Stagiair: Kevin Van Pamel

Kevin

Kevin Van Pamel

Grafisch ontwerper

Studierichting: Grafische en digitale media, Artevelde Hogeschool

Interesses: tekenen, schilderen, ontwerpen, illustraties, films,…

Wat houdt een stage bij Green Bananas in?

Ik ben een student aan de Artevelde hogeschool te Gent en volg de studierichting cross media ontwerp (grafisch vormgever). Mijn takenpakket bij Green Bananas hield vooral ontwerpopdrachten in. Zoals het maken van affiliate banners op websites, illustraties voor web en drukwerk, icons en het maken van een aangepaste website voor een klant. Ik ben ook iemand die gepassioneerd is in tekenen. Bij green bananas kan ieder personeelslid zijn ding vinden en ze geven naar ieder persoon de juiste opdracht die aangepast is aan uw talent. Het leuke is dat alle opdrachten werkelijk worden gebruikt door klanten.

Waarom koos ik voor Green Bananas als stageplaats?

Vooraleer ik aan de zoektocht begon naar een geschikte stageplaats kende ik eerlijk gezegd Green Bananas nog niet. Maar via contacten ben ik bij Green Bananas terecht gekomen. Ik ben langsgegaan bij Green Bananas en mijn eerst indruk bij het ontvangst was heel aangenaam en je voelt je meteen op je gemak. Op dat moment was ik al verkocht wat mijn gevoel betreft. Heel mijn stageperiode ben ik met veel plezier gaan werken en heb ik me voor geen enkel moment verveelt. Nog een reden waarom ik voor Green Bananas koos is omdat het een nieuw Fris bedrijf is met jonge ervaren personeelsleden. Die jou als stagiair kunnen ondersteunen en bijsturen waar nodig. Ook de werksfeer die binnen Green Bananas heert is geweldig een totaal gekke bende!

Wat was mijn beste ervaring tijdens mijn stage?

De ervaring die ik geleerd heb is dat ik er klaar voor ben om in een bedrijf te kunnen meedraaien. Want voordat ik aan mijn stage begon had ik wel wat schrik dat ik het niet zou aankunnen. Maar doordat ik mijn stage bij Green Bananas gedaan heb heb ik ingezien dat ik genoeg kennis heb om mee te draaien in een bedrijf. Zo heb ik ook heel wat interessante tips bijgeleerd.

Op het vlak van communicatie ben ik minder goed maar bij Green Bananas moet je wel communiceren en dat zijn ook vaardigheden die je meeneemt naar uw volgende carrière. Tijdens de pauze word er ook eens tijd genomen om te ontspannen door even te gamen op de Xbox. Je zult je Bij Green Bananas niet vervelen.

Wat na Green Bananas en mijn studies?

Ik had toch wel wat moeite om afscheid te nemen van de collega’s van Green Bananas. Dit is een soort bedrijf waar ik echt van hou en is een soort droom die ik als droomjob zo willen doen. Bij Green Bananas zijn hun sterktes een goede groepssfeer om een project tot een fantastisch einde te brengen. Na mijn stage heb ik een leuk aanbod gekregen om bij hun vakantiejob te mogen doen. Daar heb ik natuurlijk op ingegaan. En wat na mijn vakantiejob? Dan ben ik van plan om eerst nog is goed van het leven te genieten en ik zou voor mijzelf een heel nieuw huisstijl en website willen ontwerpen. Maar natuurlijk ook gaan solliciteren bij een gelijk aardig grafische bedrijf wat natuurlijk belangrijk is om brood op de tafel te brengen. Maar mijn doel dat ik echt wil bereiken is om een eigen bedrijf op te starten samen met mijn zus maar dat is nog allemaal kindermuziek.

Getriggerd? Neem zeker eens een kijkje!