Stagiair: Shauny Eloot

Shauny

Shauny Eloot

Grafisch ontwerpster

Studierichting: Grafische en digitale media, Artevelde Hogeschool

Interesses: fotografie, muziek, reizen, dans en eten

Wat houdt een stage bij Green Bananas in?

Ik deed mijn stage bij Green Bananas als grafisch ontwerper. De opdrachten waaraan ik werkte gingen van drukwerk tot online toepassingen. Zo heb ik affiches en visitekaartjes ontworpen, maar vooral veel digitale toepassingen zoals het designen van affiliate banners, promotiebeelden, het maken van mock-ups tot zelfs het volledig design van enkele websites. Aangezien ik op school fotografie krijg, kan ik vlot omgaan met Photoshop en heb ik ook af en toe beelden bewerkt om deze beter in een design te laten passen.

Waarom koos ik voor Green Bananas als stageplaats?

Bij mijn zoektocht naar een stageplaats, vond ik het vooral belangrijk dat het portfolio van het bedrijf me aansprak. Wanneer ik op de website van Green Bananas terecht kwam herkende ik onmiddellijk enkele projecten. Ook de stijl van de ontwerpen sprak me enorm aan. Wanneer ik op gesprek kwam bij Green Bananas, werd ik hartelijk ontvangen en hadden we een vlotte babbel. Ik had eigenlijk nog andere sollicitatiegesprekken, maar na het gesprek bij Green Bananas was ik volledig verkocht. Dat het zo dicht bij de deur ligt was nog eens extra mooi meegenomen.

Wat was mijn beste ervaring tijdens mijn stage?

De beste ervaring tijdens mijn stage bij Green Bananas vond ik vooral de dagelijkse sfeer. Er is altijd wel plaats voor een grap en tijdens de middagpauze kan je gamen of even het stad intrekken als je wil. Die ontspannen sfeer zorgt ervoor dat je elke dag opnieuw met plezier komt werken. Wij waren in totaal met 6 stagiairs en voor ons afscheid organiseerde het team een barbecue op het dakterras. Mijn beste ervaring op werkvlak waren de websites die ik mocht ontwerpen. Ze hebben me hierbij heel wat verantwoordelijkheid gegeven en dit tot een goed einde brengen, gaf me zeer veel voldoening.

Wat na Green Bananas en mijn studies?

Ik ben er nog niet volledig uit wat ik na deze stage en dus na mijn studie ga doen. Ik ben altijd van het idee geweest om verder te studeren, daarom heb ik mij ingeschreven voor de toelatingsproef. Beeldende Vormgeving in Luca school of arts. Mijn volgende studie zou wel aansluiten bij de richting Grafische en digitale media, waardoor ik een aantal vrijstellingen zou krijgen. Een studie combineren met werken lijkt me daarom ook een goed idee. Voorlopig probeer ik me nog te focussen op het afronden van mijn opleiding en de toelatingsproef. Ook heb ik nog enkele reisjes gepland deze zomer.

Getriggerd? Neem zeker eens een kijkje!