Contacteer ons Schrijf je in op de nieuwsbrief

Google Fred Update: what’s in a name?

De afgelopen weken ontstond er veel ophef in SEO-land. Op 8 maart kwam Google namelijk op de proppen met een nieuw algoritme: Fred. In tegenstelling tot vorige updates als Panda, Penguin en Hummingbird is dit keer Fred Flintstone het gezicht van de nieuwste update. Wij hebben alles wat je hoeft te weten over de Google Fred Update opgelijst.

Wie is Fred?

Het nieuwe algoritme Fred is de volgende update in de rij waarin Google streeft naar een optimale ervaring voor de bezoeker. Voortaan zal Google websites met weinig relevante inhoud strenger beoordelen. Hierdoor zullen deze websites niet meer hoog ranken in de zoekresultaten van Google. Het gaat hier voornamelijk om websites met een overvloed aan advertenties en banners. Ook al scoren die websites uitstekend op SEO-gebied, toch verliezen ze hun positie in de zoekresultaten.

Google Fred update: wie komt in aanmerking?

Google laat duidelijk weten dat ze Fred inschakelen om affiliate websites met weinig toegevoegde waarde uit de weg te ruimen. Volgende websites bevinden zich in het vizier van Fred:

  • Websites boordevol affiliate links
  • Websites boordevol content, maar weinig relevant
  • Websites boordevol beschikbare advertentieruimte
  • Websites die gebruik maken van black hat SEO praktijken

Als je website voldoet aan een van deze factoren, zal je de aanwezigheid van Fred sterk voelen.

google fred update

Hoe Fred ontlopen?

Raak vooral niet in paniek en schiet meteen in actie. Het voorkomen van een daling in de zoekresultaten is perfect haalbaar mits de nodige maatregelen worden getroffen. Hieronder zijn elke voorbeelden om je website terug hoog te laten scoren.

  • Evalueer je huidige content op relevantie en uniekheid
  • Zorg voor relevante content voor je bezoekers
  • Zorg voor relevante affiliate links voor je bezoekers
  • Vermijd een warboel aan advertenties op je website

Wil je jouw website beschermen tegen de Google Fred Update en zo beter scoren in de zoekresultaten? Of wil je advies over je huidige strategie? Contacteer ons en wij zorgen ervoor dat jouw website relevant en gebruiksvriendelijk is voor je beoogde doelgroep.

Related Posts

Privacy Preferences
Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door op ‘Ok, ik aanvaard’ te klikken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden van deze website.