Stevig in het zadel met
Van Eyck Sport

Dé online fietswinkel

Zoek je een nieuwe fietstenue, een specifiek accessoire of misschien een volledig nieuwe fiets? Dan zit je goed bij Van Eyck Sport. Al sinds 2016 staan we trouw aan de zijde van een van Vlaanderen’s grootste fietswinkels.

Wat doen/deden we voor Van Eyck Sport?

  • Compleet redesign van de webshop in Magento 2
  • Webshopbeheer in al zijn facetten
  • Omnichannel communicatieondersteuning
  • Online advertentiebeheer

Nieuwe verwachtingen,
nieuw design

Zoals het een steeds veranderend internetlandschap betaamt, transformeren ook de behoeften en de verwachtingen van de klanten van Van Eyck Sport. Natuurlijk wil het team hun klanten steeds beter van dienst zijn, en daarbij ondersteunen wij hen graag. Hoe? Door nieuwe functionaliteiten toe te voegen. In 2020 staken we bijkomend – met het oog op nieuwe functionaliteiten én een hogere conversie – de webshop in een nieuw koerstruitje.

Webdesign Van Eyck Sport door Green Bananas
Van Eyck Sport nieuwe website Van Eyck Sport oude website

Ontdek de site in zijn volle glorie

De grote tegelstructuur is helemaal mee met mobile devices. Daarnaast kreeg het menu ook een vloeiende structuur. Ook het zoekmenu werd smart, met relevantere resultaten en intuïtievere zoeksuggesties.

Om het nieuwe webdesign in zijn volle glorie te ervaren, moet je er naartoe gaan natuurlijk 😉 Klik hier om de webshop te bewonderen. Ou cliquez ici pour visiter la version française. And of course, the website is also available in English.

Podiumplaats door SEO

Dat wielrennen een teamsport is, weten ze bij Van Eyck Sport goed genoeg. Om het succes van de webshop groot te houden, sleutelt ons eigen team continu aan de SEO-strategie van Van Eyck Sport.

Onze SEO-specialisten en creatieve krakken zijn wekelijks in de weer om alle content op de webshop up-to-date en relevant te houden voor het grote publiek.

Met een sterk staaltje webshopcontent, de nodige technische updates en een blog vol tips, tricks en trends houden we de website hoog in de zoekresultaten van Google

En dat valt bij de fietsliefhebber in de smaak: door de maanden heen zien we een gestage toename in websitebezoekers en online verkopen.

SEO Van Eyck

Communicatie-advies en ondersteuning

Ter ondersteuning van die “organische maatregelen” zorgen we ook voor de nodige ondersteuning op andere kanalen:

🚴‍♂️ Vernieuwd orderpickingsysteem

🚴‍♂️ Retargetingadvertenties via Facebook

🚴‍♂️ Waze-advertenties

🚴‍♂️ Raam- en autobestickering

🚴‍♂️ Nieuwsbrieven

🚴‍♂️ Allerlei drukwerk

Drukwerk Van Eyck Sport

Klimmen, klimmen, klimmen

Het resultaat van onze jarenlange samenwerking? Cijfers die continu blijven klimmen.

Ook toen het coronavirus de wereld bij de lurven greep, schakelden we met Van Eyck Sport een paar versnellingen hoger. Met de nodige communicatie en webondersteuning hielpen we het fors toegenomen webverkeer in goede banen te leiden.

Door de jaren heen zagen we een mooi stijgende lijn op verschillende parameters. In 2020 was dat niet anders. De verkoopcijfers van april tonen trouwens mooi aan waarom een webshop onontbeerlijk is. Zelfs tijdens de lockdown kon immers een piek in de sales gerealiseerd worden, doordat de webshop de sales opving na de sluiting van de fysieke winkels.

Wat we doen en deden voor Van Eyck Sport

En jij?

Wil jij ook een gebruiksvriendelijke webshop laten maken? Had je graag je bedrijf op de kaart gezet met een straffe campagne? Of heb je nood aan een sterk staaltje content waarmee je jouw publiek inspireert en je diensten of producten verkoopt als zoete broodjes? Kom langs bij Green Bananas. Dan bekijken we samen wat we voor jou kunnen betekenen.


Neem contact met ons op