Contacteer ons Schrijf je in op de nieuwsbrief

Een eigen webshop starten? Wij helpen je graag op weg

Haja, want websites en webshops maken, dat is nu toevallig onze specialiteit en passie. We hebben er dan ook al een pak ervaring mee. We weten dus wel een en ander over hoe een succesvolle webwinkel er uit moet zien.  Wil je zelf ook een webshop starten? Wij helpen je graag!

Je eigen webshop beginnen? Wij bouwen hem graag.

Een eigen webshop beginnen doe je niet in 1, 2, 3.  Als je van je webwinkel een succes wilt maken, dan volstaat het immers niet om zomaar wat producten online te verkopen. Je wilt ook dat je eigen webwinkel  er aantrekkelijk uitziet, je wilt een zo groot mogelijke online zichtbaarheid, je wilt weten wie je concurrenten zijn, wie je potentiële klanten zijn en hoe je hen naar je webshop krijgt via zoekmachines zoals Google, Bing, … Voor welk ecommerce platform kies je trouwens? Kies je WooCommmerce of Magento? Nog iets anders misschien? En heb je al eens nagedacht over een betaalprovider? Heb je eigenlijk al een domeinnaam?

De specialisten van Green Bananas geven jouw e-commerce verhaal graag een vliegende start. Onze grafische ontwerpers zorgen met plezier voor een creatief webdesign met een professionele uitstraling op maat van jouw bedrijf. Onze developers vertalen die vervolgens in een goed functionerende en gebruiksvriendelijke webshop. Ons team van ervaren copywriters voorzien het geheel dan weer van waardevolle content en optimaliseren die voor SEO voor een optimale vindbaarheid online.

Het resultaat is telkens opnieuw een professionele webshop die helemaal aan jouw doelstellingen en verwachtingen beantwoordt. 100% uniek maar wel met alle ingrediënten nodig voor het succes van jouw verhaal.

Wil je een webshop starten? Bij Green Bananas vind je een team van ervaren experten die voluit gaan voor het succes van jouw webshop. Van het design over de ontwikkeling tot sprekende content, wij zorgen ervoor. Enne, met online marketing, social media marketing, …  vergroten we op korte termijn jouw online aanwezigheid.

Je eigen webshop starten.

Stap 1 Ontwerpfase

Van ruw idee tot de eerste webdesign-voorstellen.

We starten met een design op basis van een concept of een briefing van de klant.

Goedgekeurd design

Van goedkeuringsronde tot finaal goedgekeurd ontwerp.

Na verschillende goedkeuringsrondes wordt het design geperfectioneerd.

webshop beginnen

Van ontwikkeling tot afwerking van het project.

De developers en onze SEO-specialisten gaan over tot de ontwikkeling van je site/shop.

Jouw succesvolle webshop? Jouw verhaal. Onze ervaring.

Vertel ons wie jij bent en wij bouwen jouw webshop. Zo eenvoudig is het natuurlijk niet maar een nieuwe website of webshop begint bij ons wel steevast met een verhaal. Jouw verhaal. Hoe moet je webshop eruit zien? Welke kleuren gebruiken? Welk lettertype? Welke actieknoppen, op welke plaats? Welke foto’s heb je nodig? Daar draait het voor ons allemaal om. Op basis van jouw input zorgen onze designers voor een uniek webdesign dat helemaal beantwoordt aan jouw wensen en bovendien perfect past bij de uitstraling van je merk of concept.

Enne, we zorgen er natuurlijk voor dat het je helpt om jouw doelstellingen te bereiken. De gebruiksvriendelijkheid en snelheid van je webshop staan dan ook bovenaan ons prioriteitenlijstje. Je bezoekers moeten snel en eenvoudig je producten kunnen terugvinden. De bestelknop moet op de juiste plaats staan. Je klanten moeten hun winkelmandje eenvoudig kunnen terugvinden en vlot kunnen afrekenen. Er moet een orderbevestiging en factuur worden verstuurd naar het  e-mailadres van de klant. Kortom, online shoppen moet een beetje voelen zoals shoppen in een fysieke winkel maar dan sneller.  En daar zijn wij dus allemaal specialist in. Of beter, we hebben er de nodige specialisten voor in huis.

