Contacteer ons Schrijf je in op de nieuwsbrief

Overtuig je potentiële klanten met retargeting

Je product of dienst met doelgerichte advertenties opnieuw tonen aan klanten die je website al bezocht hebben? Wil jij dat ook? Met retargeting kan het! En daar kunnen wij je bij helpen.

Wij vergroten je zichtbaarheid met retargetingadvertenties.

Enne, … Met retargetingadvertenties vergroten we niet alleen je zichtbaarheid online, we verhogen ook het rendement van je advertenties. Nieuwe, potentiële klanten zullen bij een eerste bezoek aan je website immers maar zelden een aankoop doen maar bij een tweede of derde bezoek… En daar zorgen retargetingadvertenties dus voor.

Je geeft twijfelende klanten een soort van vriendelijk duwtje in de rug. En vaak is dat dus net genoeg om tot een aankoop over te gaan. Tenminste toch met de juiste aanpak. En daar kunnen wij je dus bij helpen. Allereerst door een stukje code dat we op je website installeren om je klanten te ‘volgen’ en op het juiste moment aan jouw website te herinneren via bijvoorbeeld advertenties op Facebook of Instagram. En we zorgen uiteraard ook voor goed opgebouwde advertenties die je klant op de juiste manier aanspreken.

En dat werkt dus! Door de persoonlijke manier van adverteren en doordat je merk in het vizier van de klant blijft, zal een klant sneller tot actie overgaan op het moment dat hij besluit om tot een aankoop over te gaan.

In 3 stappen naar retargeting.

Stap 1 Ontwerpfase

Van doelstelling tot concrete voorstellen.

Welk doel en welke doelgroep wens je te bereiken? Op basis daarvan doen we concrete content- en budgetvoorstellen.

Goedgekeurd design

Van goedkeuring tot lancering advertentie(s).

Na jouw ‘go!’ lanceren we je campagne. Had je nog geen landingspagina? Daar zorgen we ook voor.

remarketing

Opvolging van begin tot einde en rapportage.

We monitoren je advertentie(s) van startdatum tot einddatum. We bezorgen je achteraf ook een duidelijk rapport.

Van alle markten thuis

Je wilt je klant (opnieuw) in aanraking brengen met je product of dienst? Dan is retargeting één van de mogelijkheden maar er zijn er uiteraard wel meer. Je zou bijvoorbeeld ook gebruik kunnen maken van Google Ads. Ons team zorgt graag voor Google advertenties op maat van jouw doelgroep en voorziet daarbij de perfecte beelden en teksten. En we letten er uiteraard ook op dat je advertenties een duidelijke structuur hebben. Een ondersteunende landingspagina met de juiste call-to-actions nodig? Zorgen we voor.

Je hoeft natuurlijk niet altijd je toevlucht te nemen tot advertenties om je bestaande of potentiële klanten te bereiken. Je kunt daarvoor ook gebruik maken van e-mailmarketing. Ook met gerichte mailings of nieuwsbrieven kun je immers heel wat bereiken. We denken graag mee na over relevante en consistente inhoud van je mailings via Mailchimp, Mailerlite of een ander platform. Met digitale transformatie kunnen we er zelfs voor zorgen dat een groot deel van je online marketinginspanningen automatisch verloopt. Klinkt goed toch? Kom eens praten, dan bekijken wat voor jou de beste aanpak is.

SEO, SEA, wat is dat allemaal?

Wat is SEO?

SEO is het optimaliseren van (mobiele) websites voor mensen die zoekmachines gebruiken. SEO ofwel Search Engine Optimization is het optimaliseren van een (mobiele) website door het verbeteren van interne en externe factoren van je website. Hier denken we aan technologie, content & autoriteit. Door SEO actief te gaan toepassen en optimaliseren zorgen we ervoor dat je op relevante zoekwoorden (keywords of trefwoorden) beter zult scoren in de zoekresultaten. In België denken we dan vooral aan Google.

Wat is SEA?

SEA staat voor Search Engine Advertising. Belangrijke zoekmachines bieden het allemaal aan: betaalde advertenties gekoppeld aan bepaalde zoekwoorden of termen. Hiermee zorg je er dus voor dat je website naar boven komt bij de advertenties in bijvoorbeeld Google. De advertenties in Google (Google AdWords) zijn te herkennen aan het woordje ‘Advertentie’. Verder lijken ze zoveel mogelijk op organische zoekresultaten, maar weet dus dat deze betaald worden door een adverteerder.   Wat is Search Engine Advertising

Wat kiezen? SEO of SEA? Beide?

