053 42 41 55

De Ridderstraat 36, 9300 Aalst

info{@}greenbananas.be

Top

Waarom Instagram voor bedrijven gebruiken?

instagram bedrijf tips

Waarom Instagram voor bedrijven gebruiken?

Instagram. The Gram. Het sociale netwerk met leuke foto’s, memorabele stories en kunstzinnige filters komt je wellicht bekend voor. En je bent niet alleen: een half miljard mensen gebruikt Instagram dagelijks. In België zijn er dat zo’n 250 000. Met zo’n gigantisch publiek is Instagram voor bedrijven een potentiële goudmijn. Wat kan het sociale netwerk zoal betekenen voor jou en je zaak?

De kracht van beelden

Op Instagram is beeld koning. En dat zijn niet alleen selfies en vakantiefoto’s. Ook video’s kennen er hun plaats. Een beeld zegt trouwens meer dan duizend woorden: de impact ervan is veel groter dan een tekstje alleen. Ideaal dus om je doelgroep écht te raken, of zij nu al klant zijn of niet.

Bovendien blijft een beeld heel wat beter hangen dan tekst of geluid alleen. Je publiek herinnert zich veel makkelijker wat je visueel voorstelt. Ideaal dus om zowel leads als verkoopcijfers op te drijven.

instagram business

Instagram voor bedrijven: tal van voordelen voor je zaak

Toch is Instagram voor bedrijven veel meer dan gewoon wat foto’s. Het is een netwerk met een geavanceerd advertentieplatform. Je kunt namelijk je doelgroep afbakenen op leeftijd en locatie, maar ook bijvoorbeeld op gedrag en interesses.

Daarnaast laat het systeem je toe om je cijfers ook goed op te volgen. Link clicks, conversie, de kosten van je campagne en tal van andere gegevens kun je opdelen per doelgroep. Zo krijg je een gedetailleerd beeld van je advertenties. En daarmee kun je ook makkelijker bijsturen.

Met een bedrijfsaccount heb je toegang tot allerlei handige functies. Naast een contactknop of een call-to-action op je profiel kun je bijvoorbeeld makkelijk het bereik van je posts zien. Die kun je ook promoten. Dankzij Instagram voor bedrijven zie je trouwens meteen hoeveel engagement je hebt.

Relaties opbouwen, houden en versterken

Die comments, likes en shares zijn bijzonder belangrijk om relaties op te bouwen. Door goed in te spelen op de reacties van je bezoekers, bouw je immers duurzame relaties op. Instagram heeft daar een streepje voor op andere sociale netwerken. Op Instagram heb je zo’n tien keer meer kans op interactie dan op Facebook.

Wat Instagram dan nog meer onderscheidt van alle andere sociale netwerken, is het sterke organische bereik. Dat betekent concreet dat je zonder te adverteren al een publiek kunt uitbouwen. Daardoor krijg je volgers die op een natuurlijke manier bij jou terechtkomen. Het voordeel daarvan is dat je met zo’n publiek sneller een hechte band krijgt. En zo heb je meer kans dat mensen uit je doelgroep ook sneller klanten worden – en blijven.

Wil jij jouw Instagram voor bedrijven opstarten maar weet je niet goed waar begonnen? Begint je hoofd al te draaien wanneer je nog maar eens een nieuwe functie ziet opduiken? Green Bananas helpt je graag verder met je social media marketing: aarzel dus niet om contact op te nemen!

Deel
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.