Diezelfde specialisten kunnen je trouwens met nog een heleboel andere zaken helpen. Onze grafische designers zorgen ook met plezier voor een professioneel logo-ontwerp. Of ben je misschien op zoek naar een consistente huisstijl die aansluit bij je nieuwe online webwinkel. En ze zorgen ook met plezier voor flyers, autobestickering, … Om nieuwe klanten te bereiken voor je nieuwe webwinkel schakelen we onze copywriters niet alleen in voor waardevolle content, ze staan ook in voor social media marketing, Google Ads, en nog heel wat meer. Op onze huisfotograaf kun je dan weer rekenen voor het maken van mooie productfoto’s.  Neem een kijkje in ons portfolio en ontdek waarmee we jou nog meer kunnen helpen – of maak meteen een afspraak om samen de opties te bespreken.

Je webshop laten maken? Misschien heb je nog wel wat vragen …

Wat is Magento?

Als we een webshop ontwikkelen, kiezen we vaak voor Magento. Dat is een e-commerce platform dat bestaat sinds 2008 dat wereldwijd gebruikt wordt en heel veel mogelijkheden biedt. Het is opensourcesoftware, wat wil zeggen dat alle gebruikers die kunnen ontwikkelen ook zelf de broncode kunnen aanpassen en verbeteren. Dat zorgt ervoor dat we een webshop volledig op maat van je business kunnen ontwikkelen.

Wat is WooCommerce?

WooCommerce is dan weer een plugin voor de e-commerce van WordPress. Ook deze software is opensource en wordt wereldwijd gebruikt voor kleine en grotere webshops. De keuze tussen WooCommerce, Magento of nog een andere software voor de ontwikkeling van je webshop hangt af van verschillende factoren, die we graag uit de doeken doen tijdens een gesprek.

Welke e-commerceplatformen kan ik koppelen?

Voor kassakoppeling werken we met WooCommerce en Magento. Afhankelijk van je bedrijf en het type webshop kiezen we het meest geschikte systeem.

Waarvoor staat CMS?

Wie een nieuwe website bouwt, hoort wel al eens van CMS ofwel Content Management Systeem. Deze applicatie zorgt ervoor dat je gemakkelijk de content van je website kan beheren. Denk maar aan blogberichten toevoegen, nieuwe pagina’s aanmaken en productbeschrijvingen toevoegen. Het team van Green Bananas werkt meestal met Magento of WordPress voor het maken van jouw website of webshop. Ook andere CMS zijn uiteraard mogelijk. Interesse? Geef ons gerust een seintje!

Wat heb je nodig om een webshop te starten?

Naast een doordacht concept heb je ook een domeinnaam, hosting, een webdesign, webshopmodule en meer nodig. Een businessplan is niet verplicht, maar helpt wel mee aan je succesverhaal. Aan een lege webshop heb je natuurlijk niets. Je hebt een leverancier, of meerdere nodig, voor het aanleveren van je producten, een veilig betalingssysteem en eventueel een partner die zorgt voor de verzending van je pakjes. Een team dat gespecialiseerd is in webshops is ook geen slecht idee. Zo kan je altijd rekenen op de hulp van experts. En tot slot heb je een goeie portie goesting en energie nodig!

Mag je zomaar een webshop starten?

Jazeker! Iedereen kan een eigen succesvolle webshop beginnen, al moet je wel aan enkele voorwaarden voldoen. Zo moet je ingeschreven zijn bij de KBO (Kruispuntbank van Ondernemingen) én moet je jou aan de GDPR-wetgeving houden. Correct een webshop starten? Green Bananas helpt je graag!

Professionele webshop starten? Deze klanten startten met onze hulp.

Je wilt een webshop beginnen maar weet niet goed hoe je daaraan moet beginnen? Of je laat het liever aan specialisten over? Reken dan op Green Bananas. Wij bouwen jouw eigen webshop zoals jij hem voor je ziet, op maat van jouw product, rekening houdend met jouw wensen. We doen dat in WooCommerce, Magento of een ander systeem en zorgen ook voor de nodige kassakoppeling met je voorraad- en facturatiesysteem, zodat het proces vlot kan verlopen. Zelf nieuwe producten toevoegen, aanpassen of verwijderen? Prijzen zelf aanpassen? Dat kan! En als je dat wil kun je ook het je volledige webshopbeheer aan ons team overlaten. 

Klaar om je online webshop te starten?

Je eigen webshop starten? Wij ontwikkelen met plezier jouw nieuwe webshop, helemaal op maat van jouw wensen en doelstellingen? En op maat van je (potentiële) klanten natuurlijk. En dan ben je vertrokken natuurlijk! Welke producten wil je precies online verkopen? Laat het ons weten en we gaan snel aan de slag!

Privacy Preferences
Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door op ‘Ok, ik aanvaard’ te klikken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden van deze website.