Contacteer ons Schrijf je in op de nieuwsbrief

E-mailmarketing: bereik je doelen

Wil je meer bezoekers voor je website? Wil je meer verkopen? Of ga je gewoon voluit voor betere klantenrelaties? Wij kunnen je helpen. Met e-mailmarketing. Een nieuwsbrief uitsturen, een promotie of actie rechtstreeks naar je klanten mailen… Wij zorgen dat jouw boodschap bij de juiste doelgroep terechtkomt.

Werkt e-mailmarketing nog?

Jazeker! E-mailmarketing is vandaag meer dan ooit het instrument bij uitstek om je klanten te bereiken. Tenminste toch als je het op een goede manier aanpakt. Gepersonaliseerde en pakkende boodschappen zijn belangrijker dan ooit als je zeker wil zijn dat je boodschap ook gelezen wordt. Meer en meer e-mails belanden immers ongelezen in de prullenmand. Door de niet aflatende stroom van berichten en boodschappen via sociale media, het internet en jawel, ook e-mail, is het vandaag bijna onmogelijk geworden om het kaf van het koren te scheiden en dus kan je boodschap maar beter opvallen. Als design loving marketeers helpen we je daar graag bij.

We helpen jou om e-mailcampagnes uit te werken. Om de best mogelijke nieuwsbrieven naar jouw klanten te versturen. Om ervoor te zorgen dat jouw klanten vaker je website of webshop bezoeken. Om de laatste nieuwtjes te delen. En dat zijn maar enkele van de mogelijke doelen van je nieuwsbrieven. We bekijken graag met jou alle mogelijkheden en zetten die om in succesvolle e-mailmarketing.

In 3 stappen naar je eerste nieuwsbrief

Stap 1 Ontwerpfase

Van briefing tot eerste brainstorm en designvoorstel.

Op basis van je input maken we een voorstel van het design van je nieuwsbrief en denken we al eens over mogelijke inhoud.

Goedgekeurd design

Van goedkeuring naar uitwerking van een contentplan

We stellen een planning op van de inhoud van je nieuwsbrieven. We maken ook afspraken over de toon en schrijfstijl. Consistentie en relevantie zijn key!

nieuwsbrief versturen

Van correcte opzet naar je eerste nieuwsbrief

We kiezen de software, stellen alles correct in en maken de eerste nieuwsbrief klaar voor verzending. 3, 2, 1… VERSTUREN!

Of we nog meer doen?

Natuurlijk! We verzorgen als communicatiebureau en webdesignbureau niet alleen je e-mailmarketing met Mailerlite, MailChimp of gelijk welke andere software, we kunnen je ook helpen met heel wat andere zaken. Heb je bijvoorbeeld een website nodig? Dan staan onze website-ontwikkelaars steeds voor je klaar. Wil je misschien een webshop starten, in Magento, WooCommerce of een ander platform? We zijn specialisten in webdesign, dus daar kunnen we zeker voor zorgen. Dokter, kapper, schoonheidsspecialiste of kinesist, … Wat je vak ook is, bij Green Bananas kunnen we je helpen als je een website nodig hebt.
Enne, we helpen je ook graag met de nodige internetmarketing om bijvoorbeeld de nodige bezoekers naar je website te brengen. Social media marketing, Google Ads, … wij zorgen steevast voor een mix op maat van jouw doelen. En daar hoort uiteraard ook offline marketing bij. Ons team van grafisch ontwerpers ontwerpt ook graag je huisstijl, flyers, visitekaartjes, folders, catalogussen en meer. Kortom, als je hulp nodig hebt voor je marketing of website, geef ons een seintje. We helpen je graag!

Wil je meer weten over e-mailmarketing?

Wat is e-mailmarketing?

E-mailmarketing is simpelweg alle communicatie- en marketingvormen die via e-mail gebeuren. Een bekend voorbeeld is het versturen van nieuwsbrieven naar je klanten. Iets waar onze copywriters wel wat weet van hebben trouwens! Hier alvast enkele tips rond e-mailmarketing !

Is e-mailmarketing nog in?

E-mailmarketing werkt! Althans als je de juiste boodschap uitstuurt naar de juiste doelgroep, op het juiste moment én met de juiste calls-to-action. Het resultaat? Je haalt er meer leads uit én het creëert een persoonlijke (en trouwe) relatie met je klanten.

