Stagiair: Raoul De Brandt

Stagiair Raul

Raoul De Brandt

Marketing (kijkstage)

Studierichting: Bedrijfsmanagement – Marketing, Hogeschool Odisee

Interesses: Muziek, eten, gaming

Wat houdt een stage bij Green Bananas in?

Afhankelijk van je studie worden er een aantal taken voorgelegd. De taken zijn allemaal gekoppeld aan lopende opdrachten en projecten binnen Green Bananas. Je zal je theoretische kennis die je aangeleerd hebt binnen je opleiding in praktijk kunnen omzetten. Daarnaast mag je ook rekenen op een leerrijke ervaring want naast je theoretische kennis zal je ook kennis verwerven waar je nog niet mee vertrouwd was.

Green Bananas specialiseert zich in internetmarketing. Wat wil zeggen dat naast technische competenties zoals webdesign en programmeren ook een commerciële en klantrelatiegerichte ingesteldheid steeds op zijn plaats is. Als marketingstudent sta je in voor het optimaliseren en analyseren van webpagina’s. Niet vanuit het technische aspect maar vanuit het rationele en emotionele aspect. Je zorgt ervoor dat het project gebruiksvriendelijk en duidelijk is, de juiste illustraties en content worden gebruikt, waarbij de content zo bondig mogelijk is maar duidelijk een boodschap levert aan een bezoeker van de webpagina. Als marketingstudent kom je ook in contact met klanten en help je klanten mee overtuigen van de diensten die Green Bananas aanbiedt.

Waarom koos ik voor Green Bananas als stageplaats?

Ik kwam in mijn eerste academiejaar al in contact met Green Bananas omdat ik de onderneming benaderd had voor het project van de ondernemersaward. Het klikte goed met de zaakvoerders waardoor Green Bananas de meest voor de hand liggende keuze was voor mij. Ook ben je zeker van een gezellige en creatieve werkomgeving waar iedereen zijn inbreng telt. Je werkt samen met jonge mensen en het team van Green Bananas heeft de nodige ervaring om jou iets bij te leren en je klaar te stomen voor je toekomstig werkveld. Naast een professionele aanpak kan je naast de werkvloer ook rekenen op mensen die steeds naar je verhaal zullen luisteren en openstaan voor jou ideeën en ondernemingsgezindheid.

Wat was mijn beste ervaring tijdens mijn stage?
  • Leren werken met software voor het creëren van websites.
  • Samenwerken met het Green Bananas Team.
  • De gezellige sfeer tijdens de middagpauzes.

Als overkoepelend ervaring over heel de periode van mijn stage vond ik de appreciatie voor mijn inbreng binnen projecten de beste ervaring. Het etentje en avondje uit was een extraatje om niet te vergeten.

Wat na Green Bananas en mijn studies?

Green Bananas gaf me de bijkomende motivatie om mijn studies met vrucht te beëindigen. Ook zal ik het functioneren binnen een team missen. Op school streef je naar resultaten in de vorm van een score maar in een professionele context streef je naar resultaten in de vorm van een respons over je inzet en prestaties. Iets wat ik zal missen tijdens de rest van mijn opleiding. Ook leer je werken binnen een bepaalde werkstructuur en geraak je in een soort van routine waar je je thuis in voelt. Dit met de nodige stress en obstakels maar je bent steeds zeker dat je er sterker zal uitkomen met de juiste ingesteldheid. Iets waar je op een hogeschool, in mijn geval minder van wakker ligt. Nog even doorbijten met in het achterhoofd een toekomst met een functie binnen een interessant werkveld.

Getriggerd? Neem zeker eens een kijkje!