Stagiair: Mélissa Lafarque

Melissa

Mélissa Lafarque

Grafisch ontwerpster

Studierichting: Grafische en digitale media – Arteveldehogeschool

Interesses: Design (of course), reizen, fotografie

Wat hield mijn stage bij Green Bananas in?

Ik kreeg de kans om zowel voor kleine als voor grotere klanten te werken. Zo ontwierp ik bijvoorbeeld een logo voor fotografe Lut Uvin, stickers, bordjes en een briefhoofd voor Haier, een menukaart voor Keizershof Hotel, een presentatiemap voor Aalst Meeting Center, enz. Ook leerde ik nieuwe programma’s zoals Adobe Animate en WordPress. Ik mocht dan ook de website van pretpark-tickets.be helemaal opnieuw ontwerpen en bouwen.

In andere woorden, als toekomstige stagiair(e) zal je je nooit vervelen. Er heerst een losse sfeer bij Green Bananas waadoor je je direct op je gemak voelt.

Waarom koos ik voor Green Bananas als stageplaats?

Eerst en vooral koos ik voor Green Bananas omwille van hun portfolio. De stijl van het werk sprak mij enorm aan en het ligt in dezelfde stijl als mijn werk.

Ook koos ik expliciet voor een webdesignbureau omdat ik hier niet zo goed in ben en ik dus meer wou leren over hoe je een website maakt.

Verder koos ik voor Green Bananas omdat ze een klein team zijn en ik dit liever heb als grote bureaus. Ik vind dat je beter en sneller geaccepteerd wordt in het bedrijf en je meer begeleiding krijgt.

Als laatste koos ik voor hen omdat het dichtbij was. Ik kan te voet gaan dus hoef niet te stressen bij stakingen of vertragingen.

Wat was mijn beste ervaring tijdens mijn stage?

Ik ben iemand die van nature niet zo zelfzeker is dus de waardering die ik kreeg voor mijn werk deed mij enorm plezier. Dit motiveerde mij om nog meer mijn best te doen. Ik leerde mijzelf en mijn skills nog beter kennen dankzij hen.

Ook het feit dat je onmiddellijk verantwoordelijkheid krijgt. Je bent echt een lid van het team en krijgt daardoor evenwaardig werk als de vaste medewerkers.

Maar het gaat niet altijd over werk. Zo hebben we ook eens een barbecue georganiseerd, ijsjes gegeten en cavatjes gedronken. Bovendien is er een iMessagegroep waarbij je je elke dag kreupel lacht!

Wat na Green Bananas en mijn studies?

Aangezien dit mijn tweede Bachelor is die ik beëindig, voel ik mij eindelijk klaar voor de werkwereld. Ik ga dus een job proberen vinden waarbij ik met evenveel enthousiame en plezier zal werken, net zoals bij Green Bananas.

Bedankt Green Bananas voor de onvergetelijke ervaring! (en geniet van de koffiekoeken hé! 😉 )

Getriggerd? Neem zeker eens een kijkje!