Stagiair: Jeffrey Vermang

Jeffrey

Jeffrey Vermang

Front -en back-end developer

Studierichting: Toegepaste Informatica, HoGent

Interesses: avontuurlijke fietstochten, fictie lezen, pet sitting en tuinieren

Wat houdt een stage bij Green Bananas in?

Op 20 februari 2017 ben ik van start gegaan met mijn stage bij Green Bananas waar ik het development team mocht ondersteunen. Als laatstejaarsstudent Toegepaste Informatica, is dit toch wel een belangrijke fase in mijn schoolcarrière.

De stageperiode is door een goede aanpak van begeleiding met een vlotte en fijne ervaring geëindigd. Sinds de start af aan waren de afwisselende kleine tot grote projecten precies wat ik nodig had om mijn competenties te testen. Tijdens deze projecten voor echte klanten kon ik mijn kennis van PHP, JavaScript, HTML5 en CSS3 toepassen en mocht ik uitgebreid gebruik maken van contentmanagementsystemen.

Waarom koos ik voor Green Bananas als stageplaats?

Green Bananas is gelegen in hartje Aalst nabij de campus van Hogeschool Gent. Telkens wanneer ik op weg was naar de campus, vroeg ik me af wat er zich schuilde achter de mysterieuze met bananen-gestickerde geelgekleurde deur.

Op aanraden van enkele mensen tijdens mijn zoektocht, heb ik dan ook contact opgenomen om een sollicitatiegesprek vast te leggen met Yves. Tijdens het gesprek was er meteen een losse aangename sfeer merkbaar onder de collega’s waar ik me ook aan kon verwachten.

Wat was mijn beste ervaring tijdens mijn stage?

Over mijn ervaring als stagiair bij Green Bananas kan ik alleen maar positief spreken. Ik was dan ook zeer verbaasd dat de 3 maanden zo snel verliepen. Het gevoel van verantwoordelijkheid met daaropvolgend positieve feedback gaf mij telkens veel voldoening, wat voor mij de beste terugkerende ervaring was.

Met eetgelegenheden, gamen, … is er zeker voldoende ruimte voor ontspanning aanwezig tijdens de middag en na de uren waarbij alle stagiaires welkom zijn.

Wat na Green Bananas en mijn studies?

Na het afstuderen zal ik mij volop focussen op de zoektocht naar een job in hetzelfde domein. Omdat het voor mij aangenamer is om al doende te leren, overweeg ik naast een vaste job enkele kleinere opleidingen te volgen. Ook zou ik graag terug enkele hobby’s willen opnemen waar ik de laatste jaren de focus op verloor zoals experimenteren met een Raspberry Pi of lange avontuurlijke fietstochten met de vriendengroep.

Bedankt Green Bananas!

Getriggerd? Neem zeker eens een kijkje!