Stagiair: Robin Van der Straeten

Stagiair Robin

Robin Van der Straeten

Content marketeer

Studierichting: Communicatiewetenschappen profiel media, strategische communicatie en marketing – Vrije Universiteit Brussel

Interesses: Film, series en afspreken met vrienden

Wat hield mijn stage bij Green Bananas in?

Gedurende mijn stage mocht ik verschillende taken voor mijn rekening nemen. Zo mocht ik websites analyseren en verbeteringen voorstellen. Daarnaast mocht ik voor verschillende projecten (zowel intern als extern) SEO-teksten schrijven. Ook een naam bedenken voor een regionale startup was een leuke ervaring. Ik leerde blogposts schrijven en voorzien van het nodige visuele materiaal. Dit was tegelijk mijn eerste kennismaking met Photoshop. Mijn blogposts promoten via sociale media en een contentplanning opstellen behoorde eveneens tot mijn takenpakket. Ten slotte mocht ik meewerken aan de vertaling van een website en het opstellen van een tevredenheidsenquête voor een klant.

Waarom koos ik voor Green Bananas als stageplaats?

Binnen mijn opleiding heb ik vooral de kans gekregen zeer theoretisch aan de slag te gaan. Door voor een stage te kiezen was ik specifiek op zoek deze kennis aan te vullen met ervaring uit de praktijk. Mijn oog viel meteen op Green Bananas omwille van hun opvallende naam en uitgebreide portfolio. Green Bananas is actief voor verschillende profielen en verschillende sectoren. Hierdoor heb je veel variatie in de taken die je uitvoert. Green Bananas is verantwoordelijk voor een heleboel zaken: online marketing, grafisch ontwerp, webdesign, enzovoort. Door deze variatie wist ik van in het begin enorm veel te kunnen bijleren.

Wat was mijn beste ervaring tijdens mijn stage?

Wat mij tijdens deze stage vooral zal bijblijven is de losse sfeer tussen de collega’s. Er is altijd tijd om tussendoor eens te lachen en samen plezier te maken. Ook tijdens de middag is er plaats voor een game op de Xbox of een gezelschapsspel, wat voor de nodige hilariteit zorgt. Daarnaast krijg je een enorme vrijheid tijdens het maken en afwerken van lopende projecten. Desalniettemin dat je altijd bij iemand terecht kunt voor vragen. Je wordt beschouwd als een volwaardig lid van het team, waar nodig wordt je hulp zeker en vast geapprecieerd! Ik wil het hele team dus zeker en vast bedanken voor de leuke periode!

Wat na Green Bananas en mijn studies?

Na Green Bananas hoop ik mijn opleiding te kunnen afronden met het indienen van mijn thesis. Daarnaast houd ik alle mogelijkheden voor de toekomst nog open, op zoek naar een eerste job of nog een opleiding starten. Ik kijk er alvast naar uit in de toekomst nog veel te kunnen bijleren en uitdagingen aan te gaan, op eender welke manier.

Getriggerd? Neem zeker eens een kijkje!