Stagiair: Yoni van Molle

Yoni

Yoni van Molle

Back-end developer

Studierichting: Toegepaste Informatica, HoGent

Interesses: auto’s, babes, natuur, fitness, technologie en gaming

Wat houdt een stage bij Green Bananas in?

De functie die ik binnen Green Bananas heb uitgevoerd was “CSS – Backend developer PHP”. Dit staat beter bekend als het oprichten van websites/webshops en het verzorgen van de opmaak. De websites worden gemaakt in verschillende CMS-systemen. Ik heb zowel met WordPress als Magento mogen werken, beide CMS-systemen zijn gelijklopend aan elkaar, enkel is Magento iets complexer. De projecten waaraan ik heb mogen werken waren er allemaal van grote bedrijven zoals L’Oréal, Renault, stad Aalst en Koopvleesonline. Ik had nog nooit met deze CMS-systemen gewerkt, maar door de vlotte begeleiding is dit zeer goed verlopen. Ik heb gedurende deze drie maanden enorm veel bijgeleerd, zowel op vlak van CSS- als PHP-codering.

Waarom koos ik voor Green Bananas als stageplaats?

Ik heb voor Green Bananas gekozen, omdat het een vrij bekend bedrijf is in regio Aalst. De projecten die zij realiseren zijn vrij regionaal gebonden, dit gaf mij voldoening om achteraf te kunnen vertellen waaraan ik heb mogen meewerken. Een ander pluspunt aan Green Bananas is dat het een vrij jong, dynamisch team is waar het er soms losjes aan toegaat. De meeste collega’s zijn net zoals ik afgestudeerd aan de HoGent Campus Aalst, dus de meeste kende ik nog vanop de schoolbanken. Daarnaast is Green Bananas gelegen hartje Aalst wat vrij positief is om achter de uren iets fris te gaan drinken op een terrasje.

Wat was mijn beste ervaring tijdens mijn stage?

De beste ervaring was het oprichten van een webshop in Magento. Ik heb zo alle functionaliteiten mogen doorlopen van het CMS-systeem. Dit was in het begin wel wat wennen, maar geleidelijk aan begon dit te vlotten. Wanneer er iets niet lukte was dit geen probleem, we staken de koppen bij elkaar en probeerden een geschikte oplossing te vinden. Men staat er dus nooit alleen voor.

Buiten de toffe ervaringen op de werkvloer zijn er natuurlijk ook nog de teambuildings. Hierbij worden er verschillende activiteiten voorgesteld. Als team wordt er iets beslist, zo zijn we onlangs nog eens iets gaan eten in de Boondocks. Dit versterkt de groepsband en zorgt voor een toffe sfeer binnen het bedrijf.

Wat na Green Bananas en mijn studies?

Na mijn stage bij Green Bananas gaat de werkgelegenheid gewoon door, ik heb namelijk de aanbieding gekregen om hier vakantiewerk te doen. Mijn keuze was vrij snel gemaakt doordat ik hier extra ervaring kan opdoen.

Na het vakantiewerk ga even een maand genieten van de vakantie. Nadien ga ik beginnen met solliciteren zodat ik rond september aan de slag kan gaan op de arbeidsmarkt.

Getriggerd? Neem zeker eens een kijkje!