heb even in spanning moeten wachten. Mijn geluk kon niet meer op toen ik hoorde dat ik ook effectief hun creatieve team mocht vervoegen.

Wat was mijn beste ervaring tijdens mijn stage?

Heel eerlijk? Ik vind het heel moeilijk om er maar eentje te kiezen. Green Bananas is alles wat je zoekt én meer! Zo moeten in heel wat bedrijven stagiaires hun plan wat trekken, maar bij Green Bananas is dit alles behalve het geval. Je wordt vanaf dag 1 bekeken als een volwaardig lid en krijgt heel wat vertrouwen. Heb je vragen of is er iets niet duidelijk, je krijgt genoeg bevestiging en iedereen staat altijd paraat om je te helpen. De groepssfeer zit ook ge-wel-dig, het team bestaat uit één-voor-één toppertjes. We werken goed door, maar er is ook altijd ruimte voor een grappig momentje of een ontspannende pauze. Daarnaast vind ik het ook super om te zien dat je harde werk écht loont en hier effectief iets mee gedaan wordt. Het maakt mij ook enorm fier dat ik mijn eigen werk online kan terugvinden. Mijn stage bij Green Bananas was kort gezegd echt de kers op de taart van mijn opleiding.

Wat na Green Bananas en mijn studies?

Na mijn stageperiode bij Green Bananas studeer ik af. Het is gek als ik er bij stilsta, maar de afgelopen twee jaar zijn enorm snel voorbij gevlogen. Zowel op school als tijdens mijn stage heb ik mij volledig kunnen verdiepen in de wondere wereld van Marketing en Communicatie, en ik vond het geweldig. Wat ik na deze studie wil doen? Voorlopig ben ik hier nog altijd niet aan uit. Werken, verder studeren of een totaal andere uitdaging aangaan… Het blijft momenteel nog een groot vraagteken, maar ik kan niet wachten om te zien waar de toekomst me heen brengt.

Getriggerd? Neem zeker eens een kijkje!