In een ideaal traject combineer je beide. Het is belangrijk om te weten dat als je advertenties aankoopt je onmiddellijk aanwezig bent in zoekmachines en dat je zo direct leads kunt beginnen te generen. Maar ga je meer voor resultaten op langere termijn, dan is SEO onmisbaar. Scoren op een natuurlijke manier is immers key. Wij bezorgen je steeds een duidelijk overzicht van hoe mensen op zoek gaan naar jouw product of dienst. Met de juiste strategie én een professioneel webdesign zorgen we ervoor dat je meer potentiële klanten aantrekt.

Welke online advertentievormen zijn er?

Je kunt online adverteren via zoekmachines en sociale media. Via zoekmachines (vooral Google, maar in mindere mate ook Bing) bestaan er verschillende advertenties, elk met een specifiek nut:
  • Search Ads: om een dienst, product, website of bedrijf in de kijker te zetten in de zoekresultaten
  • Display Ads: om een dienst, product, website of bedrijf in de kijker te zetten op andere sites
  • Shopping Ads: om een specifiek product in de kijker te zetten bovenaan de zoekresultaten of op de Google Shoppingpagina

Kan ik SEA gebruiken voor retargeting?

Jazeker! Retargeting is een heel gerichte manier van adverteren op social media als Facebook en Instagram. Je toont een advertentie aan mensen die eerder op je website zaten, met de bedoeling ze een duwtje in de rug te geven om terug te keren. Je bereikt dus alleen mensen die mogelijk al interesse hadden in je bedrijf, product of dienst. Daardoor is het een van de meest kostenefficiënte advertentiemethodes die er zijn.

Wanneer heb ik een SEO-check nodig?

Via een SEO-scan ontdek je hoe goed je op SEO scoort en waar je aan kan werken om beter vindbaar te worden. Zowel voor, tijdens als na het lanceren van je website kan je best een analyse maken. Of je nu een kleine of grote ondernemer bent. Wil je weten hoe je het best jouw doelgroep kan bereiken? Wil je hoger scoren in Google? Of benieuwd waar je nog aan kan werken, SEO-gewijs? Wij voeren graag jouw SEO-check uit!

Wat als… de traffic op mijn website gestagneerd is?

Dan kan je maar best eens een SEO-check laten uitvoeren en bijhorende SEO-gerichte acties ondernemen. SEO is namelijk geen eenmalig iets, je moet er continu mee bezig zijn. En ook via gerichte SEA maak je op een relatief goedkope manier kans op nieuwe en meer websitebezoekers! Green Bananas bekijkt graag de mogelijkheden met jou.

Hoe komt mijn website bovenaan in Google?

Relevante content, lokale SEO, de juiste keywords, logische structuur, continu analyseren en bijsturen... Je ziet het, heel wat factoren spelen hierbij een rol, waardoor het vaak zeer tijdrovend is om hoog te scoren in Google. Door iemand anders te laten werken aan je SEO kan jij je focussen op waar je echt goed in bent.

Hoeveel kost SEA?

Jij bepaalt helemaal zelf welk budget je wilt besteden aan adverteren op Google. Tot op de cent! En dat maakt SEA net zo interessant, nietwaar?

Voor deze projecten mochten we al retargeting-campagnes opzetten.

Je bedrijf doelgericht promoten? Bij de juiste mensen en dat op het juiste moment? Dat kan met retargeting via Facebook of Instagram. En daar kunnen wij je dus bij helpen. Net zoals met nog heel wat andere zaken. We zijn immers niet voor niets een marketing- en communicatiebureau. Je kunt op ons rekenen voor al je online en offline marketing en communicatie.

Ben je op zoek naar grafisch ontwerp of drukwerk op maat? Doen we. Wil je hulp bij social media marketing of online marketing? We zorgen voor een strategie en aanpak op maat van jouw doelstellingen. Een nieuwe website of webshop nodig? Wij zorgen voor een uniek webdesign op maat van jouw bedrijf en staan ook met plezier in voor de volledige ontwikkeling ervan. Voor de juiste inspirerende teksten voor je website, je advertenties of mailings zetten we onze copywriters aan het werk. Indien gewenst sturen we onze huisfotograaf op pad om de juiste beelden te voorzien. We kunnen trouwens ook instaan voor het volledige beheer van je website of webshop.
Wat kunnen we doen om jouw project verder te laten rijpen? We horen het graag van je. Neem intussen zeker al een kijkje in ons portfolio om onze verschillende projecten te ontdekken.

Wil je aan retargeting doen?

Of wil je eerst nog wat meer informatie over retargeting en onze andere online marketingdiensten? Laat ons iets weten en dan bekijken we samen wat we kunnen betekenen voor jouw project.

Privacy Preferences
Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door op ‘Ok, ik aanvaard’ te klikken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden van deze website.