Contacteer ons Schrijf je in op de nieuwsbrief

Video marketing: de trend van het laatste decennium

Adverteren via YouTube, videofragmenten als story of reels op Instagram en filmpjes delen op TikTok. Het zijn allemaal voorbeelden van video marketing. Ook video’s op je website plaatsen maakt daar deel van uit. Gebruik maken van video’s op je website zorgt ervoor dat bezoekers langer op je website zullen blijven, wat positief is voor je SEO-ranking. Zalig, toch?

Visueel voorstellen is de toekomst.

Wereldwijd maken 90 procent van alle bedrijven gebruik van video marketing. In vergelijking met 10 jaar geleden is dat 30 procent meer. Videomarketing is een trend die in de loop der jaren duidelijk in belang gestegen is.

Vooral sociale media (YouTube, TikTok en Instagram) zijn hubs voor filmpjes. Content over de producten, trendy content en humoristische content worden het vaakst gebruikt als thema voor video’s.

Maar ook via je website kan je content verspreiden. Een bedrijfsvideo waarin je je team en je bedrijf voorstelt of een productvideo die meer uitleg geeft over je producten bijvoorbeeld.

Wil je informatie over een ingewikkeld onderwerp overbrengen aan de bezoekers van je site? Dan is het misschien een goed idee om een animatievideo te laten maken. Visuele content wordt namelijk veel beter onthouden dan een blogpost bijvoorbeeld. Dat is omdat de beelden langer op ons netvlies gebrand blijven staan dan tekst. De bezoeker zal langer aan jouw bedrijf blijven denken als ze beelden hebben waaraan ze kunnen terugdenken.

Een video voor op jouw site in 3 eenvoudige stappen.

Stap 1 Ontwerpfase

Rond de tafel …

We gaan na wat precies je doelstellingen zijn. Welk beeld wil je geven van je bedrijf? Jezelf? Je producten of diensten? Waarvoor zal de video gebruikt worden? Heb je misschien zelf al iets voor ogen?

Goedgekeurd design

Aan de tekentafel …

We maken (samen met jou) een script en bepalen de stijl van de video. Daarna werkt ons team van grafische ontwerpers een concept uit. We bekijken of er aanpassingen nodig zijn op basis van jouw feedback.

marketingbureau webdesign

Actie!!!

Tijd voor de puntjes op de i: we werken de video volledig uit, voorzien de nodige beelden, effecten en eventuele animaties, voice-over en/of muziek, gieten alles in zijn definitieve vorm en bezorgen je het eindresultaat.

Bij Green Bananas maken we zo veel meer dan video’s

Ah ja, want we zijn een marketing- en communicatiebureau. Dus voor alles omtrent online marketing en offline marketing kan je bij ons terecht! Het beheer van jouw sociale media of alles dat te maken heeft met e-mailmarketing. Of we er nu de copy moeten voor schrijven, of op maandelijkse basis een nieuwsbrief moeten versturen, we doen het met plezier.
Een webdesign voor je nieuwe website laten ontwikkelen en die aan de hand van Google Ads bovenaan in de zoekresultaten laten verschijnen? Wij kunnen – bijna – alles.

Videovragen beantwoord voor jou:

Hoeveel kost het om een video te laten maken?

Achter een (animatie)video zit een heel proces van creativiteit en technische vaardigheden. Eerst en vooral heb je beeldmateriaal nodig. Wij sturen graag onze cameraman jouw richting uit voor het maken van aantrekkelijke beelden. Liever een animatievideo? Een van onze enthousiaste grafische designers tekent met veel plezier jouw animaties van nul af aan. Je zou eens moeten weten welke heerlijke projecten er al uit zijn iPad getoverd werden. Uiteraard wordt dan alles aan elkaar gemonteerd. Een geluidje nodig? Wij zorgen voor de juiste muziek en/of voiceover. Kies je voor dit laatste? Dan schrijven onze copywriters graag een indrukwekkend script uit naar jouw wensen. Hou er bovendien rekening mee dat niet alle muziek gratis is en er dus wellicht licentiekosten zijn. Tot slot speelt de lengte van jouw video ook een rol in het budget. Ook kan je nog voor enkele extra opties kiezen, afhankelijk van jouw doel. Zo raden we bijvoorbeeld aan om voor een Facebookvideo ook met ondertitels te werken, aangezien niet iedereen steeds zijn geluid aanzet op de smartphone. Benieuwd naar de kostprijs van jouw video? Vraag vandaag nog je gratis offerte aan!

Waarom een (animatie)video laten maken?

Omdat video’s werken natuurlijk! Het is het ideale middel om je boodschap compact, helder en origineel over te brengen naar je doelgroep. Mensen houden van bewegende beelden, zeker als de video er professioneel en leuk uitziet. Kijk maar naar hoe sterk TikTok de afgelopen jaren gestegen is. Bovendien maak je jouw merk persoonlijker wanneer je via een video je onderneming een gezicht geeft. Een video integreren op je website kan ook de sessieduur van je bezoeker aanzienlijk verhogen. Allemaal pluspunten om mee te nemen!

Zorgen jullie voor de cameraman/vrouw en meer?

Ja, met plezier! Laat ons weten waarvoor jij een cameraman/vrouw nodig hebt, wij regelen de rest!

Waarom zou je kiezen voor een (animatie)video van Green Bananas?

Wij doen alles met passie, zorg en kennis. En niet alleen! Wij luisteren naar jou én brainstormen met jou over allerlei ideeën.
  • Animaties maken wij helemaal zelf, met de hand! Zo leveren wij unieke, gepersonaliseerde video’s om u tegen te zeggen.
  • Wij hebben al meer dan 10 jaar ervaring in marketing en webdesign. Wij weten dus van aanpakken!
  • Wij hebben de juiste tools, kennis en vakmannen om van jouw project een rijp project te maken.
  • Geen robotwerk. Wel een team van vlees en bloed dat aan jouw video werkt met de goesting om er een knaller van te maken.
  • Een vraag? Wij staan graag voor je klaar met een antwoord op maat!

Hoe wordt de finale video gedeeld met mij?

Een spiksplinternieuwe video laten maken? Wij bezorgen jou het finale bestand in gangbare extensies. Wil je bijvoorbeeld je video integreren op je website? Green Bananas heeft een eigen Vimeo-account waarmee we eenvoudig de video zelf online kunnen plaatsen. Of we sturen jou de link met de video door. Of je plaatst de video op jouw eigen Vimeo- of YouTube-account. Alles is mogelijk!

Voor deze toppers mochten we al video’s creëren!

Bij Green Bananas maken we enkel video’s zoals we ze zelf willen hebben op onze website. Neem alvast een kijkje in ons portfolio om een idee te krijgen hoe we aan de slag gaan. De ontwikkeling van jouw video start met jouw idee en wordt door onze grafische ontwerpers helemaal uitgewerkt. Of je nu kiest voor een product- , bedrijfs- of animatievideo, we doen er alles aan om aan jouw verwachtingen te voldoen.

Enkele voorbeelden van video’s die we gemaakt hebben:

Moeten we er een tekening bij maken?

We helpen je graag bij de uitwerking van jouw video marketing, en speciaal voor jou maken we er wel een tekening bij als je dat wil! Zo komt jouw (animatie)video tot stand.

Privacy Preferences
Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door op ‘Ok, ik aanvaard’ te klikken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden van deze website.