Contacteer ons Schrijf je in op de nieuwsbrief

Van webshopcreatie tot webshopbeheer

Websites en webshops maken doen we het allerliefst, maar daar stopt je online succes niet. Nee, daar begint het pas. Heb je hulp nodig voor je webshopbeheer? Dan kun je rekenen op ons team.

Wij zorgen voor het dagelijkse beheer van je webshop.

Online succes begint met een aantrekkelijk én gebruiksvriendelijk webdesign, maar daar stopt het niet. Wil je je sales boosten, dan komt er heel wat meer bij kijken. Zaken waarvoor je zelf misschien geen tijd hebt, want jij wil je uiteraard focussen op je core business: je offline shop draaiende houden én die bestellingen via je webshop verzenden.

Wel, wij kunnen jouw online shop draaiende houden. Hoe we dat precies doen, hangt af van webshop tot webshop. Maar kom, we maken het graag al een beetje concreter, zodat je een idee hebt hoe we jou misschien kunnen helpen:

  • Contentmarketing: we passen beelden en tekst aan op het juiste moment om in te spelen op de actualiteit, het seizoen, nieuwe collecties of om het even wat er leeft bij je doelgroep.
  • E-mailmarketing: we sturen nieuwsbrieven naar je bestaande klanten. Al dan niet gesegmenteerd, afhankelijk van je doelen. We kunnen ook andere types mails sturen: denk maar aan ‘oeps, je hebt nog iets in je winkelmandje laten liggen’-mails.
  • Acties: we bedenken acties die passen bij je merk.
  • SEO-optimalisaties: dat is niet iets wat je één keer doet en waarmee je nadien niet meer moet bezig zijn. Wij optimaliseren voortdurend als we je webshop beheren.
  • We optimaliseren je workflow indien nodig, en naarmate je webshop groeit, door de juiste tools te implementeren. Allerlei vormen van marketing automation, dus, maar ook bijvoorbeeld kassakoppelingen (waaronder Vendit & Magento of Vendit & WooCommerce).
  • Advertenties? Ja, advertenties! Tuurlijk! We zetten campagnes op de juiste kanalen op om je doelgroep, klanten die je webshop bezocht hebben of potentieel geïnteresseerden aan te sporen om bij jou te kopen. Van Google Ads tot socialmediamarketing.
  • Over sociale media gesproken: we zorgen dat je ook ‘organisch’ aanwezig bent op sociale media, als dat nog niet het geval was, en bepalen welke strategie je best volgt om je doelen te halen. Facebook/Instagram en LinkedIn voor bedrijven, daar weten we wel een en ander over.
  • En dan zijn er nog wel een hoop dingen, maar we wilden het eigenlijk kort houden, zeker? Meer ontdekken wat wij voor jou kunnen doen? Bekijk al onze diensten.

Oh ja en uiteraard rapporteren we graag over alles wat we doen. Zo kun je mee opvolgen wat onze inspanningen nu in feite opleveren.

Een webshop laten maken? Zo gaan we te werk.

Stap 1 Ontwerpfase

Van ruw idee tot de eerste webdesign-voorstellen.

We starten met een design op basis van een concept of een briefing van de klant.

Goedgekeurd design

Van goedkeuringsronde tot finaal goedgekeurd ontwerp.

Na verschillende goedkeuringsrondes wordt het design geperfectioneerd.

webshop laten maken en beheren door Green Bananas

Van ontwikkeling tot afwerking van het project.

De developers en onze SEO-specialisten gaan over tot de ontwikkeling van je site/shop.

Wij werken mee aan jouw succes via… webshopbeheer!

Of je nu kiest voor een webshop in WooCommerce, Magento of een ander platform, ons team van copywriters, ontwikkelaars en designers zet zich graag volledig in om van jouw webshop een succesverhaal te maken. Met een goed uitgebouwde webshop kunnen we zorgen voor meer bezoekers, wat dan weer leidt naar meer verkopen en leads. We optimaliseren je webshop op allerlei manieren: eerst door te sleutelen aan de ideale lay-out en menustructuur, en daarna door voortduren in te zetten op relevante content, SEO-optimalisaties, Google Ads, e-mailmarketing … Wij bezorgen jou graag een voorstel van hoe we meer bezoekers, leads en sales op je website kunnen genereren via een marketing scan, jij bepaalt voor welke zaken je onze hulp inschakelt. Uiteraard leveren we met plezier ook een rapportering van het webshopbeheer af.

