Contacteer ons Schrijf je in op de nieuwsbrief

Waarom SEO marketing nog altijd belangrijk is

Over SEO, Search Engine Optimization, is het laatste woord nog niet geschreven. Het is een onderwerp waarover niet iedereen het eens lijkt te zijn en waarvan het nut soms onderschat wordt. Onterecht, vinden wij. Waarom zou je, ook in 2023, nog moeten inzetten op SEO marketing? Eén ding is zeker: je prestaties zullen groeien!

SEO, wat is dat?

Wat is SEO nu alweer precies? Het is een verzamelterm voor alle optimalisaties die ervoor zorgen dat je website of webshop beter gevonden wordt. Met SEO maak je aan Google duidelijk waarover een bepaalde pagina gaat, waardoor hij die pagina gemakkelijker zal opnemen in de zoekresultaten. Zoekt er iemand naar “matras kopen” en is de matrassen-pagina van jouw webshop geoptimaliseerd voor zoekmachines, dan zal die pagina hoger in de zoekresultaten verschijnen. Interessant, toch? Jazeker, want hoe hoger jouw pagina op Google verschijnt, hoe meer mensen op jouw link klikken en hoe groter de kans op leads! Je kan dus echt niet meer zonder een goede SEO marketing dezer dagen.

Waarom SEO geen koek en ei is…

Hoe surfers informatie zoeken, is doorheen de jaren veranderd, en daarop wilt Google zijn algoritme steeds zo goed mogelijk afstemmen. Google heeft in de afgelopen jaren dat algoritme dan ook regelmatig veranderd. Als je die evoluties niet volgt en je strategie er dus niet op afstemt, val je uit de boot. Met traditionele SEO zal je er dan ook niet meer komen. Mee-evolueren is de boodschap. Het is een continue bezigheid, dat zeker.

copywriting seo marketing

Waarom het wél belangrijk is om aan SEO marketing te doen…

Zoekmachines veranderen, net als zoekopdrachten

Net omdat de zoekmachines dus evolueren, is het belangrijk om van SEO een structureel onderdeel van je online marketingstrategie te maken. Daarnaast veranderen ook de zoekopdrachten. Het internet staat vol informatie en om relevante informatie te vinden, gaan surfers steeds vaker specifieker zoeken. En dat is dan weer heel interessant als je je bijvoorbeeld op een specifieke locatie wilt richten. Lang leve lokale SEO! Ook voice search wint aan terrein: steeds vaker stellen smartphonegebruikers een vraag aan hun telefoon. Ook voor je SEO marketing hou je daar dan het best rekening mee.

We gebruiken allemaal quasi dagelijks een zoekmachine

Er gaat bijna geen dag voorbij dat je niets zoekt via een zoekmachine, toch? En dat geldt voor de meeste mensen. Net door dat dagelijkse gebruik door miljoenen mensen is de kracht van de zoekmachine zo groot. De tool zal daardoor ook niet snel verdwijnen. Ja, ook om deze redenen loont het dus echt om je website te optimaliseren en zo mensen via zoekopdrachten naar je website te brengen. Online vindbaarheid, daar draait het om.

zoekmachine SEO marketing

Je kan jezelf onderscheiden van de concurrentie

Als je goed inzet op SEO en voor je potentiële klanten relevante content toevoegt aan de juiste pagina’s, dan kan je je op die manier echt onderscheiden van je concurrent. Hoe meer toegevoegde waarde, hoe hoger je in de zoekresultaten kan komen te staan. Maar dan is het natuurlijk belangrijk om te weten te komen wat je potentiële klant nu precies wilt en waarnaar hij zoekt. Zoekwoordenonderzoek is iets waarmee de SEO-specialist dan ook rekening houdt – net als de SEA-specialist (Search Engine Advertising) trouwens.

Voor ons is het duidelijk: een website die op vlak van SEO marketing in orde is, zal beter scoren dan een gelijkaardige website zonder SEO. Je moet er dan wel blijven aan werken en de inhoud laten primeren.

Hoe gebruik je SEO?

  • Keyword-analyses uitvoeren
  • Belangrijke/relevante zoekwoorden implementeren
  • Werken aan je linkbuilding
  • Je Meta Title en Meta Description aanvullen
  • Beelden correct toevoegen

Wil je ervoor zorgen dat je hoger scoort in de zoekresultaten door middel van SEO marketingContacteer ons en wij optimaliseren jouw website voor de zoekmachines. Wil je snel bezoekers en leads, dan helpen we je graag met een SEA-campagne. Nog geen website? Ook daarvoor kunnen we zorgen!

Privacy Preferences
Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door op ‘Ok, ik aanvaard’ te klikken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden van deze website.