Stagiair: Robbe Marckx

Robbe van Green Bananas

Robbe Marckx

Copywriter

Studierichting: Communicatiemanagement – Arteveldehogeschool

Interesses: Echt alles wat met taal te maken heeft: lezen, schrijven en dt-fouten uit teksten halen

Wat hield mijn stage bij Green Bananas in?

Bij Green Bananas mocht ik mijn skills als tekstschrijver verder uitbouwen. Al snel draaide ik mee als volwaardig lid van het enthousiaste content-team van online marketeers, social media experts en andere copywriters. Bij hen had ik een waaier aan verantwoordelijkheden. Ik schreef blogberichten over de meest uiteenlopende onderwerpen: van achterderailleurs op racefietsen tot de karakteristieken van een unieke champagne. Daarnaast mocht ik mijn liefde voor taal aanwakkeren in catchy baselines, klare productbeschrijvingen en zo nu en dan eens een Facebookpost. Geen tijd om me te vervelen, dus!

Waarom koos ik voor Green Bananas als stageplaats?

Omdat ik zelf van de regio ben, was de unieke naam me zeker niet onbekend. Ik wilde proeven van de hechte samenwerking die je alleen maar vindt in een klein bureau. En het Green Bananas-team mag dan wel relatief klein zijn, hun ambities zijn dat allesbehalve. De heerlijke mix van hard werken, creativiteit en een flink potje fun lieten mijn aandacht niet meer los.

Wat was mijn beste ervaring tijdens mijn stage?

Eén enkele ervaring opnoemen zou onterecht zijn, want ik vond mijn hele stage bijzonder boeiend. Hoewel het een klein bureau is en samenwerken aan projecten dagelijkse kost is, kreeg ik toch heel wat zelfstandigheid en vertrouwen. Alleen al daarvoor kijk ik met de glimlach op het gezicht terug naar mijn plezante, maar erg leerrijke stage. Bij Green Bananas werken, daarvoor sta je ’s morgens met plezier op!

Wat na Green Bananas en mijn studies?

Na mijn stage studeer ik af. Ik voel aan dat ik nu echt wel klaar ben om het échte werkleven te beginnen. Na mijn studies hoop ik om aan de slag te kunnen als copywriter en content creator, en zo zelf mijn stempel te drukken op de marketingwereld.

Getriggerd? Neem zeker eens een kijkje!