Contacteer ons Schrijf je in op de nieuwsbrief

G Suite gebruiken in jouw onderneming? Wij geven jou 5 redenen!

De tijd van een lokaal en duur IT-systeem is voorbij. Met cloud computing kan je vanaf nu overal ter wereld en op elk tijdstip alle bestanden van jouw bedrijf raadplegen en bewerken. Cloud computing is niets nieuws, maar G Suite brengt sinds vorig jaar heel wat innovatieve extra’s met zich mee. Timemanagement is key, en dat is ook de toegevoegde waarde waarom je moet G Suite gebruiken. G Suite, de cloud van Google.

G Suite, dat eerst Google Apps for Work heette, werd vorig jaar aangekondigd als: “We hebben Google Apps ontworpen om mensen te helpen overal te werken en samen te innoveren, zodat jouw organisatie zich sneller kan ontwikkelen en meer kan bereiken. Vandaag introduceren we een nieuwe naam die beter bij deze missie past: G Suite”.

De vraag is nu, wat kan G Suite betekenen voor jouw bedrijf? Wij geven jou 5 redenen waarom je Google G Suite moet gebruiken in jouw onderneming!

1. Snel & efficiënt

Time is money, hier zal vooral G Suite van pas komen. Door gebruik te maken van cloud computing kan je van iedere huiskamer, vergaderzaal of gezellig cafeetje de ideale werkplek maken. De gegevens van jouw bedrijf zijn overal beschikbaar, dat maakt dat bij monsterfiles of onverwachte omstandigheden jouw werknemers flexibel en onafhankelijk kunnen werken. Dankzij de apps van G Suite kan je niet enkel overal jouw gegevens bekijken en bewerken, maar ook nog eens overal en altijd communiceren en samenwerken met jouw team.

Daarnaast is het een tijdrovende kwestie om ieder jaar de softwarelicentie te verlengen. Cloud computing en G Suite gebruiken online software dat automatisch wordt geüpdatet.

2. Teamwork makes the dream work

De apps van Google G Suite zorgen ervoor dat je binnen jouw bedrijf een eigen community kan oprichten, waarin je snel alle informatie kan delen, bekijken en wijzigen.

Met de Google Agenda kan je een gedeelde agenda opstellen. Zo kan je gemakkelijk afstemmen met collega’s wanneer ze beschikbaar zijn, maar ook vergaderingen plannen en automatische e-mailuitnodigingen versturen. Jouw vergaderingen zullen ook niet meer rond de vergadertafel plaatsvinden, maar in Hangouts waarmee je vanaf elk apparaat een videovergadering opstart.

Je kan ook niet enkel jouw documenten, presentaties en spreadsheets delen maar je kan er als team samen aan werken met de ingebouwde chatfunctie. Is dat nog niet voldoende? Dan deel je gewoon je volledige scherm met jouw collega’s.

Het is ook gedaan met grote bestanden via WeTransfer of dergelijke te versturen, met de cloud kan je naast alle Office documenten eender welk bestandstype uploaden.

3. Goedkoop & veilig

Zo’n online database, is dat wel zo veilig? Ja! De data staat niet langer op harde schijven of laptops maar staat op de server van Google. Google, een van de grootste spelers op de markt werkt er continu aan om hackers buiten te houden. Jouw bedrijfsgegevens zijn dus effectief in goede handen.

Een eigen server en infrastructuur in huis halen is vaak een dure kwestie. Wanneer jouw bedrijf groeit moet er vaak gesleuteld worden aan de uitbreiding, dat is kostelijk en heel tijdrovend. Het is anders bij de cloud. Je betaalt per maand een vast bedrag (al vanaf € 4!) en je kan eender wanneer jouw capaciteit aanpassen.

4. Extra apps en services bij G Suite

Ik hoor je al denken: “Je kan nu toch al de Office producten en Hangout gratis downloaden?”. Uiteraard, maar bij G Suite krijg je een aantal extra apps en professionele services, die perfect passen bij de grootte en de doelstelling van jouw bedrijf. Je krijgt er ook nog eens een zakelijk e-mailadres bij (@jouwbedrijf), twee keer zoveel cloudopslag voor Gmail en Drive, 24/7 ondersteuning en extra beveiligingsopties om jouw data zo goed mogelijk te beschermen.

5. The proof is in the pudding

Nog niet overtuigd? Van start-ups tot de fortune 500, deze ondernemingen gebruiken G Suite:

“Google speelt een cruciale rol in ons innovatieproces: om teams in alle landen bijeen te brengen en de beste van onze wereldwijde ideeën lokaal te implementeren.”

– Mike Heim, CIO Whirlpool Corporation

“We bundelen onze middelen om meer te doen met hetzelfde aantal werknemers. Dat vraagt veel meer communicatie en betekent dat een goed platform cruciaal is voor de toekomst van ons bedrijf.”

– Bart Gouweloose, IT Service Delivery Manager, AVEVE Group

“Een Hangout is een conference call dat draait rond mensen, niet de technologie die erachter zit. Voor een HR-bedrijf is dat exact wat we zoeken in een technologiepartner.”

– Martijn Nykerk, Senior Consultant Group IT, Randstad.

Wij zijn alvast overtuigd van Google G Suite! Jij ook? Meer informatie rond G Suite gebruiken en cloud computing? Contacteer ons en onze experts geven jou graag een extra woordje uitleg!

Privacy Preferences
Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door op ‘Ok, ik aanvaard’ te klikken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden van deze website.