Wat kost e-mailmarketing?

E-mailmarketing is relatief goedkoop als je ziet wat je er allemaal mee kan bereiken. Je hebt eerst en vooral een eenmalige kost voor het aanmaken van je account. Afhankelijk van de gekozen software (Convertkit, MailerLite, Mailchimp of…) en het type abonnement zal je meer of minder betalen. Daarnaast is er de kost voor het design van een template (of meerdere templates) die je dan zelf kan invullen. Onze grafische ontwerpers trekken jouw huisstijl door, zodat je een herkenbare en aantrekkelijke e-mail kan versturen. Ook de ontwikkeling van het sjabloon zelf in de software neemt tijd. Tijd die we graag aan jou uitbesteden! Wil je onze hulp voor het invullen van je template(s) met resultaatgerichte copy en toepasselijke foto’s? Wij zorgen graag voor de inhoud! Tot slot is er ook de extra optie om je e-mailmarketing te laten analyseren door onze experts. Wij volgen jouw cijfers op en geven je advies op maat. Wil je weten hoeveel e-mailmarketing kost? Vraag je gratis offerte aan.

Hoe ziet een goede nieuwsbrief eruit?

Een goede nieuwsbrief is er een die effectief wordt gelezen bij het publiek én een die interactie uitlokt. Denk maar aan stevige calls-to-action, een onderwerp dat de aandacht trekt, aantrekkelijke beelden, een persoonlijke aanspreking… En dat is niet altijd zo simpel als het lijkt!

Zorgt Green Bananas voor het schrijven en versturen van mijn e-mails?

En meer! Wij voorzien content die de klant aantrekt, calls-to action die meer leads uitlokken én we zorgen ervoor dat de e-mail bij de juiste persoon toekomt door je doelgroep te analyseren en te segmenteren. Wil je weten hoe dat juist in zijn werk gaat? Geef ons een seintje!

Mailchimp of MailerLite? Welke software gebruik ik?

Deze beslissing ligt in jouw handen. In samenspraak met jou bekijken we de mogelijkheden en kiezen we een softwareplatform uit dat bij jou past. Afhankelijk van je doel, je voorkeuren en je budget zal je voor MailerLite, MailChimp, Convertkit… kiezen. Wij zijn van alle markten thuis!

Hoe verzamel ik e-mailadressen correct?

Als ondernemer moet je steeds rekening houden met de privacyregels. Zomaar e-mailadressen zonder toestemming (cookies, Aja!) toevoegen aan je mailinglijst mag uiteraard niet. Je wil dus dat jouw doelgroep zich zelf inschrijft voor jouw nieuwsbrief. Dat kan bijvoorbeeld via een prominente call-to-action op je homepage. Wil je alle mogelijkheden bekijken om je prachtige e-mails aan een zo breed mogelijk publiek te tonen? Wij slaan graag een babbeltje met jou!

Wij verzorg(d)en de e-mailmarketing van deze toppers.

Wil je beginnen met een e-mailmarketing? Wil je misschien een nieuwsbrief naar je klanten sturen? Topidee! Alleen, hoe doe je dat? Stuur je zomaar e-mails naar een hele lijst adressen? Of ga je daar toch maar beter even voor zitten? Als je het ons vraagt… ? Het laatste. Zonder twijfel. Je wil immers klantenrelaties aangaan, opbouwen, verstevigen. Dat doe je door consistent én relevant te communiceren met je klanten. We komen er trouwens ook graag even bij zitten. Ons team van design loving marketeers creëert – met de juiste tools – e-mailcampagnes die er niet enkel goed uitzien, maar ook het doel van je e-mailmarketing bereiken. We zorgen voor gepersonaliseerde en relevante content. We grijpen de aandacht met sterke copywriting. En natuurlijk streven we er constant naar dat jouw nieuwsbrief niet zomaar een van de vele wordt die door bijna niemand gelezen wordt.

Wat wil jij liefst bereiken met e-mailmarketing?

Laat het ons weten, en we denken na over de beste manier om daarvoor te gaan.

Privacy Preferences
Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door op ‘Ok, ik aanvaard’ te klikken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden van deze website.