Een snelle Q&A over webshop laten maken

Wat is Magento?

Als we een webshop ontwikkelen, kiezen we vaak voor Magento. Dat is een e-commerce platform dat bestaat sinds 2008 dat wereldwijd gebruikt wordt en heel veel mogelijkheden biedt. Het is opensourcesoftware, wat wil zeggen dat alle gebruikers die kunnen ontwikkelen ook zelf de broncode kunnen aanpassen en verbeteren. Dat zorgt ervoor dat we een webshop volledig op maat van je business kunnen ontwikkelen.

Wat is WooCommerce?

WooCommerce is dan weer een plugin voor de e-commerce van WordPress. Ook deze software is opensource en wordt wereldwijd gebruikt voor kleine en grotere webshops. De keuze tussen WooCommerce, Magento of nog een andere software voor de ontwikkeling van je webshop hangt af van verschillende factoren, die we graag uit de doeken doen tijdens een gesprek.

Welke e-commerceplatformen kan ik koppelen?

Voor kassakoppeling werken we met WooCommerce en Magento. Afhankelijk van je bedrijf en het type webshop kiezen we het meest geschikte systeem.

Waarvoor staat CMS?

Wie een nieuwe website bouwt, hoort wel al eens van CMS ofwel Content Management Systeem. Deze applicatie zorgt ervoor dat je gemakkelijk de content van je website kan beheren. Denk maar aan blogberichten toevoegen, nieuwe pagina’s aanmaken en productbeschrijvingen toevoegen. Het team van Green Bananas werkt meestal met Magento of WordPress voor het maken van jouw website of webshop. Ook andere CMS zijn uiteraard mogelijk. Interesse? Geef ons gerust een seintje!

Wat heb je nodig om een webshop te starten?

Naast een doordacht concept heb je ook een domeinnaam, hosting, een webdesign, webshopmodule en meer nodig. Een businessplan is niet verplicht, maar helpt wel mee aan je succesverhaal. Aan een lege webshop heb je natuurlijk niets. Je hebt een leverancier, of meerdere nodig, voor het aanleveren van je producten, een veilig betalingssysteem en eventueel een partner die zorgt voor de verzending van je pakjes. Een team dat gespecialiseerd is in webshops is ook geen slecht idee. Zo kan je altijd rekenen op de hulp van experts. En tot slot heb je een goeie portie goesting en energie nodig!

Mag je zomaar een webshop starten?

Jazeker! Iedereen kan een eigen succesvolle webshop beginnen, al moet je wel aan enkele voorwaarden voldoen. Zo moet je ingeschreven zijn bij de KBO (Kruispuntbank van Ondernemingen) én moet je jou aan de GDPR-wetgeving houden. Correct een webshop starten? Green Bananas helpt je graag!

Wat denk je van deze toffe webshops uit ons portfolio?

Heb je een webshop en wil je het beheer ervan liever uitbesteden omdat daar nogal veel tijd inkruipt? Ben je op zoek naar een partner die instaat voor het volledige webshopbeheer? Dankzij onze specialisatie in en passie voor marketing zetten wij ons graag 100% in voor jouw zaak. Samen werken we aan de puzzel om op die manier je project succesvol uit te bouwen.

Naast webshopbeheer staat Green Bananas ook in voor internetmarketing, grafisch ontwerp, social media marketing en meer. In het verleden mochten we al onze krachten bundelen voor grote en nóg grotere namen. Panasonic Batteries, Van Eyck Sport, Time To Meat, Haier en Alosta zijn maar enkele namen, maar neem zeker eens een kijkje in ons portfolio om onze verschillende webprojecten te ontdekken.

Beheren we misschien binnenkort ook jouw webshop?

Je kunt je webshop laten maken door Green Bananas, en daarna kunnen we voor het beheer ervan zorgen. Bespreken we samen even de opties?

Privacy Preferences
Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door op ‘Ok, ik aanvaard’ te klikken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden van deze website.